Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [02] ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΙΝΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Συνέρχεται, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να καθορίσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ενόψει των αποφάσεων που θα ληφθούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν προς την Τουρκία λόγω της μη συμμόρφωσής της με τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

    Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο του Προέδρου Παπαδόπουλου και της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη με τη συμμετοχή και του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα, κατά την οποία Λευκωσία και Αθήνα ανασκόπησαν τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τη διαπιστωμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρνηση της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και συντόνισαν τις θέσεις τους, ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών (11 Δεκεμβρίου) και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (14-15 Δεκεμβρίου).

    [02] ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν εξέφρασε λύπη για την αποτυχία του να τερματίσει μια πολύχρονη διαμάχη στην Κύπρο στη διάρκεια των δέκα χρόνων που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, σημειώνοντας πως οι δύο πλευρές πρέπει ``να επιδείξουν την αναγκαία καλή θέληση και αποφασιστικότητα να υπερβούν την προφανή βαθιά αμοιβαία δυσπιστία και καχυποψία τους για τα αληθινά κίνητρα ο ένας του άλλου``.

    ``Αν και υπήρξε μία δεκαετία σχεδόν συνεχών προσπαθειών του ΟΗΕ, μια συμφωνία για μια συνολική διευθέτηση αποδείχθηκε μη δυνατή``, ανέφερε ο Ανάν.

    ``Εχοντας ασχοληθεί με την Κύπρο σε ολόκληρη τη διάρκεια των δύο πενταετών θητειών μου ως ηγέτης του ΟΗΕ, δεν μπορώ παρά να λυπάμαι για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στην πολιτική διαδικασία και τις χαμένες ευκαιρίες``, ανέφερε ο κ. Ανάν στην τελευταία έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο προτού αποχωρήσει στο τέλος του έτους.

    Καθώς η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο λήγει στις 15 Δεκεμβρίου, ο κ. Ανάν ανέφερε πως, απούσης μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, το Συμβούλιο θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει τη δύναμη να παραμείνει στην Κύπρο για άλλους έξι μήνες, έως τις 15 Ιουνίου 2007.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΙΝΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναχωρεί με ειδική πτήση το απόγευμα της Κυριακής για την Κίνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη από τις 3 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του Φωτεινή Παπαδοπούλου και από ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών, θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Κίνας Hu Jintao, τον Πρωθυπουργό της χώρας Wen Jiabao, με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC) Wu Bangguo και με τον Αντιδήμαρχο της Σαγκάης Feng Guoqin.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα συναντηθεί επίσης με το κινέζικο συμβούλιο ``Για την Προώθηση Διεθνούς Εμπορίου`` και θα μιλήσει σε σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στη Σαγκάη και στο Πεκίνο με θέμα ``Κύπρος - Ενα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο``, ενώ θα επισκεφθεί διάφορα αξιοθέατα της Κίνας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 2 December 2006 - 10:29:19 UTC