Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-06-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
  • [02] IAKΩΒΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

    Με στόχο την ανανέωση της κυβερνητικής δυναμικής και κυρίως την επιτάχυνση των προσπαθειών για υλοποίηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων και όλων γενικά των δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνησή του ενώπιον του λαού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος προέβη στο διορισμό των νέων Υπουργών, όπως ανέφερε ο ίδιος μετά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων Μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

    ``Οι απελθόντες Υπουργοί ανταποκρίθηκαν με ευσυνειδησία στα καθήκοντα τους και συνέβαλαν με αποτελεσματικότητα στην κοινή προσπάθεια για προώθηση και επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης``, δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Ομως, όπως ανέφερε, προκειμένου να δοθεί νέα δυναμική, νέα οράματα, νέα σχέδια, διαφοροποιημένες νοοτροπίες και νέες μορφές λειτουργίας για την πιο αποτελεσματική υλοποίηση και εφαρμογή των κοινών στόχων, αποφάσισε τον ανασχηματισμό και προέβη σε αυτόν αφού διαβουλεύθηκε με όλα τα συγκυβερνώντα κόμματα.

    ``Οι νέοι Υπουργοί, όπως και οι παραμένοντες, θα πρέπει πάντα να θυμούνται και ποτέ να μην λησμονούν, ότι είναι Υπουργοί σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, που αναζητεί το δίκαιό της και που αγωνίζεται για τη δικαίωσή της``, είπε ο Πρόεδρος.

    ``Σε αυτή την αναζήτηση και σε αυτό τον αγώνα, υποτάσσονται όλοι και όλα``, τόνισε και συνέχισε: ``Δίνουμε τον αγώνα αυτό με συνέπεια, υπευθυνότητα και, προπάντων, διεκδικητικότητα και ο αγώνας αυτός, όπως φάνηκε και χθες, αποδίδει``.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι ``όλοι και όλα οφείλουν να συγκλίνουν στην επίτευξη του υπέρτατου στόχου μας, που είναι η προάσπιση της δημοκρατίας, η δικαίωση της πατρίδας μας και η επανένωση του λαού και της χώρας μας, μέσα από μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του εθνικού μας θέματος``.

    ``Ο κάθε Υπουργός``, συνέχισε, ``δεν είναι μόνον ένας υπηρέτης των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου, αλλά και ένας προασπιστής των δικαίων και δικαιωμάτων της αγωνιζόμενης πατρίδας μας.

    Η τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον του Προέδρου έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, των Υπουργών οι οποίοι δεν αντικαθίστανται, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Χριστόδουλου Πασιαρδή και των συζύγων των νέων Υπουργών.

    ``Διαβεβαιώ επισήμως``, δήλωνε ο ένας μετά τον άλλο οι επτά νέοι Υπουργοί, ``πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα και στους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, καθώς και ακεραία την επιτέλεση των καθηκόντων που μου ανατίθενται ως Υπουργού``.

    Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλασσε χειραψία με τον διορισθέντα Υπουργό, επιδίδοντάς του το έγγραφο της Προεδρικής Πράξης Διορισμού Υπουργού. Ανάλογο έγγραφο επέδωσε ο Πρόεδρος και στον κ. Πασιαρδή, ο οποίος θα εκτελεί καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μετά τη μετακίνηση του έως τώρα Εκπροσώπου Γιώργου Λιλλήκα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Μετά την ολοκλήρωση των διαβεβαιώσεων, λαμβάνοντας, το λόγο εκ μέρους των νέων Υπουργών της κυβέρνησης Παπαδοπούλου, ο Υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που τους έκανε να τους διορίσει ως Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσουν τις δυνάμεις τους προς εκτέλεση των εργασιών της κυβέρνησης κατά τρόπο εύρυθμο και αποδοτικό προς το καλό της πατρίδας.

    ``Θα ήθελα, εκ μέρους των νέων Μελών του Υπουργικού Συμβουλίου``, είπε ο κ. Κλόκκαρης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ``να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μας``.

    ``Η επιλογή σας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς``, είπε ο νέος Υπουργός Αμυνας, διαβεβαιώνοντας τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο πως θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του και της πολιτικής του.

