Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ
  • [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΥΠΕΞ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ

  • [01] ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

    Το έκτακτο σχέδιο στήριξης των κτηνοτρόφων, ως αποτέλεσμα του αφθώδους πυρετού ήταν το αντικείμενο διαδοχικών συσκέψεων που έγιναν, υπό την προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτη Φωτίου με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Αγροτικών Οργανώσεων και των Συνδέσμων των Κτηνοτρόφων.

    Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι οι κτηνοτρόφοι θα αποζημιώνονται για την απώλεια του γάλακτος, για τα ζώα που θανατώνονται, καθώς και για απώλεια εισοδήματος για έξι μήνες. Στόχος της Κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να στηρίξει άμεσα τους κτηνοτρόφους, που επηρεάστηκαν από τον αφθώδη πυρετό.

    Ο Υπουργός Γεωργίας είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Τυροκόμων, Παστεριωτών, Αγελαδοτρόφων, Χοιροτρόφων και Αλλαντοβιομηχάνων μαζί με τη Διεύθυνση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

    [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Τουρκία να εφαρμόσει πλήρως και χωρίς διακρίσεις το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Σύνδεσης, ενώ της καθιστά σαφές ότι εάν δεν το πράξει τα οκτώ κεφάλαια που «πάγωσαν» στις 11 Δεκεμβρίου 2006 δεν πρόκειται να ανοίξουν.

    Η διατύπωση της θέσης αυτής της Επιτροπής στα συμπεράσματα του κειμένου Στρατηγική της Διεύρυνσης, συμφωνήθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας της Κομισιόν. Θεωρείται σημαντική διότι σε αντίθεση με το περιεχόμενο της έκθεσης, όπου γίνεται μια απλή καταγραφή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας τους τελευταίους 12 μήνες, στο κείμενο της Στρατηγικής της Διεύρυνσης, που αφορά όλες τις υποψήφιες και εν δυνάμει υποψήφιες χώρες, συμπεριλήφθηκε ειδική παράγραφος για το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο, όπου η Τουρκία καλείται να το εφαρμόσει.

    Οπως επισημαίνεται στην εν λόγω παράγραφο: «Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει την υποχρέωση που σχετίζεται με την πλήρη και χωρίς διακρίσεις εφαρμογή του Συμπληρωματικού Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Σύνδεσης αναφορικά με τα συμπεράσματα της Συμβουλίου στις 11 Δεκεμβρίου 2006 και μέχρις ότου η Τουρκία πράξει τούτο, 8 κεφάλαια δεν μπορούν να ανοίξουν».

    [03] ΥΠΕΞ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ

    Επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση ότι η βρετανική πολιτική στο Κυπριακό δεν διαφοροποιείται σαν αποτέλεσμα της συμφωνίας στρατηγικού συνεταιρισμού με την Τουρκία, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε ότι η χώρα του παραμένει σθεναρός υποστηρικτής της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006 και της εμπλοκής, ιδιαίτερα μετά τις προεδρικές εκλογές, όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών με τον ΟΗΕ για το Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, που διήρκεσε μία ώρα περίπου, ο κ. Μίλιμπαντ είπε ότι συμφωνίες συνεταιρισμού με την Τουρκία υπογράφονταν κάθε χρόνο από το 2004.

    Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ πώς σχολιάζει το κύμα αγανάκτησης που προκάλεσε η συμφωνία στην Κύπρο και στην παροικία της Βρετανίας, ο κ. Μίλιμπαντ είπε: ``Είμαι πολύ ευτυχής που έχω την ευκαιρία να επαναλάβω την επίσημη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτή η θέση είναι ότι η συμφωνία συνεταιρισμού με την Τουρκία δεν διαφοροποιεί την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 6 November 2007 - 18:29:19 UTC