Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-12-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Βουλής - Κάλαντα - Ευχές για εορτές
  • [02] ΔΗΚΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [03] Πρόεδρος ΕΔΗ - Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα
  • [04] Οικολόγοι - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [05] Ταλάτ - Μήνυμα προς Ε/Κ
  • [06] Πρόεδρος Βουλής - ΕΔΑΔ - Υπόθεση Ξενίδη - Αρέστη
  • [07] Ταλάτ - ΕΔΑΔ - Υπόθεση Αρέστη
  • [08] Χρίστος Κληρίδης - ΕΔΑΔ - Υπόθεση Αρέστη
  • [09] Πρόεδρος ΕΔΗ - Απόφαση ΕΔΑΔ - Υπόθεση Ξενίδη - Αρέστη
  • [10] ΑΔΗΚ - Απόφαση ΕΔΑΔ
  • [11] ΠΑΚ - Απόφαση ΕΔΑΔ
  • [12] Πρόεδρος Βουλής - Ταλάτ - Οδός Λήδρας
  • [13] Βρετανία - Μπάρνετ - Σέρι Μπλερ - Περιουσίες
  • [14] Πρόεδρος ΕΔΗ - Εγκλωβισμένοι
  • [15] Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων - Μνημόνιο συνεργασίας
  • [16] Χρηματιστήριο - Μικρή άνοδος

  • Εκπομπή για Ομογένεια ΚΥΠΕ - 24/12/2005

    [01] Πρόεδρος Βουλής - Κάλαντα - Ευχές για εορτές

    Λύτρωση από την κατοχή και τα δεινά της ευχήθηκε στον κυπριακό λαό, Ε/Κ και Τ/Κ, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    «Είθε το 2006 να είναι ο χρόνος επανένωσης της πατρίδας και του λαού» είπε και ευχήθηκε στον κυπριακό λαό «καλά Χριστούγεννα και κάθε καλό, χαρά και οικογενειακή ευτυχία».

    [02] ΔΗΚΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται όπως η γέννηση του Χριστού αναγεννήσει τις ελπίδες του λαού της Κύπρου ''για μια δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος για μόνιμη ειρήνη, ευημερία και προκοπή''.

    Ευχόμενο ''Καλά Χριστούγεννα'' και προσωπική - οικογενειακή υγεία, χαρά και ευτυχία στα μέλη, τους φίλους του και σε ολόκληρο τον κυπριακό Ελληνισμό, το ΔΗΚΟ ''απευθύνει επίσης μήνυμα τιμής και αλληλεγγύης στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας και στους συγγενείς των αγνοουμένων και διαβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι συνεχείς και σταθερές θα είναι οι προσπάθειές του για τη δίκαιη επίλυση των προβλημάτων τους''.

    ''Τα εφετινά Χριστούγεννα'', προσθέτει στο μήνυμά του το ΔΗΚΟ, ''βρίσκουν την Κύπρο και το λαό της να συνεχίζουν τον αγώνα τους για την εξεύρεση μιας έντιμης, αξιοπρεπούς, δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα''.

    [03] Πρόεδρος ΕΔΗ - Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα

    Με την ευκαιρία των γιορτών ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Μιχάλης Παπαπέτρου εύχεται στον κυπριακό λαό οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι «αυτές τις μέρες έχουμε την άποψη ότι η σκέψη μας πρέπει να βρίσκεται σε αυτούς που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες μέσα στην κοινωνία και έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθεια αυτής της κοινωνίας».

    [04] Οικολόγοι - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών εύχεται στον κυπριακό λαό ''Ελευθερία'', δηλώνοντας ότι αυτή πρέπει να προκύψει ''μέσα από μια στοιχειωδώς δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών''.

    ''Το μήνυμα των Χριστουγέννων, μεθερμηνευόμενο οικολογικά'', όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι με ανακοίνωσή τους, ''καλεί την ανθρωπότητα να συμφιλιωθεί με τη γη και τη φύση, για να επιδιώξει της ειρήνη και την ευδοκία'', η οποία, ''κατά τον Θουκυδίδη βρίσκεται στην ελευθερία''.

