Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-11-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γαλλία
  • [02] Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό
  • [03] ΥΠΕΞ - Λαθρομετανάστευση - Τουρκία - Ατυπη Σύνοδος
  • [04] Αθήνα - Λυσσαρίδης - 45χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας
  • [05] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [06] ΓΓ ΑΚΕΛ - ΚΑ - Πατατοπαραγωγοί
  • [07] Συντεχνίες ΚΑ - Σύσκεψη - Σχέδιο Ανασυγκρότησης
  • [08] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πατατοπαραγωγοί
  • [09] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Κυβερνητικοί γιατροί
  • [10] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ματσάκης
  • [11] Πρόεδρος Βουλής - Ματσάκης
  • [12] Πρωτάθλημα - Ποδόσφαιρο - Αγώνες
  • [13] Πρωτάθλημα - Καλαθόσφαιρα -Αγώνες

  • Εκπομπή για Ομογένεια 06/11/2005

    [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γαλλία

    Την πεποίθηση ότι έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση στο κλίμα που επικρατούσε προηγουμένως όσον αφορά την Κύπρο μετά από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος το 2004, εξέφρασε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από τη Γαλλία όπου πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι οι συναντήσεις του στο Παρίσι ήταν εποικοδομητικές και διεξήχθησαν σε ένα πολύ φιλικό κλίμα. Η Γαλλία, πρόσθεσε, υποστηρίζει θέσεις αρχής.

    Ερωτηθείς εάν υπάρχει ένα μήνυμα προς την Αγκυρα από τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου ότι πρωταρχικός στόχος της χώρας του είναι η προστασία των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τη Γαλλία και ακολούθως οι φίλοι, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι «εάν πρόκειται να διακυβεύονται σοβαρά θέματα ενός κράτους μέλους της ΕΕ, γενική θέση είναι ότι το κράτος μέλος έχει τον πρώτο λόγο και με τη δήλωσή αυτή εκδηλώνεται αυτό το κλίμα συμπαράστασης».

    Στην περίπτωση της Γαλλίας, συνέχισε, εδώ και αρκετό καιρό «οι θέσεις μας συγκλίνουν και υποθέτω ότι είναι σ αυτό που δίνεται έκφραση με τα λόγια που έχει χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος (Ζακ) Σιράκ. Οι συμμαχίες στην ΕΕ όπως είναι γνωστό ποικίλουν αναλόγως των θεμάτων και αναλόγως της χρονικής περιόδου» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Αναφορικά με τις επαφές του στο Παρίσι, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι οι «συναντήσεις μας ήταν αρκετά καλές και διεξήχθησαν σε ένα πολύ φιλικό κλίμα και ήταν εποικοδομητικές». «Η Γαλλία», συνέχισε, υποστηρίζει θέσεις αρχής και εξέφρασε την άποψη «ότι έχει τις καλύτερες διαθέσεις να υποστηρίζει τις θέσεις μας σε θέματα αρχής».

    [02] Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι ύστερα από σκληρή δουλειά και μεθοδεύσεις έχει γίνει πλέον κατανοητό από τον ΓΓ του ΟΗΕ, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον διεθνή παράγοντα ότι μια νέα πρωτοβουλία για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού «δεν θα πρέπει να είναι αντίγραφο της προηγούμενης αλλά να καταλήγει σε μια συμφωνημένη λύση».

    Πρόσθεσε επίσης ότι ενέργειες των Αμερικανών όπως η πρόσφατη πρόσκληση προς τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για επίσκεψη στις ΗΠΑ και η συνάντηση που είχε με την Υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράϊς δεν δίνουν τα σωστά μηνύματα και δεν βοηθούν "στις προσπάθειες να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ξεκινήσει μια σωστή διαδικασία με προοπτικές επιτυχίας» για λύση του Κυπριακού.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα και κληθείς να σχολιάσει την εύνοια των αμερικανό-βρετανών προς τον τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ευχή η επίσκεψη που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ ο κ.Ταλάτ να μην είναι από τους Αμερικανούς «μήνυμα αναβάθμισης του ψευδοκράτους».

    Ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε ότι ύστερα από σκληρή δουλειά και μεθοδεύσεις από την εποχή του δημοψηφίσματος μέχρι σήμερα «κατορθώσαμε σταδιακά να αλλάξει σχετικά η άποψη του ΓΓ του ΟΗΕ, της Βρετανίας, των ΗΠΑ αλλά και του διεθνούς παράγοντα» στην επαναφορά ως έχει του σχεδίου Ανάν ή στην επίτευξη περιθωριακών αλλαγών και έχει γίνει κατανοητό ότι «μια νέα πρωτοβουλία δεν θα πρέπει να είναι αντίγραφο της προηγούμενης αλλά να καταλήγει σε μια συμφωνημένη λύση».

    Πρόσθεσε ότι οι διάφορες κινήσεις των Αμερικανών «πάντοτε έχουν το στοιχείο της

    Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Βουλής θα μιλήσει απόψε σε εκδήλωση που διοργανώνουν η Κυπριακή Πρεσβεία και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας για τα 45 χρόνια της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο κ. Χριστόφιας θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, τη ΓΓ του ΚΚΕ και τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς.

    [03] ΥΠΕΞ - Λαθρομετανάστευση - Τουρκία - Ατυπη Σύνοδος

    Στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Κύπρος λόγω κυρίως της εισροής λαθρομεταναστών από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, με την ανοχή, ακόμα και την ενθάρρυνση της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη.

    Οπως εξήγησε ο κ. Ιακώβου, μετά την επιτυχία της κυπριακής κυβέρνησης με την επίτευξη συμφωνιών επανεισδοχής παράνομων μεταναστών με τη Συρία και το Λίβανο, τα εγκληματικά συνδικάτα που διακινούν παράνομους μετανάστες έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Τουρκία, την οποία χρησιμοποιούν για να διοχετεύουν παράνομους μετανάστες μέσω των κατεχομένων προς τις ελεύθερες περιοχές.

    Αυτό, εξήγησε ο κ. Υπουργός, δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα της Κύπρου αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού πολλοί από αυτούς τους αιτητές ασύλου, στόχο έχουν να εγκατασταθούν σε χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία και η Βρετανία.

    Οπως ενδεικτικά ανέφερε ο κ. Ιακώβου, μετά τα εκτεταμένα μέτρα που έλαβε η Κύπρος σε συνεργασία με χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Βρετανία, ο αριθμός αιτητών ασύλου στην Κύπρο μειώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια, αλλά σήμερα, ελέω Τουρκίας, αυτός αυξήθηκε σημαντικά.

    Η Τουρκία, είπε ο κ. Ιακώβου, αρνείται να δεχθεί την επιστροφή ακόμη και δικών της υπηκόων που κατέληξαν στην Κύπρο με αυτό τον τρόπο. Κάλεσε, τέλος, τους ομολόγους του να βοηθήσουν στον τερματισμό της πρακτικής αυτής της Τουρκίας.

    [04] Αθήνα - Λυσσαρίδης - 45χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας

    Την ανάγκη αξιοποίησης των δικαιωμάτων της Κύπρου ως ισότιμου μέλους της ΕΕ, για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, επεσήμανε χθες βράδυ στην Αθήνα, ο επίτιμος πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

    Σε ομιλία του με θέμα «Ιστορική αναδρομή του Κυπριακού από την Ανεξαρτησία μέχρι σήμερα και προοπτικές επίλυσης του» σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο, η Κυπριακή Πρεσβεία και η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ) για την επέτειο των 45 χρόνων της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο κ. Λυσσαρίδης προέβη σε εκτενή αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και στην ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο κ. Λυσσαρίδης αναφερόμενος στο Κυπριακό πρόβλημα, ανέφερε ότι «με τη λανθασμένη επιλογή του διακοινοτικού διαλόγου που ενώ δεν ήταν διακοινοτικός πρόσφερε άλλοθι στην κατοχική Τουρκία και με τις συνεχείς μονόπλευρες υποχωρήσεις μεταθέταμε συνεχώς τα πλαίσια του διαλόγου με τους διεθνούς Πόντιους Πιλάτους να προτείνουν λύσεις μέσης απόστασης μεταξύ των συνεχώς αναβαθμιζόμενων απαιτήσεων του θύτη και των αεί υποβαθμιζόμενων αιτημάτων του θύματος».

    Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, είπε πως «ευτυχώς είναι τώρα αποδεκτό καθολικώς ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος της αποδοχής επιδιαιτησίας, ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων και δημοψηφίσματος χωρίς πρότερη συμφωνία».

    «Για πρώτη φορά στην Κύπρο μαρτυρήσαμε κοινωνία πολιτών που έσπαζε τα κομματικά στεγανά. Το σχέδιο απορρίφθηκε από το 76% των Ε/Κ, αλλά ίσως και την πλειοψηφία των Τ/Κ δεδομένου ότι οι καθοδηγούμενοι έποικοι αποτελούσαν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στις κατεχόμενες περιοχές» πρόσθεσε ο κ. Λυσσαρίδης.

    Χαρακτήρισε κρίσιμη την σημερινή κατάσταση του Κυπριακού τονίζοντας όμως ότι δεν ταιριάζει θρήνος σε όσους εμπλέκονται σε εθνικούς αγώνες.

    [05] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακές Αερογραμμές

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι εκείνοι που ενδιαφέρονται σοβαρά για πιθανή αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών θα πρέπει να μάθουν τους λογαριασμούς, τα χρέη της και τις δεσμεύσεις της έναντι του προσωπικού.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προέβη στη δήλωση χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από τη Γαλλία όπου πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

    Ερωτηθείς εάν υπήρξε στη Γαλλία ενδιαφέρον από μεγάλους επενδυτές για αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε αρνητικά. Ωστόσο είπε πως «εάν ένας κρίνει από το χρόνο και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν στην περίπτωση της εταιρείας «Hellas Jet», γίνεται αντιληπτό ότι οι σοβαροί ενδιαφερόμενοι προβαίνουν σε σοβαρές μελέτες και δεν αρκεί μόνο η γενική και αόριστη φράση περί ενδιαφέροντος».

    Οσον αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές, είπε, πρέπει κάποιος «να ενδιαφερθεί να μάθει τους σωστούς λογαριασμούς της εταιρείας, τα χρέη της, τις δεσμεύσεις της έναντι του προσωπικού και τις επικρατούσες συλλογικές συμβάσεις που έχουν πρωτοφανή ύψη με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, προτού να θεωρήσουμε ότι κάποιος ενδιαφέρεται σοβαρά».

    Ολα τα άλλα, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είναι φήμες και δεν έχω υπόψη μου κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον».

    [06] ΓΓ ΑΚΕΛ - ΚΑ - Πατατοπαραγωγοί

    «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», ήταν το χθεσινό σχόλιο του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το χειρισμό της Κυβέρνησης στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών.

    «Έχουν οδηγήσει με αλόγιστες πράξεις, αγορές αεροπλάνων, δημιουργία εταιρειών, πώληση αεροπλάνων δωρεάν ουσιαστικά, με την πρόσληψη δεκάδων εάν όχι και εκατοντάδων περισσών υπαλλήλων, στην κρίση των Κυπριακών Αερογραμμών» ανέφερε.

    Σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση ανέλαβε να προσπαθήσει να βγάλει τις ΚΑ από την κρίση», ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως «το να φορτώνουν και ευθύνη στην Κυβέρνηση ότι οδήγησε τις ΚΑ στην κρίση, θα έλεγα πως είναι πολιτικό θράσος και λυπούμε γιαυτή την τοποθέτηση ή αυτές τις κατηγορίες».

    Πρόσθεσε δε πως «η αντιπολίτευση από εδώ και πέρα, όπως και στο παρελθόν, αλλά θα το εντείνει περισσότερο τώρα, θα συμφωνεί με την όποια επίκριση γίνεται στην Κυβέρνηση και θα ψάχνει να την υπερδιπλασιάσει».

    «Εκείνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή μπροστά στην πραγματική κρίση και τον κίνδυνο για την ύπαρξη του εθνικού αερομεταφορέα, είναι συλλογικά όλοι, πολιτική ηγεσία, πολιτικά κόμματα, ανεξαρτήτως ευθυνών στο παρελθόν, να καθίσουν γύρω από το τραπέζι μαζί με τους υπαλλήλους, μαζί με τη διοίκηση και το συμβούλιο των ΚΑ, με επικεφαλής την Κυβέρνηση, μέσα στα πλαίσια ενός διαλόγου, σε μια προσπάθεια συμβιβασμού και καταμερισμού των θυσιών, όχι δυσανάλογα σε βάρος του απλού ανθρώπου, να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να σωθεί η εταιρεία», πρόσθεσε.

