Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ
  • [04] CYPRUS FIVB CHALLENGER 2006

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ετοιμάσει τις εισηγήσεις της, ενόψει της έναρξης της διαδικασίας των επιτροπών τεχνικού επιπέδου και ότι θα κατατεθούν μόνο θέματα ουσίας.

    Σε δηλώσεις ύστερα από το μνημόσυνο του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ` στον Κύκκο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η κάθε πλευρά θα δώσει τα δικά της θέματα και όλα μαζί θα αποτελέσουν το αντικείμενο των συνομιλιών.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του εκπροσώπου του ηγέτη της τ/κ κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Χασάν Ερτσάκιτζα, ότι δεν θα υπάρξει λύση του Κυπριακού, χωρίς την αναγνώριση χωριστής τουρκοκυπριακής οντότητας.

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά, τόνισε, δεν συζητά θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

    Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας για τη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ, με στόχο τον καταρτισμό της ατζέντας των συζητήσεων στις επιτροπές για τεχνικά θέματα.

    ``Οι προσδοκίες μου είναι οι δύο πλευρές να καταλήξουν να δεχθούν τους καταλόγους και να αρχίσουν οι συζητήσεις και επί της ουσίας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και τεχνικών επιτροπών, ούτως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία``, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χριστόφιας, εκφράζοντας ``συγκρατημένη αισιοδοξία και επιφύλαξη να μην παίζεται από πλευράς της Τουρκίας και των φίλων της το οποιοδήποτε παιχνίδι τακτικής``.

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Τ/Κ ηγέτη Χασάν Ετζάκιτσα ότι η τ/κ πλευρά θέτει θέμα αναγνώρισης τ/κ οντότητας, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι αυτό αποτελεί μία ``μεγάλη στροφή προς τα πίσω``. Οπως είπε ο κ. Χριστόφιας, ``εάν υπάρχει τέτοια απαίτηση, αυτό σημαίνει ότι θα ήθελαν να συνεχιστεί το αδιέξοδο``. ``Είναι μια απαίτηση, εφόσον τεθεί επίσημα, εντελώς απαράδεκτη, η οποία ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτή``, ανέφερε ο κ. Χριστόφιας και πρόσθεσε: ``Νομίζω ότι τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου είναι ξεκάθαρες πάνω σε ποια βάση θα μπορούμε να συνομιλούμε και να διαπραγματευόμαστε και ποιος είναι ο στόχος``.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ

    Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα, η οποία εντοπίστηκε από δορυφόρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες, είπε, παρακολουθούν την κατάσταση και η πετρελαιοκηλίδα, λόγω των ανέμων, κατευθύνεται βόρεια προς τη Συρία.

    Ο κ. Φωτίου πρόσθεσε ότι υπάρχει σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κατάστασης, σε περίπτωση που υπάρξει αναστροφή των ανέμων προς την Κύπρο. Η πετρελαιοκηλίδα δημιουργήθηκε όταν ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου 30 χλμ νότια της Βηρυτού.

    [04] CYPRUS FIVB CHALLENGER 2006

    Οι Ολλανδοί Μπόερσμα και Μαστ κέρδισαν το τουρνουά μπιτς βόλεϊ, Cyprus FIVB Challenger 2006, που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκυρίακο στην παραλία της Γεροσκήπου, νικώντας στον τελικό τους Ισπανούς Γκαβίρα και Μάρκος με 2-1 σετ (21-17, 13-21, 9-15).

    Το χάλκινο κέρδισαν οι Καναδοί Ρίντερ και Λέλιοτ που νίκησαν στο μικρό τελικό τους Γερμανούς Ντόλιγκερ και Μπακουμόφσκι.

    Στις γυναίκες οι Τσέχες Κλαπαλόβα και Πέτροβα κέρδισαν την πρώτη θέση χωρίς να ιδρώσουν. Οι Βελγίδες Φαν Μπρίνταμ και Μούχα αποχώρησαν από τα αρχικά στάδια του αγώνα λόγω τραυματισμού της Μούχα.

    Οι Αμερικανίδες Τ. Λίντκουιστ και Κ. Λίντκουιστ πήραν την τρίτη θέση νικώντας στο μικρό τελικό τις Ελληνίδες Νικολαϊδου και Παπαγεωργίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 31 July 2006 - 9:29:21 UTC