    [05] Ταλάτ - Μήνυμα προς Ε/Κ

    Ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε μήνυμά του προς τους Ε/Κ για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απευθύνει έκκληση προς την ε/κ ηγεσία να ενωθεί μαζί του στην προσπάθεια για διαρκή ειρήνη και για ένα καλύτερο μέλλον.

    «Οπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, είμαι έτοιμος να αρχίσω διαπραγματεύσεις για να λύσω το Κυπριακό κάτω από την ομπρέλα των ΗΕ», αναφέρει ο κ. Ταλάτ στο μήνυμα που φέρει το έμβλημα του ψευδοκράτους και το οποίο υπογράφει ως ''πρόεδρος''.

    Σημειώνοντας πως άλλη μια χρονιά φεύγει με τη διαίρεση του νησιού να συνεχίζεται, ο κ. Ταλάτ είπε πως αναμένει τη νέα χρονιά με ελπίδα και ενθουσιασμό και διαβεβαιώνει για την πρόθεση να συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις προσπάθειες ''για να καταστεί πραγματικότητα το όραμα για ένα κοινό μέλλον σε μια ενωμένη Κύπρο''.

    [06] Πρόεδρος Βουλής - ΕΔΑΔ - Υπόθεση Ξενίδη - Αρέστη

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Ξενίδη- Αρέστη δεν ήταν «τσεκουράτη» όπως η απόφαση στην προσφυγή της Τιτίνας Λοϊζίδου και δίνει χρόνο στην κατοχική αρχή να εξετάσει με ποιο τρόπο θα ικανοποιήσει την κ. Αρέστη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας πως σε αυτή την απόφαση βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες.

    Σε δηλώσεις του χθες στη Βουλή, ο κ. Χριστόφιας είπε πως στην απόφαση υπάρχουν θετικά στοιχεία, όμως υπεισέρχονται και αρνητικά στοιχεία που συνιστούν πισωγύρισμα. Ανέφερε πως ''το θετικό είναι ότι επαναβεβαιώνονται θεμελιώδεις τοποθετήσεις του Δικαστηρίου που σχετίζονται με την κατοχή, το σφετερισμό περιουσιών, το δικαίωμα στην περιουσία και το δικαίωμα στη χρήση οικίας».

    Συνεχίζοντας είπε πως αποτελεί πισωγύρισμα το γεγονός ότι το ΕΔΑΔ δίδει χρόνο ώστε να συζητηθεί και πιθανόν να γίνει και αποδεκτή η δημιουργία εσωτερικών ένδικων μέσων από την κατοχική δύναμη.

    «Βλέπω πολιτικές σκοπιμότητες σε αυτή την απόφαση» είπε, εκφράζοντας την ευχή και την ελπίδα «τελικά να μην σφραγιστεί με την πάροδο του χρόνου η αποδοχή ένδικων μέσων από την κατοχική δύναμη» και σημειώνοντας πως αυτό «θα είναι ένα πολύ αρνητικό στοιχείο».

    «Εύχομαι πίσω από τα μυαλά των Δικαστών να μην υπάρχει προειλημμένη απόφαση για καθιέρωση και αποδοχή δικαστηρίων στην κατεχόμενη περιοχή που είναι περιοχή που ελέγχεται από μια ξένη δύναμη, η οποία παραβιάζει το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο», είπε, προσθέτοντας πως «εάν πίσω από τα κεφάλια των Δικαστών βρίσκεται κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο να το ανατρέψουμε».

    [07] Ταλάτ - ΕΔΑΔ - Υπόθεση Αρέστη

    O T/K ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ χαρακτήρισε ως ένα καλό και σημαντικό βήμα, μια αρχή, την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Αρέστη σημειώνοντας ότι αν δεν ετοιμαζόταν ο νέος ''νόμος'' για τις περιουσίες το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο όπως στην υπόθεση Λοϊζίδου.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι στόχος ήταν η δημιουργία μιας εσωτερικής θεραπείας όσον αφορά το θέμα των περιουσιών σημειώνοντας πως η οριστική λύση του θέματος θα δοθεί με την λύση του Κυπριακού.

