Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΤ
  • [03] ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και αρχηγούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην Αθήνα.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναχωρεί το απόγευμα για την ελληνική πρωτεύουσα, όπου αναμένεται να αφιχθεί στις 17:45 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Θα ακολουθήσει η τελετή υποδοχής του και στη συνέχεια ο Πρόεδρος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο τους.

    Στις 21:00, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος Παπούλιας.

    Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα μεταβεί στον χώρο όπου βρίσκεται το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και η συνοδεία του θα μεταβούν στη Βουλή των Ελλήνων, όπου ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Δημήτρη Σιούφα.

    Θα ακολουθήσει συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

    Στις 11:30, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπούλια.

    Στις 12:15 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Στις 13:30 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον κ. Καραμανλή.

    Εξάλλου, στις 17:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στο ξενοδοχείο του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Θα ακολουθήσει συνάντησή του με τη Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κα Αλέκα Παπαρήγα, και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκο Αλαβάνο.

    Στις 19:00 θα έχει συνάντηση με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

    Την Πέμπτη το πρωί, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Στις 10:30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

    Το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην οικία του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

    Θα αναχωρήσει από την Αθήνα για την Κύπρο στις 18:45.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΤ

    Οι πληθωριστικές τάσεις της οικονομίας, η συνεχιζόμενη άνοδος της τιμής του πετρελαίου, καθώς και η υπερθέρμανση της οικονομίας είναι οι τρεις ανησυχίες του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, ο οποίος σε δηλώσεις ύστερα από την πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ανανέωσε την έκκλησή του για συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων πέραν της παραγωγικότητας.

    Ο κ. Ορφανίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστόφια τόσο για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας όσο και της Ευρωζώνης, της οποίας η Κύπρος είναι μέλος από την 1η Ιανουαρίου 2008.

    ``Οι προοπτικές μας είναι σχετικά καλές``, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ορφανίδης, προσθέτοντας ωστόσο ότι ``η μόνη μας μεγάλη ανησυχία που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι οι πληθωριστικές τάσεις που υπάρχουν στην κυπριακή οικονομία``, καθώς και στην Ευρωζώνη.

    [03] ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    Ενώπιον του Επαρχου Αμμοχώστου και Εφόρου Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου Χαράλαμπου Ηλιάδη ανακηρύχθηκαν σήμερα οι δύο νέοι βουλευτές του ΑΚΕΛ - Αριστερά Νέες Δυνάμεις, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν στα βουλευτικά έδρανα την Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία ανέλαβε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Κώστα Παπακώστα ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Αμυνας.

    Πρόκειται για την Σκεύη Κουκουμά - Κούτρα και τον Γιαννάκη Γαβριήλ, οι οποίοι ήταν επιλαχόντες στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου του 2006. Την Πέμπτη οι δύο νέοι βουλευτές θα δώσουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

    Τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη του τένις κέρδισε ο Κύπριος πρωταθλητής Μάρκος Παγδατής, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη 17η θέση στον κόσμο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ATP, ο Παγδατής έχει συγκεντρώσει 1.455 βαθμούς.

    Την ευκαιρία να κερδίσει επιπλέον θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη έχει ο Κύπριος αντισφαιριστής, καθώς θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Λας Βέγκας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 4 March 2008 - 10:29:22 UTC