Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΜΟΣΧΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ

  • [01] ΥΠΕΞ ΜΟΣΧΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα μεταξύ 10 και 12 Απριλίου.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως στη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Λιλλήκας θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.

    Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμας αρμόδιο για Διεθνή Θέματα, Πρόεδρο του Κόμματος των Φιλελευθέρων Βλαδιμίρ Ζιρινόφσκι και τον Αλεξάντερ Τόρσιν, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Γερουσίας).

    Ο Υπουργός Εξωτερικών θα δώσει επίσης διάλεξη στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Μόσχας με θέμα «Διεθνές Δίκαιο και Συλλογικότητα: Η μόνη πηγή ειρήνης και σταθερότητας».

    Εξάλλου, ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος θα συνοδεύεται στη Μόσχα από αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ, θα παρακαθίσει σε γεύμα με επιχειρηματίες και εκπροσώπους του Ρωσικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Θα ενημερώσει επίσης εκπροσώπους μεγάλων ρωσικών εταιρειών για το θέμα των υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δημοκρατίας.

    Κατά την παραμονή του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των ΜΜΕ.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ

    Οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό, που τείνει να ανατρέψει τα συμφωνηθέντα, είναι όχι μόνο υπαναχώρηση αλλά και οπισθοδρόμηση γιατί αντί να προωθεί την προσπάθεια για λύση, θα προωθεί απλώς τα αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    «Οι θέσεις της τ/κ πλευράς, όπως αυτές καταγράφονται στην επιστολή Ταλάτ στα Ηνωμένα Εθνη, μελετούνται από την κυπριακή κυβέρνηση και θα τοποθετηθούμε ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη αυτής της επιστολής», δήλωσε ο Εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση της ε/κ πλευράς στην επιστολή του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεμχέτ Αλί Ταλάτ.

    Ο κ. Πασιαρδής επανέλαβε την εμμονή της ε/κ πλευράς στη διαδικασία που δρομολογήθηκε με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου και που αναλύθηκε με την επιστολή του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ιμπραχίμ Γκαμπάρι.

    «Για τη δική μας πλευρά, αλλά και για τα Ηνωμένα Εθνη, αυτή η διαδικασία είναι η μόνη οδός που μπορεί να οδηγήσει μέσω ουσιαστικών διαπραγματεύσεων σε μια αμοιβαία, αποδεκτή λύση στο Κυπριακό. Οποιαδήποτε άλλη λύση στο Κυπριακό, που τείνει να ανατρέψει τα συμφωνηθέντα, είναι όχι μόνο υπαναχώρηση αλλά και οπισθοδρόμηση γιατί αντί να προωθεί την προσπάθεια για λύση, θα προωθεί απλώς τα αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα», τόνισε ο Εκπρόσωπος.

    Σημείωσε ότι η δική μας πλευρά παραμένει «δεσμευμένη στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου και σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της επίτευξης μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης το συντομότερο δυνατό. Αυτός ο στόχος δεν προωθείται και δεν εξυπηρετείται με υπαναχωρήσεις από τα συμφωνηθέντα και με οπισθοδρομήσεις σε αδιέξοδους δρόμους».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 6 April 2007 - 9:29:14 UTC