    Σημείωσε ότι το ΕΔΑΔ έλαβε την απόφαση του λόγω της ετοιμασίας του ''νόμου'' στα κατεχόμενα και ότι αυτό είναι σημαντικό.

    Ανέφερε πως ''θα συσταθεί επιτροπή από μέλη που θα διοριστούν τους τρεις πρώτους μήνες και ότι στο δεύτερο τρίμηνο, η επιτροπή θα πρέπει να επιδείξει την αποτελεσματικότητα της''.

    Ο κ. Ταλάτ είπε ότι θα εργαστούν σκληρά ώστε το ΕΔΑΔ να μείνει ικανοποιημένο από την εφαρμογή του ''νόμου'' για τις περιουσίες.

    Πρόσθεσε πως κανείς Τ/Κ δεν θα επηρεαστεί από τις άμεσες επιστροφές περιουσιών σε Ε/Κ.

    [08] Χρίστος Κληρίδης - ΕΔΑΔ - Υπόθεση Αρέστη

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Ξενίδη- Αρέστη δεν χωρά θριαμβολογία, ούτε μοιρολατρία, δήλωσε ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Χρίστος Κληρίδης σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η νέα κατάσταση πραγμάτων πρέπει να αντιμετωπισθεί με ρεαλισμό και διεκδικητικότητα.

    Προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος «περαιτέρω κατολίσθησης και παραπομπής όλων των Ε/Κ σε ψευδοεπιτροπές» για να δικαιωθούν είναι πραγματικός και δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

    Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κληρίδης είπε ότι ο «νόμος» του ψευδοκράτους «είναι νόμος μαϊμού, ένα μασκαραλίκι», εξηγώντας πως αφήνει στη διακριτική ευχέρεια, της λεγόμενης 7μελούς επιτροπής να αποφασίσει εάν θα παραχωρηθεί το δικαίωμα της επιστροφής και απόδοσης της περιουσίας.

    Είπε ακόμη ότι οι εξαιρέσεις είναι τόσες πολλές που ουσιαστικά δεν μπορεί κανείς να μιλά για δικαίωμα επιστροφής. Ο κ. Κληρίδης έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους Ε/Κ να μην επιχειρήσουν να προσφύγουν σε αυτή την επιτροπή, επειδή όπως είπε πρόκειται για μια κοροϊδία, καθώς δεν πρόκειται να τους αποδοθούν οι περιουσίες τους, αλλά θα χρησιμοποιηθούν ως όργανα και μηχανή της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα ότι υπάρχουν οι διαδικασίες για συμμόρφωση με την απόφαση του ΕΔΑΔ και το μόνο που θα επιτύχουν είναι να προκαλέσουν ζημιά στην υπόθεση τους και στην υπόθεση της Κύπρου.

    Ο κ. Κληρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η λεγόμενη επιτροπή ως έχει σήμερα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ΕΔΑΔ.

    [09] Πρόεδρος ΕΔΗ - Απόφαση ΕΔΑΔ - Υπόθεση Ξενίδη - Αρέστη

    Ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) Μιχάλης Παπαπέτρου χαιρέτισε σ τα θετικά στοιχεία που περιέχει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην προσφυγή της Μύρας Ξενίδη Αρέστη κατά της Τουρκίας.

    Σημείωσε ωστόσο ότι «υποκατάστατο της λύσης του Κυπριακού δεν υπάρχει στις αίθουσες των δικαστηρίων και πως είναι ουτοπία οποιοσδήποτε να πιστεύει ότι θα λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα με δικαστικές αποφάσεις».