    ``Εχουμε πλήρη συναίσθηση του βάρους των ευθυνών που απορρέουν από την ανάληψη των καθηκόντων μας και έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η πατρίδα μας διέρχεται μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, με την Τουρκία να διατηρεί εχθρική στάση έναντί μας``, δήλωσε ο κ. Κλόκκαρης, τονίζοντας πως ``είναι αδήριτη ανάγκη η εκτέλεση των εργασιών της κυβέρνησης κατά τρόπο εύρυθμο και αποδοτικό προς το καλό της πατρίδας μας``.

    Στην εξέλιξη της πενταετούς θητείας της Κυβέρνησης και υπό το φως του συνεχώς διαμορφούμενου οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, και, ιδιαίτερα μέσα στα πλαίσια της νέας δυναμικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχεται η στιγμή που πρέπει να αποφασιστεί κατά πόσο οι νέες απαιτήσεις, οι νέες προοπτικές που διανοίγονται και οι νέες δυνατότητες και το λαϊκό αίσθημα, επιβάλλουν μια νέα δυναμική, νέα οράματα, νέα σχέδια, διαφοροποιημένες νοοτροπίες και νέες μορφές λειτουργίας για την πιο αποτελεσματική υλοποίηση και εφαρμογή των κοινών στόχων.

    Οι νέοι Υπουργοί μετέβησαν στα Υπουργεία τους για να παραλάβουν από τους προκατόχους τους και να αναλάβουν τα νέα καθήκοντά τους. Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης: Σοφοκλής Σοφοκλέους έχει ήδη παραλάβει, από την περασμένη Παρασκευή, το Υπουργείο του από τον απερχόμενο Υπουργό Δώρο Θεοδώρου.

    Αλλαγές, πλην αυτής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γίνονται με τον ανασχηματισμό στο Υπουργείο Αμυνας, όπου ο κ. Κλόκκαρης παρέλαβε από τον Κυριάκο Μαυρονικόλα, στο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος όπου ο Φώτης Φωτίου παρέλαβε από τον Τίμη Ευθυμίου, στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ο Αντώνης Μιχαηλίδης παρέλαβε από τον Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών από τον Γιώργο Ιακώβου.

    Ανέλαβαν σήμερα επίσης οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνης Βασιλείου από τον Χρίστο Ταλιαδώρο, και Υγείας Χάρης Χαραλάμπους από τον Ανδρέα Γαβριηλίδη.

    Μετά την τελετή της νενομισμένης διαβεβαίωσης, το κυβερνητικό σχήμα διαμορφώνεται ως εξής: Υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης, Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Σοφοκλής Σοφοκλέους, Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Μιχαηλίδης, Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνης Βασιλείου, Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης, Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου και Υπουργός Υγείας Χάρης Χαραλάμπους.

    Στην ομιλία του στην τελετή διαβεβαίωσης, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι, ασκώντας τα αποκλειστικά και αναφαίρετα συνταγματικά δικαιώματά του και κρίνοντας ότι οι ανάγκες το απαιτούν και οι συνθήκες το επιβάλλουν, απεφάσισε και έχει ήδη διορίσει σε εφτά από τα ένδεκα Υπουργεία νέους Υπουργούς, ``οι οποίοι έχουν δώσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τη διαβεβαίωση και αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους``.

    ``Στο ιδιότυπο προεδρικό καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας``, είπε ο Πρόεδρος, ``η Εκτελεστική Εξουσία της Πολιτείας εναποτίθεται και ασκείται συλλογικά από το Υπουργικό Συμβούλιο``.

    Αναφερόμενος στο έργο του Υπουργικού Συμβουλίου και δίδοντας μια σύντομη περιγραφή του, ο Πρόεδρος τόνισε πως ``είναι φυσικό ότι το ευρύ κοινό κρίνει και αξιολογεί τον κάθε Υπουργό από το έργο που επιτελείται από τον κάθε Υπουργό στο κάθε Υπουργείο``.

    ``Αυτή, όμως``, πρόσθεσε, ``είναι μόνον η μισή εικόνα της πραγματικότητας και η άλλη μισή είναι η αθέατη πλευρά του έργου που επιτελείται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το συλλογικό όργανο που εξετάζει, απορρίπτει, τροποποιεί και εγκρίνει τα διάφορα προγράμματα, εισηγήσεις και προτάσεις του κάθε Υπουργού``.

