Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΝΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗς ΑΚΑΔΗΜΙΑς ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - VICTORY CYPRUS GRAND PRIX`` - ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

  • [01] ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΟΣ

    Ο συνεταιρικός χαρακτήρας των σχέσεων της Ρωσίας με την Κύπρο επέτρεψε την επί της ουσίας συζήτηση ευαίσθητων διμερών και διεθνών θεμάτων και η Λευκωσία παρέμεινε σύμμαχός μας στις προσπάθειες που στοχεύουν στη διασφάλιση της επικράτησης του διεθνούς δικαίου στη διευθέτηση του προβλήματος του Κοσόβου, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών που κυκλοφόρησε χθες το απόγευμα με τον απολογισμό του 2007.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην έκθεση αναφέρεται ότι «ο συνεταιρικός χαρακτήρας των σχέσεων με την Κύπρο επέτρεψε την επί της ουσίας συζήτηση ευαίσθητων διμερών και διεθνών θεμάτων. Δόθηκε συνέχεια στην από κοινού εργασία για διασφάλιση της διαφάνειας στη ροή χρημάτων από το νησί στη Ρωσία και αντίστροφα (συμπεριλαμβανομένων ερευνών μέσω των οργάνων του ελέγχου κεφαλαίων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης)».

    [02] ΝΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗς ΑΚΑΔΗΜΙΑς ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

    Ο Κύπριος διευθυντής ορχήστρας Νότης Γεωργίου εξελέγη μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, σε πανηγυρική τελετή που έγινε στις 8 Μαρτίου 2008 στην έδρα της Ακαδημίας στην αυστριακή πόλη Salzburg, γενέτειρα του Mozart, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

    Το τιμητικό δίπλωμα απένειμε στον Κύπριο αρχιμουσικό ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Dr Felix Unger, παρουσία του Καγκελαρίου της Αυστρίας Alfred Gusenbauer και πλήθους ακαδημαϊκών και άλλων επισήμων.

    Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών ιδρύθηκε το 1985 και στα 1200 μέλη της περιλαμβάνονται κορυφαίοι επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων 25 νομπελίστες.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - VICTORY CYPRUS GRAND PRIX`` - ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

    Την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων κατέκτησε η Κύπρος στο φετινό VICTORY CYPRUS GRAND PRIX, οι αγώνες του οποίου ξεκίνησαν στις 13 και ολοκληρώθηκαν στις 16 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου στα Λατσιά.

    Ανακοίνωση αναφέρει ότι οι φετινοί αγώνες υπήρξαν απόλυτα επιτυχημένοι, τόσο οργανώτικα όσο και αγωνιστικά αφού η Κύπρος κατόρθωσε να εξασφαλίσει έντεκα συνολικά μετάλλια.

    «Οργανωτικά η ΣΚΟΚ και η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας και αγωνιστικά οι σκοπευτές και σκοπεύτριες μας (ιδιαίτερα αυτοί του σκητ και του τραπ), ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις της μεγαλύτερης στον κόσμο (στο είδος της) σκοπευτικής διοργάνωσης και πέτυχαν απόλυτα τους στόχους», προστίθεται στην ανακοίνωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 19 March 2008 - 12:32:23 UTC