Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-04-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΝΔΙΑΣ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΤΗΚ - LTV
  • [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΝΔΙΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΝΔΙΑΣ

    Ευγνωμοσύνη για τη συνεχή στήριξη που παρέχει η Ινδία στις προσπάθειες του κυπριακού λαού για δικαίωση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο της Ινδίας, από τον Πρόεδρο της χώρας Δρα Αμπντούλ Καλάμ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, εξέφρασε ακόμη την υποστήριξη της Κύπρου στην αίτηση της Ινδίας να καταστεί μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    ``Η παρουσία και η προσφορά της Ινδίας στον ΟΗΕ, την καθιστά δικαιολογημένα κατάλληλη για να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας``, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μόνο σε μια ερώτηση της κρατικής ινδικής τηλεόρασης.

    Χαρακτήρισε επίσης την επίσκεψή του στην Ινδία, ως μια επίσκεψη τιμής και σεβασμού και σημείωσε ότι πάντοτε οι δύο χώρες είχαν πολύ στενές διμερείς σχέσεις.

    ``Είμαστε ευγνώμονες προς την Ινδία για την στήριξή της στο δίκαιο αγώνα μας. Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να βρίσκομαι εδώ``, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής, ακούστηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές, τιμητική φρουρά απέδωσε τιμές ενώ έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Κύπρου και Ινδίας.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από επίσημη κυπριακή αντιπροσωπεία, μετέβη στο χώρο όπου αποτεφρώθηκε ο εθνικός ηγέτης της Ινδίας Μαχάτμα Γκάντι, όπου κατέθεσε στεφάνι και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

    ``Η τρομερή ηθική εσωτερική του δύναμη, η υποστήριξη της μη βίας και της παθητικής αντίστασης είναι η μεγαλύτερη μορφή ηρωισμού και θα ζει στη μνήμη των λαών που θέλουν ειρήνη ελευθερία και δικαίωση. Μακάρι η ψυχή του να είναι στην ηρεμία που προσφέρει ο θάνατος με τη γνώση της δικαίωσης``, δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος στους δημοσιογράφους.

    [02] ΒΟΥΛΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

    Συνέρχεται την Πέμπτη η Ολομέλεια της Βουλής στην τελευταία συνεδρία της Δ΄ Συνόδου της 8ης Βουλευτικής Περιόδου, πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2006.

    Στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας υπάρχουν 29 νομοθετήματα, μεταξύ των οποίων και το θέμα της αναπομπής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο του περί κέντρων αναψυχής νόμου. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών θα συνεδριάσει εξάλλου το μεσημέρι για να τοποθετηθεί επί της αναπομπής και για να οριστικοποιήσει τις θέσεις της στα νομοθετήματα για την πολιτική διαφήμιση.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΤΗΚ - LTV

    To Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ως θέμα γενικής κυβερνητικής πολιτικής ότι ευνοεί τη συνεργασία της ΑΤΗΚ με άλλους φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της LTV, για την εξασφάλιση περιεχομένου, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Σώματος, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Ο κ. Πασιαρδής ανέφερε πως "το Υπουργικό Συμβούλιο δεν έχει λόγο να αντιταχθεί στη συνεργασία της ΑΤΗΚ με την LTV".

    [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΝΔΙΑΣ

    Τη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα αξιολογήσει και θα διερευνήσει περαιτέρω τομείς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Ινδός Πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινχ.

    Η υψηλού επιπέδου επιτροπή θα συσταθεί ύστερα από πρόταση που παρουσίασε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος στον Ινδό Πρωθυπουργό στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Νέο Δελχί.

    Οι πολιτικές επαφές του Προέδρου Παπαδόπουλου στην Ινδία στέφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, με μεγάλη επιτυχία. Η Ινδία θεωρείται από τα πολύ παλιά χρόνια ως μια ιδιαίτερα φιλική χώρα προς την Κύπρο, την οποία στήριξε σε όλα τα διεθνή βήματα στο εθνικό της πρόβλημα.

    Στις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας επισημάνθηκε η υποστήριξη της Κύπρου προς το αίτημα της Ινδίας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τη μεταρρύθμιση του διεθνούς οργανισμού.

    Επίσης, η Κύπρος επανέλαβε τη στήριξή της στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών της Ινδίας για ενεργειακούς και μόνο σκοπούς.

    Αναφορικά με την υψηλού επιπέδου επιτροπή, στόχος της θα είναι ο εντοπισμός των προβλημάτων που υπάρχουν σε διάφορους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών, ούτως ώστε αυτά να επιλυθούν. Ταυτόχρονα, η επιτροπή θα προτείνει τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, οικονομικούς, πολιτικούς ακόμη και πολιτιστικούς.

    Η σύσταση της επιτροπής αυτής χαιρετίστηκε από το ΚΕΒΕ. Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Λουρουτζιάτης δήλωσε από το Νέο Δελχί ότι η επιτροπή θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα για να διερευνηθούν οι γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Ινδό Πρωθυπουργό παρουσιάστηκαν δύο γραμματόσημα στα οποία απεικονίζονται σκηνές παραδοσιακών χορών των δύο λαών. Η πρωτοβουλία για την έκδοση των δύο γραμματοσήμων ανήκει στα ταχυδρομεία των δύο χωρών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 12 April 2006 - 16:34:51 UTC