Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-06-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Νοσοκομείο - Κατάσταση Αρχιεπισκόπου - Επισκέψεις
  • [02] (Κ) ΔΕΜΑ - Κυριακού - Λαζαρίδης
  • [03] (Κ) ΟΗΕ - Βασιλάκης - Δήλωση
  • [04] (Κ) Λονδίνο - ΥΦΕΞ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [05] (Κ) Βοηθός ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό - Δηλώσεις

  • [01] (Κ) Νοσοκομείο - Κατάσταση Αρχιεπισκόπου - Επισκέψεις

    Η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου βελτιώνεται συνεχώς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γραμματέας του, Ιωνάς Αλεξάνδρου.

    [02] (Κ) ΔΕΜΑ - Κυριακού - Λαζαρίδης

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνωας Κυριακού εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) αφού εξασφάλισε 39 ψήφους έναντι 35 του Ισπανού Χοσέ Μαρια Ετσεβερία, ενώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Κίκης Λαζαρίδης παραμένει στη θέση του Ταμία, αφού δεν είχε ανθυποψήφιο.

    [03] (Κ) ΟΗΕ - Βασιλάκης - Δήλωση

    Την άποψη ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε ενέργεια από τεχνικής απόψεως από το Συμβούλιο Ασφαλείας στην τελευταία έκθεση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, εξέφρασε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη Πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

    Σημείωσε ωστόσο ότι η Γραμματεία, στο πρόσωπο του Σερ Κίραν, έλαβε υπόψη όλες τις απόψεις που εκφράστηκαν και θα τον ενθαρρύνει να συνεχίσει τις προσπάθειες στη βάση του πώς αισθάνεται ότι είναι κατάλληλα, ''είτε στέλλοντας κάποιον απεσταλμένο, όπως στην περίπτωση του κ. Πρέντεργκαστ, είτε με κάποιο άλλο τρόπο ώστε ο Γενικός Γραμματέας να επιληφθεί όλων των μέχρι τώρα εξελίξεων''.

    [04] (Κ) Λονδίνο - ΥΦΕΞ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιος για θέματα Ευρώπης Ντάγκλας Αλεξάντερ χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και συνεχάρη τη Δύναμη για την ταχεία και επιτυχή υλοποίηση των αλλαγών στη δύναμη και τη δομή της που προνοούνταν από το ψήφισμα 1568 του 2004.

    Σε γραπτή απάντηση του σε ερώτηση του Εργατικού βουλευτή Μάρτιν Τζόουνς, ο κ. Αλεξάντερ χαρακτηρίζει ενθαρρυντικό το ότι η κατάσταση κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός εξακολουθεί να είναι ήρεμη και ότι είναι συχνή η διακίνηση από τα σημεία διέλευσης.

    [05] (Κ) Βοηθός ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό - Δηλώσεις

    Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ δήλωσε σήμερα ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του νέου Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι ''υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα δύο μέρη στην Κύπρο''.

    Σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση που έκανε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις επαφές που είχε στην Κύπρο, ο Σερ Κίραν είπε ότι ''υπάρχει ένα ουσιαστικό χάσμα ανάμεσα στα δύο μέρη στην Κύπρο, ενώ παράλληλα η εμπιστοσύνη των δύο πλευρών μεταξύ τους δεν είναι σε ψηλά επίπεδα'', προσθέτοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα ελιχθεί κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα.

    Ερωτηθείς ποιο είναι το επόμενο βήμα, απάντησε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα σκεφθεί πολύ προσεκτικά το πώς θα κάνει χρήση των καλών του υπηρεσιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 22 June 2005 - 19:49:11 UTC