Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [02] ΓΤΠ - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Την ανάγκη ενότητας ολόκληρου του λαού ώστε να πετύχουμε περισσότερα στο εθνικό μας θέμα υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ ύστερα από συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι «είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση σε ένα όμορφο και πολύ ευγενικό κλίμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Κάναμε μια γενική ανασκόπηση, δεν μας χωρίζει οτιδήποτε με τον Δημήτρη».

    «Του δηλώσαμε ότι με πολλή χαρά ότι θα του συμπαρασταθούμε. Συμφωνούμε ότι χρειάζεται ενότητα όλου του λαού για να πετύχουμε κάτι. Του δήλωσα ότι πιστεύω ότι θα επιτύχει γιατί είναι πολύ επικοινωνιακός και έχοντας υπόψη τον αντίπαλό μας, τον εχθρό μας, ότι δεν δίνει πολλά περιθώρια, εντούτοις με το επικοινωνιακό του Προέδρου - εκεί που δεν θα συμφωνούν τουλάχιστον - θα εκτίθενται, και είμαι σίγουρος για αυτό», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος.

    Ερωτηθείς αν ο ίδιος λέγει mea culpa για την παρέμβασή του στις προεδρικές εκλογές, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «τα παλιά να τα αφήσουμε. Ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς βλέπουμε μπροστά, δεν έχουμε να μοιράσουμε οτιδήποτε». Οπως ανέφερε, «πάντοτε η Εκκλησία είχε μια γραμμή στο εθνικό θέμα, μπορούμε με αυτή τη γραμμή να συνεχίσουμε και να συνεργαστούμε. Είναι υπόθεση όλων μας το εθνικό, δεν είναι μόνο θέμα του Προέδρου ή της Κυβέρνησης, όλος ο λαός πρέπει να συμπαρασταθεί ώστε να πετύχουμε περισσότερα και όταν είμαστε μονιασμένοι έχουμε ισχύ».

    [02] ΓΤΠ - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

    Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι είναι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει τα απαιτητικά καθήκοντά του, προσθέτοντας ότι ο προκάτοχός του, Βασίλης Πάλμας, έχει ανεβάσει τον πήχη της εγκυρότητας στην πληροφόρηση, του πολιτικού πολιτισμού, της εντιμότητας και της ευγένειας έναντι των δημοσιογράφων. Παραδίδοντας το γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο κ. Πάλμας είπε ότι ``σήμερα έχω την τύχη, τη χαρά και το προνόμιο να υποδέχομαι στο ΓΤΠ ένα φίλο από τα παλιά, ένα φίλο που μαζί, σε διάφορες φάσεις της πολιτικής μας διαδρομής, δώσαμε κοινούς αγώνες για τα πιστεύω, τις αρχές και τις αξίες μας``.

    Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``είναι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω τα καίρια καθήκοντα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, που είναι απαιτητικά``, προσθέτοντας ότι ``η παρουσία του φίλου και συναγωνιστή Βασίλη Πάλμα τα έχει κάνει ακόμα πιο απαιτητικά γιατί ο Βασίλης, με την παρουσία του στο αξίωμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, πραγματικά έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη, και τον πήχη της εγκυρότητας στην πληροφόρηση και τον πήχη του πολιτικού πολιτισμού και τον πήχη της εντιμότητας και της ευγένειας έναντι των δημοσιογράφων``. Πρόσθεσε ότι, μιλώντας με διάφορους δημοσιογράφους, αντιλαμβάνεται ότι ``ο Βασίλης Πάλμας φεύγει από το αξίωμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, έχοντας πετύχει να έχει ένα εξαιρετικά καλό όνομα ανάμεσα στο δημοσιογραφικό κόσμο``.

    Μιλώντας στην τελετή εκ μέρους του προσωπικού του ΓΤΠ, ο κ. Σολωμού ευχαρίστησε τον κ. Πάλμα για ``την εξαιρετική συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με το ΓΤΠ`` και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις νέες του εργασίες. Είπε ότι ο κ. Πάλμας ``ανέλαβε σε μια δύσκολη περίοδο, μιαν προεκλογική περίοδο, που το έργο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου γίνεται εξαιρετικά δύσκολο και γεμάτο παγίδες``, προσθέτοντας ότι ``κατάφερε να αντεπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες με εξαιρετικά επαρκή τρόπο``. Αναφερόμενος στον κ. Στεφάνου, ο κ. Σολωμού είπε ότι ``είμαστε σίγουροι ότι θα συνεργαστούμε πάρα πολύ στενά μαζί του και θα τον βοηθήσουμε σε ό,τι καθήκοντα έχουν σχέση μαζί μας``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 March 2008 - 14:29:16 UTC