    Εχοντας υπόψη του τα δεδομένα ιεράρχησης και υλοποίησης του επί μέρους έργου του κάθε Υπουργείου, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, έκρινε και αξιολόγησε ``ότι όλοι οι απελθόντες Υπουργοί, ο καθένας στον τομέα ευθύνης που του είχε ανατεθεί και όλοι μαζί ως μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, επιτέλεσαν αξιόλογο έργο και συνέβαλαν σημαντικά στη μέχρι σήμερα αποτελεσματική υλοποίηση και εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος``.

    ``Συνέβαλαν σε αυτό το έργο με άριστο πνεύμα συνεργασίας, συναίνεσης και συλλογικότητας``, δήλωσε ο Πρόεδρος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ``ότι, μέχρι σήμερα στη θητεία αυτής της κυβέρνησης, έχουν ληφθεί συνολικά 6,318 αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και, με εξαίρεση τριών περιπτώσεων όπου ένας ή δύο Υπουργοί διατήρησαν επιφυλάξεις, όλες οι άλλες αποφάσεις λήφθηκαν με ομοφωνία``.

    ``Αυτό, από μόνο του, είναι ένα μέτρο της συνοχής και άψογης συνεργασίας που επικρατεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και μεταξύ των συνεργαζομένων πολιτικών κομμάτων``, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    ``Οι απελθόντες Υπουργοί ανταποκρίθηκαν με ευσυνειδησία στα καθήκοντά τους και συνέβαλαν με αποτελεσματικότητα στην κοινή προσπάθεια για προώθηση και επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης``, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ευχαριστώντας τους και δημόσια, και διαβεβαιώνοντας για την ειλικρινή προς το πρόσωπό τους εκτίμησή του.

    ``Ο ανασχηματισμός του Υπουργικού Συμβουλίου``, είπε ο Πρόεδρος, ``είναι πολιτική πράξη ουσίας, που υπαγορεύεται από τη διαμορφούμενη συνεχώς κατάσταση, από την ανάγκη ανανέωσης της κυβερνητικής δυναμικής και κυρίως επιτάχυνσης των προσπαθειών για υλοποίηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων και όλων γενικά των δεσμεύσεων, που αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε ενώπιον του λαού και που αναμφίβολα δεν πρόκειται να αθετήσει``.

    ``Στην εξέλιξη της πενταετούς θητείας της κυβέρνησης και υπό το φως του συνεχώς διαμορφούμενου οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, και, ιδιαίτερα μέσα στα πλαίσια της νέας δυναμικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης``, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, ``έρχεται η στιγμή που πρέπει να αποφασιστεί κατά πόσο οι νέες απαιτήσεις, οι νέες προοπτικές που διανοίγονται και οι νέες δυνατότητες και το λαϊκό αίσθημα επιβάλλουν μια νέα δυναμική, νέα οράματα, νέα σχέδια, διαφοροποιημένες νοοτροπίες και νέες μορφές λειτουργίας για την πιο αποτελεσματική υλοποίηση και εφαρμογή των κοινών στόχων``.

    Παρά το ότι η απόφαση αυτή επαφίεται αποκλειστικώς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο ίδιος διαβουλεύθηκε με τα συνεργαζόμενα κόμματα και πήρε την απόφαση για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

    ``Η διαβούλευση με τα συνεργαζόμενα κόμματα για το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι όχι μόνον άκρως επιθυμητή, αλλά και επιβαλλόμενη από τα πράγματα και την κοινή λογική``, είπε ο Πρόεδρος, αναφέροντας ότι ``με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση`` άκουσε τις απόψεις και εισηγήσεις των κομμάτων και πήρε τις δικές του αποφάσεις.

    Απευθυνόμενος στους νέους Υπουργούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ``η διαβεβαίωση που έδωσαν πριν λίγο δεν είναι μια τυπική πράξη ανάληψης πολιτειακών αξιωμάτων``, αλλά ``μια ουσιαστική πράξη ανάληψης πολιτειακών ευθυνών``.