    Οπως είπε ο κ. Παπαπέτρου «οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να βοηθήσουν την πολιτική μας προσπάθεια, πάντα όμως υπό την προϋπόθεση ότι θα ασκούμε μια πολιτική πιστική που να μπορεί να ανοίγει δρόμους προς την κατεύθυνση της λύσης».

    [10] ΑΔΗΚ - Απόφαση ΕΔΑΔ

    Το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΑΔΗΚ) εκτιμά ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση της Μύρας Ξενίδη Αρέστη, παρόλον ότι επί της ουσίας επαναλαμβάνει όλες τις θέσεις αρχής των προηγουμένων αποφάσεών του, είναι φανερό ότι εμπεριέχει και ένα πολιτικό στοιχείο, ως «παράθυρο ευκαιρίας» για την Τουρκία.

    Το Κίνημα τάσσεται υπέρ της ριζικής αναθεώρησης της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς και της πολιτικής της ενώ τονίζει πως θα πρέπει να αναδειχθούν πιεστικά και σταθερά οι ουσιαστικές πτυχές του Κυπριακού που αφορούν την κατοχή.

    [11] ΠΑΚ - Απόφαση ΕΔΑΔ

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Μύρας Ξενίδη - Αρέστη εναντίον της Τουρκίας δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς, αλλά ούτε και για θρήνους, αναφέρει σε του ανακοίνωση το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα (ΠΑΚ).

    ''Θα αναμέναμε από τα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αποδίδουν πλήρως τα δικαιώματα αυτά στους προσφεύγοντες και όχι να εκδίδουν αποφάσεις που ενέχουν στοιχεία επηρεασμένα από πολιτικές σκοπιμότητες'', αναφέρει το ΠΑΚ.

    [12] Πρόεδρος Βουλής - Ταλάτ - Οδός Λήδρας

    «Μονόπλευρες φιέστες δεν προσφέρουν τίποτε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, σχολιάζοντας χθες την πρόθεση του κατοχικού καθεστώτος να διοργανώσει φιέστα στην περιοχή του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας.

    «Εάν θα γίνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε, «θα είναι καθαρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και ένα επικοινωνιακό βεγγαλικό το οποίο θα φωτίσει μόνο αυτούς που θα το ρίξουν», προειδοποιώντας πως «δεν θα φωτίσει τους Τ/Κ καταστηματάρχες ή τους απλούς Τ/Κ και πολύ περισσότερο τους Ε/Κ».

    Ο κ. Χριστόφιας είπε πως εάν η ηγεσία των Τ/Κ επιθυμεί να ανοίξει η οδός Λήδρας, θα πρέπει να τερματίσει τα τεχνάσματα και να γίνουν σεβαστά αυτά που πρέπει σε αυτό το χώρο.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την άποψη των απλών Τ/Κ για το θέμα, ο κ. Χριστόφιας είπε πως ο κόσμος θεωρεί πως η κατασκευή της γέφυρας αποτελεί παρασπονδία από τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και των επικεφαλής της τ/κ κοινότητας.

    Οι Τ/Κ θεωρούν ότι η κατασκευή της γέφυρας είναι λανθασμένη, αχρείαστη και ότι αποτελεί εμπόδιο στη διάνοιξη μιας οδού επικοινωνίας στην καρδιά της Λευκωσίας, ανέφερε.

    [13] Βρετανία - Μπάρνετ - Σέρι Μπλερ - Περιουσίες

    Διευκρινίσεις από τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο ζητεί με ερώτησή της η Βουλευτής του Μπάρνετ Αγγλίας, Τερέζα Βίλιερς, για το κατά πόσον η Σέρι Μπλερ, σύζυγος του Βρετανού Πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, έχει επισκεφθεί την Τουρκία ή οποιοδήποτε μέρος της Κύπρου, εργαζόμενη για την υπεράσπιση του ζεύγους Βρετανών που ισχυρίζονται ότι ''αγόρασαν'' κατεχόμενες περιουσίες Ελληνοκυπρίων.

    Οπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της κ. Βίλιερς, η κ. Μπλερ εργάζεται ως δικηγόρος του ζεύγους των Βρετανών και με την ερώτησή της προς τον Υπουργό η Βουλευτής ζητεί να πληροφορηθεί εάν έχει επιβαρυνθεί το δημόσιο Ταμείο της χώρας της για ένα τέτοιο ταξίδι, είτε με την παροχή ασφάλειας και προστασίας είτε με υποστήριξή της από το διπλωματικό προσωπικό.

    ''Παρά το ότι εκτιμώ'', είπε η κ. Βίλιερς, ''ότι η σύζυγος του Πρωθυπουργού δικαιούται να ασχολείται με την επαγγελματική της καριέρα όπως η ίδια θεωρεί ότι αρμόζει, ήταν για εμένα ταυτοχρόνως έκπληξη και απογοήτευση το ότι επέλεξε να υπερασπισθεί ένα ζευγάρι Βρετανών, το οποίο κατηγορείται ότι έκτισε μια οικία σε γη στο βόρειο μέρος της Κύπρου, από όπου οι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες της εκδιώχθηκαν βιαίως το 1974''.

    Η κ. Βίλιερς ανέφερε στον Υπουργό Εξωτερικών ότι ήσαν δύσκολα τα τελευταία 30 χρόνια για τις οικογένειες των προσφύγων που αγωνίζονται χωρίς επιτυχία νε κερδίσουν πίσω τις περιουσίες τους και κάλεσε τον κ. Στρο να μελετήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Λοϊζίδου, όπου σαφώς αναφέρεται ότι η άρνηση της Τουρκίας στο δικαίωμα περιουσίας των Ελληνοκυπρίων προσφύγων συνιστά παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    [14] Πρόεδρος ΕΔΗ - Εγκλωβισμένοι

    Οσοι επικαλούνται τον αγώνα των εγκλωβισμένων μας «δεν θα πρέπει να βγάζουν από το μυαλό τους ότι υποκατάστατο της λύσης του Κυπριακού για τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους δεν υπάρχει», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Μιχάλης Παπαπέτρου προσθέτοντας ότι αυτό είναι το μήνυμα που αντιπροσωπεία των ΕΔΗ μετέφερε από την Καρπασία όπου παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

    [15] Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων - Μνημόνιο συνεργασίας

    Τη συνεργασία σε θέματα διερεύνησης αεροπορικού ατυχήματος ή σοβαρού συμβάντος, παροχής τεχνικής ή άλλης βοήθειας και πραγματοποίησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων προνοεί, μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν εντός Δεκεμβρίου η κυπριακή Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων και η ελλαδική Επιτροπή Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.

    Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 22 Μαϊου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2006 εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα ''Διερεύνηση ατυχημάτων και σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πτήσεων'', στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της ελλαδικής Επιτροπής Ακριβός Τσολάκης.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της κυπριακής Επιτροπής Κώστας Ορφανός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το σεμινάριο και σημείωσε ότι σε αυτό θα διδάξουν Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες και θα λάβουν μέρος γύρω στους 40 Κύπριους, οι οποίοι θα προέρχονται, μεταξύ άλλων, από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και από κυπριακές αεροπορικές εταιρείες.

    [16] Χρηματιστήριο - Μικρή άνοδος

    Μικρή άνοδο παρουσίασε χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά το πενιχρό αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για μετοχικούς τίτλους, σημειώνοντας παράλληλα εβδομαδιαία αύξηση της τάξης του 3,3%. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,34% και έκλεισε στις 1.692,6 μονάδες. Κέρδη της τάξης του 0,48% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος ανήλθε στις 108,48 μονάδες. Η απουσία σημαντικού αγοραστικού ενδιαφέροντος είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική συρρίκνωση της αξίας των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στις 626 χιλιάδες λίρες.

    Μικρή άνοδο της τάξης του 0,28% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 572,88 μονάδες.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 24 December 2005 - 15:23:05 UTC