    Ανέφερε παράλληλα πως «αυτό θα γίνει για το καλό του τόπου γιατί ο εθνικός αερομεταφορέας είναι κάτι σαν πρεσβευτής της χώρας στην Ευρώπη και στο διεθνή χώρο» ενώ έκανε λόγο για μισθούς στις ΚΑ που φτάνουν τις 120 χιλιάδες λίρες το χρόνο.

    «Δεν θα πρέπει να φορτωθεί το βάρος των περικοπών ο απλός εργαζόμενος, εκείνος ο οποίος δηλαδή παίρνει ένα μισθό των 10 χιλιάδων λιρών.... γιατί το φαινόμενο των 120 χιλιάδων λιρών μισθός το χρόνο, υπάρχει δυστυχώς στις ΚΑ», συμπλήρωσε.

    Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε επίσης της ελπίδα όπως «στα πλαίσια αυτού του διαλόγου, να υπάρξει εκείνος ο συμβιβασμός, που θα δημιουργήσει συνθήκες για να σωθούν οι ΚΑ, γιατί η διάσωση τους είναι επιχείρηση πάρα πολύ δύσκολη».

    Κληθείς εξάλλου να αναφερθεί στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των πατατοπαραγωγών, ο κ. Χριστόφιας ευχήθηκε «να μην φτάσει κανένας στα άκρα».

    «Η κοινή γνώμη έχει πικρές εμπειρίες από κινήσεις που έφτασαν στα άκρα και αναμένω ότι θα επιδειχθεί ψυχραιμία, σύνεση και υπευθυνότητα», κατέληξε.

    [07] Συντεχνίες ΚΑ - Σύσκεψη - Σχέδιο Ανασυγκρότησης

    Οι συντεχνίες των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές συμφώνησαν να μεταβούν στη σύσκεψη της Τρίτης με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και αντιπροσώπους της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να πείσουν για την ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας του σχεδίου ανασυγκρότησης της εταιρείας.

    Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των συντεχνιών, οι οποίες, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, επανέλαβαν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο σχέδιο.

    Στη σύσκεψη δεν συζητήθηκαν ωστόσο οι διάφορες προτάσεις στο σχέδιο που επιθυμούν να υποβάλουν οι συντεχνίες, καθώς πρώτα θα αναμένουν την απάντηση του ΔΣ και της κυβέρνησης κατά πόσον είναι δυνατό να γίνουν αλλαγές.

    [08] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πατατοπαραγωγοί

    Το κράτος έχει υποχρέωση να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών που χρησιμοποιούν τους δρόμους και όχι μόνο των διεκδικούντων, δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση κρίνει αν μπορεί και αν είναι σωστή η ικανοποίηση αιτημάτων, ανεξάρτητα από την ένταση ή την διάρκεια των κινητοποιήσεων» των πατατοπαραγωγών.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από τη Γαλλία όπου πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση των πατατοπαραγωγών να παραμείνουν στους δρόμους για όσο διάστημα χρειαστεί ακόμη και μέχρι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

    Αφού ανέφερε ότι οι πατατοπαραγωγοί ενδεχομένως να μείνουν στους δρόμους ακόμη και «μέχρι τις εκλογές» ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως κάθε ένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει με τον τρόπο που κρίνει ότι είναι σωστός.

    Όμως, συνέχισε έχει ταυτόχρονα υποχρέωση «και εκείνος και έχει υπέρτατη υποχρέωση το κράτος, να διασφαλίζει και τα δικαιώματα όλων των άλλων πολιτών που χρησιμοποιούν τους δρόμους, διότι και αυτοί έχουν δικαιώματα και όχι μόνο οι διεκδικούντες».

    [09] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Κυβερνητικοί γιατροί

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι το γεγονός πως βρισκόμαστε στην περίοδο προ των βουλευτικών εκλογών, δεν πρόκειται να οδηγήσει την κυβέρνηση να ικανοποιεί τα αιτήματα που κρίνει ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

    Σχολιάζοντας την πρόθεση των κυβερνητικών γιατρών να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο και να φύγουν ομαδικά από την Κύπρο μέχρις ότου η κυβέρνηση ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν συμφωνεί με τους γιατρούς πως χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω μη στελέχωσης των νοσοκομείων.

