Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-06-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - 1Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - 1Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Η νεοεκλεγείσα Βουλή των Αντιπροσώπων συνέρχεται στις 16.00 σήμερα, στην πρώτη της συνεδρίαση της Εκτακτης Συνόδου της 8ης Βουλευτικής Περιόδου, προκειμένου να γίνει η διαβεβαίωση των 56 Βουλευτών και των τριών Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων, και για να γίνει η εκλογή του Προέδρου της Βουλής.

    Αναμένεται ότι Πρόεδρος της Βουλής θα εκλεγεί για δεύτερη θητεία ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος τυγχάνει της υποστήριξης του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

    Την προεδρία της Βουλής θα διεκδικήσουν επίσης ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

    Ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Κωστάκης Χριστοφόρου ανέφερε πως ``η διαδικασία είναι απλή και θεσμοθετημένη`` προσθέτοντας πως ``εκείνο που γίνεται είναι ότι πρώτα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες``.

    ``Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται και όταν ολοκληρωθεί ο αριθμός τους - μιλάμε τώρα για τρεις όμως αυτό θα διαφανεί το απόγευμα πόσες ακριβώς θα είναι- υποβάλλονται μπαίνουν σε ψηφοφορία με την σειρά της υποβολής τους``, πρόσθεσε.

    Εκείνη η υποψηφιότητα που θα συγκεντρώσει την απλή πλειοψηφία των παρόντων και ψηφιζόντων βουλευτών, συνέχισε, είναι και η επιτυγχάνουσα το αποτέλεσμα.

    Ως προς τη διαδικασία της εκλογής του νέου Προέδρου, ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι αυτή ``είναι φανερή και γίνεται διά ανατάσεως της χειρός``, ενώ, ερωτηθείς για το κατά πόσον θα υπάρξουν ομιλίες στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής είπε ότι ``είναι κοινοβουλευτικά καθιερωμένο το πρόσωπο που προτείνει μιαν υποψηφιότητα να την υποστηρίζει με λίγα λόγια``.

    ``Στη συνέχεια``, πρόσθεσε, ``αφού γίνει η εκλογή του Προέδρου του Σώματος, ακολουθεί από τον ίδιο σύντομος λόγος ευχαριστιών και συνάμα διαβεβαίωσης προς το Σώμα για την πιστή τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και δίκαιη προεδρία των συνεδριάσεων του Σώματος``.

    ``Ακολούθως``, είπε ο κ. Χριστοφόρου, ``κάθε κομματική πλευρά της Βουλής διατυπώνει τα συγχαρητήρια και τις ευχές και τη διάθεση για συνεργασία με το νέο προεδρείο``.

    Ερωτηθείς εάν αναμένεται και η παρουσία μελών της κυβέρνησης στην πρώτη αυτή συνεδρία της Βουλής, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι ``δεν συνηθίζεται στην πρώτη συνεδρία να αποστέλλονται επίσημες προσκλήσεις``.

    ``Εκείνο που είναι καθιερωμένο και έτσι έχουμε κάνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση``, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής, ``είναι η αποστολή δελτίων εισόδου στα κόμματα και σε αριθμό που αναλογεί στις έδρες που εξασφάλισε κάθε κόμμα και σε συνάρτηση πάντοτε με τις διαθέσιμες θέσεις και επαφίεται στα κόμματα να κατανείμουν αυτά τα δελτία εισόδου στον δικό τους κόσμο``.

    ``Κρατήθηκαν κάποιες θέσεις``, δήλωσε ο κ. Χριστοφόρου, ``για την περίπτωση κατά την οποία θα προσέλθει κάποιος για να παρακολουθήσει τη συνεδρία αυτή, αλλά δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένες οι διαθέσιμες θέσεις όπως είναι και ο χώρος της Βουλής``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 1 June 2006 - 9:29:32 UTC