Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • [02] ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ - ΑΡΓΥΡΟ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

    Τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης ξένων χωρών για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος με στόχο την ενδυνάμωση της θέσης της Κύπρου ως ένα χρηματοοικονομικό κέντρο και ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών υψηλού κύρους με απώτερο όραμα τη μετατροπή της Κύπρου σε ``Σιγκαπούρη της Μέσης Ανατολής``. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών ευρεία σύσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη με τις ηγεσίες του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, του Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

    Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι στη συνάντηση μελετήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον τομέα προσέκλυσης ξένων επενδύσεων στην Κύπρο και καταρτίστηκε από κοινού ένα σχέδιο δράσης για να κινηθεί ο ιδιωτικός τομέας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και άλλους αρμόδιους φορείς για να ενδυναμωθεί η θέση της Κύπρου ως ένα χρηματοοικονομικό κέντρο και ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών υψηλού κύρους. Ο κ. Σταυράκης εξέφρασε αισιοδοξία, λέγοντας ότι με το σωστό προγραμματισμό και με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα «μπορεί η Κύπρος να γίνει η Σιγκαπούρη της Μέσης Ανατολής, ένα χρηματοοικονομικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών που θα φέρει και συνάλλαγμα και θέσεις εργασίας στην Κύπρο».

    Ανέφερε επίσης ότι ο τομέας της παροχής διεθνών υπηρεσιών αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος τομέας της κυπριακής οικονομίας και ότι η σημερινή συνάντηση είχε και συμβολικό χαρακτήρα για να δείξει τη σημασία που προσδίδει η νέα Κυβέρνηση στην ενδυνάμωση του τομέα αυτού. Οι προσπάθειες για προσέκλυση ξένων επενδύσεων, ανέφερε, θα επικεντρωθούν στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της παλαιάς ανατολικής Ευρώπης, με έμφαση στη Ρωσία, Ουκρανία και Ινδία. «Η κύρια προσπάθεια είναι προς το παρόν η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ινδία με τις οποίες υπάρχουν κάποιες συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας υπό κάποια διαπραγμάτευση που θα δούμε πάρα πολύ προσεκτικά με σκοπό να προσελκύσουμε και άλλες επενδύσεις και εταιρίες από τις χώρες αυτές», συνέχισε.

    [02] ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ - ΑΡΓΥΡΟ

    Ο Κύπριος αθλητής Ηρόδοτος Γιωργαλλάς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 5 March 2008 - 20:29:13 UTC