Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ

    Μήνυμα προς τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να κρατήσει χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    ``Θεωρώ ότι τα σχόλια εκατέρωθεν, εάν θέλουμε να δουλέψουμε σωστά, πρέπει να αποφεύγονται και αυτό είναι και το μήνυμά μου και προς τον κ. Ταλάτ -αν θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε σοβαρά για λύση στο Κυπριακό``, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή που απέστειλε στο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    ``Τις προδιαγραφές και τις παραμέτρους της λύσης που επιδιώκουμε τις έχω εξηγήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, νομίζω είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και από το πρόγραμμά μου και προσδοκώ ότι θα υπάρξει κατανόηση και από την άλλη πλευρά``, πρόσθεσε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απαντώντας σε ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ την ερχόμενη Δευτέρα.

    Σε ερώτηση αν προτίθεται να στείλει επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι θα συζητήσει με τους συνεργάτες του και θα μελετήσει ορισμένα πράγματα. ``Θα γίνουν κινήσεις προς την κατεύθυνση της Γραμματείας των ΗΕ, του ΓΓ του ΟΗΕ και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας``, είπε.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το ταξίδι του στην Αθήνα θα γίνει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

    Είπε ακόμη ότι είναι σε στενή επαφή με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, με τον οποίο, όπως πρόσθεσε, έχει μιλήσει μερικές φορές από την ημέρα της εκλογής του. Είπε πως το επόμενο ταξίδι του θα είναι στις Βρυξέλλες.

    Εξάλλου, στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε συγκίνηση για την ανάληψη των καθηκόντων του στο ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας.

    ``Είναι συναισθήματα προσμονής, προσδοκίας, όπως και του κόσμου. Εχω αποχαιρετίσει έναν καλό φίλο, με τον οποίο έχει συνεργαστεί πολύ στενά αρκετά χρόνια, τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και την κυρία Παπαδοπούλου. Είναι και συναισθήματα, αν θέλετε, συγκίνησης ταυτόχρονα``, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Ευχήθηκε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη σύζυγό του και στην οικογένειά τους κάθε καλό στη ζωή τους, ``αλλά και στην πολιτική δραστηριότητα του Προέδρου Παπαδόπουλου, ο οποίος θα είναι ένας καλό συνεργάτης στην πορεία``.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι τον αναμένει πολύ δύσκολο έργο. ``Προχθές είπα τα δύσκολα είναι μπροστά``, κατέληξε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 28 February 2008 - 18:29:13 UTC