Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΦΘΩΔΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Μίλαν Ροσέν δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένος με τη στάση που τηρεί η ε/κ πλευρά για λύση του Κυπριακού και εξέφρασε θαυμασμό για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τα όσα πέτυχε παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

    Μιλώντας ύστερα από συνομιλίες με την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων, ο κ. Ροσέν εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες της Κύπρου θα στεφθούν με επιτυχία, φτάνει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να συνεργαστούν.

    Η κ. Μαρκουλλή αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε με τον ομόλογό της του Μαυροβουνίου, λέγοντας ότι μέσα από την εφαρμογή του, καθώς και μέσα από την εφαρμογή των όσων συμφώνησαν στις σημερινές τους συνομιλίες, θα ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών κατά τα επόμενα χρόνια.

    Είπε ότι συζήτησαν διμερή θέματα, την υπογραφή συμφωνίας για την κατάργηση των θεωρήσεων διαβατηρίων για διπλωμάτες και επισήμους και τις σχέσεις του Μαυροβουνίου με την ΕΕ.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΦΘΩΔΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ

    Οι επιπτώσεις από τον αφθώδη πυρετό δεν εξαντλούνται στους ποιμνιοτρόφους που έχουν χάσει τα ζώα τους αλλά είναι ευρύτερες, αλυσιδωτές και αφορούν και άλλες πτυχές της οικονομίας του τόπου, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Χοιροτρόφων, ενώ ο Σύνδεσμος υποστήριξε ότι ηύπαρξη αφθώδους πυρετού επηρέασε την κατανάλωση χοιρινού κρέατος κατά 30% περίπου.

    «Είναι αλυσιδωτές πλέον οι επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου, αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε γιατί κάποιοι μπορεί να νομίζουμε ότι οι επιπτώσεις είναι σε πέντε έξι άτομα, που έχουμε θανατώσει τα ζώα τους. Δυστυχώς ,δεν περιορίζονται εδώ. Οι επιπτώσεις είναι ευρύτερες και αφορούν και άλλες πτυχές της οικονομίας του τόπου και είναι αλυσιδωτές», είπε ο κ. Φωτίου.

    Οσον αφορά τις θανατώσεις, είπε πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν αναφερθεί άλλα θετικά κρούσματα «άρα για μας εδώ σταματούν και οι θανατώσεις». Ωστόσο, σημείωσε ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται όπως και η δειγματοληψία «για να δούμε ακριβώς αν υπάρχει πρόβλημα σε άλλες περιοχές ή στην περιοχή των 10 χλμ», προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί έξι χιλιάδες δείγματα.

    Στο μεταξύ, συνεχίστηκε από τους κτηνιατρικούς λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, η θανάτωση αιγοπροβάτων, σε κτηνοτροφικά υποστατικά στη Δρομολαξιά και συγκεκριμένα, στην κτηνοτροφική μονάδα των αδελφών Kυριάκου και Προκόπη Κυριάκου, ύστερα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος αφθώδους πυρετού, σε ένα από τα 1900 και πλέον αιγοπρόβατά τους.

    Την Πέμπτη θανατώθηκαν και τα 80 αιγοπρόβατα του κτηνοτρόφου Κώστα Παπαδόπουλου, η μονάδα του οποίου βρίσκεται απέναντι από το υποστατικό των αδελφών Κυριάκου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 November 2007 - 18:29:17 UTC