    ``Τα πολιτειακά αξιώματα, όσο τιμητικά και να είναι από μόνα τους, έχουν ουσία και νόημα, ανάλογα με τη σοβαρότητα, το κύρος και την αξιοσύνη αυτού που τα αναλαμβάνει``, δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος

    ``Ο τίτλος και το αξίωμα του Υπουργού είναι σίγουρα μια τιμή για αυτόν που τα κατέχει, επαφίεται, όμως, στον κάτοχο αυτού του αξιώματος, με την επάρκεια και την αποτελεσματικότητά του, να προσδώσει εγκυρότητα και ποιοτικό βάρος στην υπουργική ιδιότητα, είπε ο κ. Παπαδόπουλος

    Η υπουργική αυτή ιδιότητα, πρόσθεσε, ``δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσον προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στον τόπο γενικότερα``.

    Οι νέοι Υπουργοί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετέχουν και στη συλλογική κυβερνητική προσπάθεια που οριοθετείται και διέπεται από το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης.

    ``Η πλήρης εφαρμογή αυτού του προεκλογικού προγράμματος``, συνέχισε, ``ήταν και παραμένει το συμβόλαιό μας με το λαό. Δεσμευθήκαμε να μετατρέψουμε τις αγαθές προθέσεις σε έργα και δεν πρόκειται να αποδειχθούμε ασυνεπείς στη δέσμευσή μας``, τόνισε ο Πρόεδρος.

    ``Δεσμευθήκαμε``, πρόσθεσε, ``να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε στο λαό και θα τις τηρήσουμε στο ακέραιο. Δεσμευθήκαμε να ολοκληρώσουμε την αλλαγή και θα το επιτύχουμε``.

    Στα τρία περίπου χρόνια της δικής διακυβέρνησής του, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, ``ήδη πολλά και σημαντικά έχουν επιτευχθεί`` και ``όταν τελειώσει η πενταετής θητεία αυτής της κυβέρνησης, θα μπορούμε να κοιτάζουμε τον πολίτη στα μάτια, χωρίς κίνδυνο να κατηγορηθούμε ότι αποδειχθήκαμε ανάξιοι της εμπιστοσύνης του και κατώτεροι των προσδοκιών του``.

    ``Μέχρι τότε αρκετά υπολείπονται ακόμη να γίνουν και θα γίνουν``, τόνισε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, δηλώνοντας ότι ``επίκεντρο της κοινής προσπάθειας και του συλλογικού έργου παραμένει πάντα ο πολίτης και ιδιαίτερα, ο πολίτης που έχει μεγαλύτερη και περισσότερη ανάγκη``.

    Συγχαίροντας τους νέους Υπουργούς για το διορισμό τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ``ότι για τους Υπουργούς δεν ισχύουν ωράρια εργασίας`` και τους ευχήθηκε ``κάθε επιτυχία στην αποστολή τους``, με τη διαβεβαίωση ότι θα τον έχουν πάντοτε ``συνεργάτη, φίλο και συμπαραστάτη στο έργο τους``.

    [02] IAKΩΒΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι η Κύπρος έχει τη δική της πολιτική και στρατηγική πάνω στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και μοναδικός στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Κύπρου, του λαού της και κανενός άλλου.

    Πρόσθεσε ότι στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ «υπήρχε συνεχής επαφή» με την Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, ήταν «πολύ υποστηρικτική» και σημείωσε οι Υπηρεσίες του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών «ήξεραν ακριβώς πως χειριζόμαστε το θέμα» που προέκυψε με το κεφάλαιο 25 της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από το Λουξεμβούργο όπου έλαβε μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι το θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν το περιεχόμενο του κεφαλαίου 25 «έρευνα και τεχνολογία» για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

    Το θέμα ήταν εξήγησε «ότι μια μεγάλη μερίδα σημαντικών χωρών στις Επιτροπές και στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων είχε τη θέση ότι το κεφάλαιο 25 είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα και συνεπώς δεν μπορούν να γίνουν ούτε πολιτικά σχόλια και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν πολιτικές θέσεις μέσα στην κοινή θέση της ΕΕ».

    Η Κυπριακή Δημοκρατία είχε την αντίθετη άποψη, είπε ο κ. Ιακώβου «τοποθετηθήκαμε ευθαρσώς ότι εμείς έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε από τους εταίρους μας να συμπεριλάβουν πραγματικότητες της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Και η πραγματικότητα είναι μία: ότι από τις 2 Οκτωβρίου του 2005 μέχρι σήμερα η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, αλλά προκλητικά λέει ότι δεν θα συμμορφωθεί».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 June 2006 - 17:29:17 UTC