    Πρόσθεσε ότι «δεν είναι σωστή αυτή η υπερβολή» και πως «δεν περιποιεί τιμή στους γιατρούς να λέγεται κάτι τέτοιο».

    Είναι γνωστό, είπε, πως υπάρχει ο θεσμός των υπερωριών για τους γιατρούς και σημείωσε ότι «αξίζει κάποιος να δει τα αντίστοιχα ποσά για μερικούς από τους γιατρούς». Επομένως συνέχισε, έχοντας και τις υπερωρίες «δεν βλέπω ότι θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

    [10] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ματσάκης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Ματσάκης προβαίνει σε θεατρινισμούς και επέκρινε τα Μέσα Ενημέρωσης ότι «χωρίς δεύτερη σκέψη προβάλλουν κάθε θεατρινισμό του κ. Ματσάκη».

    Σε δηλώσεις χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει τις επικρίσεις του κ. Ματσάκη κατά του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Νίκου Κλεάνθους ότι ζει σε γυάλινο σπίτι κτισμένο σε τουρκοκυπριακή γη.

    «Θα σας απογοητεύσω» ανέφερε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος «αλλά δεν θα ακολουθήσω το δικό σας παράδειγμα που, χωρίς δεύτερη σκέψη, προβάλλετε κάθε θεατρινισμό του κ. Ματσάκη. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο» ανέφερε.

    [11] Πρόεδρος Βουλής - Ματσάκης

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αρκετά ασχολούμαστε με τον ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Μάριο Ματσάκη» και πρόσθεσε πως «κάπου πρέπει να σταματήσουμε».

    Μιλώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του για την Αθήνα, ο κ. Χριστόφιας κλήθηκε να σχολιάσει χθεσινές επικρίσεις του ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη προς τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι «όποιος έχει χτισμένο γυάλινο σπίτι σε τουρκοκυπριακή γη δεν θα πρέπει να ρίχνει πέτρες».

    «Είμαι σίγουρος ότι την απάντηση θα την δώσει ο κ. Κλεάνθους» είπε ο κ. Χριστόφιας προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν είναι ο αρμόδιος για να απαντήσει στον Μάριο Ματσάκη.

    [12] Πρωτάθλημα - Ποδόσφαιρο - Αγώνες

    Το ντέρμπι ΑΕΛ - Ολυμπιακού στο Τσίρειο Στάδιο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των σημερινών αγώνων για την 9η αγωνιστική του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' κατηγορίας. Ο αγώνας αρχίζει στις 1800.

    Σήμερα διεξάγονται επίσης οι αγώνες ΑΠΕΠ - Ενωση Νέων Παραλιμνίων, στο Γήπεδο ΘΟΙ, στις 1430 και Διγενής Ακρίτας - Νέα Σαλαμίνα, στο Μακάρειο Στάδιο, στις 1700.

    Η 9η αγωνιστική του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' κατηγορίας ολοκληρώνεται αύριο με τον αγώνα Ανόρθωση - ΘΟΙ (Γήπεδο ''Αντώνη Παπαδόπουλου'' - 1800).

    Στους χθεσινούς αγώνες, η ΑΕΚ ηττήθηκε στο ΓΣΖ με 1-2 από το ΑΠΟΕΛ, ο Εθνικός Αχνας ηττήθηκε στο Δασάκι της Αχνας με 1-2 από τον Απόλλωνα και η Ομόνοια νίκησε στο ΓΣΠ με 4-0 τον ΑΠΟΠ/Κινύρας.

    [13] Πρωτάθλημα - Καλαθόσφαιρα -Αγώνες

    Διεξάγεται σήμερα ο αγώνας ΑΕΚ - Ομόνοια, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Ανδρών Α&#900; Κατηγορίας.

    Ο αγώνας αρχίζει στις 1900.

    Αύριο θα διεξαχθεί για την ίδια διοργάνωση ο αγώνας ΕΘΑ - Απόλλων. Ο αγώνας αρχίζει στις 1900.

    Εξάλλου, στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι της διοργάνωσης, η ΑΕΛ νίκησε με 69-65 το ΑΠΟΕΛ.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 6 November 2005 - 15:23:11 UTC