Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΙΝ ΠΑΣΚΟΕ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
  • [03] ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ

  • [01] ΛΙΝ ΠΑΣΚΟΕ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια είχε σήμερα ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Λιν Πάσκοε.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Πάσκοε είπε ότι είχε μια ``πολύ καλή συζήτηση`` με τον Πρόεδρο Χριστόφια και πρόσθεσε ότι δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο μέχρι την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο νησί.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πάσκοε είπε ότι ο ίδιος είναι πάντα αισιόδοξος.

    Είπε τέλος ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη αναφορικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψής του.

    [02] ΥΠΕΞ - ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

    Τη θέση ότι όταν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές μεταξύ τους θα είναι δύσκολο για τον τουρκικό στρατό να εμποδίσει κάποια συμφωνία για λύση του κυπριακού προβλήματος εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας πως είναι αδιανόητο σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ να υπάρχουν ξένα στρατεύματα. Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι πρέπει να θυμόμαστε πως με τη διάνοιξη της οδού Λήδρας ανοίγει ένα πέρασμα, ένα οδόφραγμα με ελέγχους, και σημείωσε πως η επίσκεψη στην Κύπρο του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Λιν Πάσκοε στοχεύει στο να δουν τα Ηνωμένα Εθνη πώς θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια που έχει αρχίσει στο Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από τη Σλοβενία όπου συμμετείχε στις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Μάρκος Κυπριανού κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, ότι ακόμα και αν λυθεί το Κυπριακό τα τουρκικά στρατεύματα δεν πρόκειται να φύγουν από την Κύπρο. «Δηλώσεις μπορούν να γίνονται», σχολίασε ο Κύπριος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε πως η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με παραμονή στρατευμάτων. Είναι αδιανόητο σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ να υπάρχουν σταθμευμένα ξένα στρατεύματα και άρα αυτό θα πρέπει να είναι μία από τις προϋποθέσεις -όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος- της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος», σημείωσε.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι πρώτες δηλώσεις του κ. Μπουγιούκανιτ που διάβασε στον Τύπο, ανέφεραν ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο νησί μέχρι τη λύση του κυπριακού προβλήματος. «Και εδώ υπάρχουν συγκρουόμενες θέσεις», σχολίασε και εξέφρασε την εκτίμηση πως «όταν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές μεταξύ τους θα είναι δύσκολο για τον τουρκικό στρατό να εμποδίσει κάποια συμφωνία».

    [03] ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ

    Eκτακτη σύσκεψη κάλεσε την ερχόμενη Τετάρτη ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης για το υδατικό.

    Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι στη σύσκεψη θα κληθούν οι Πρόεδροι και οι Διευθυντές των Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας και του Δήμου Πάφου με στόχο να ερμηνευθούν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Επειδή γίνονται πολλές συζητήσεις, συνέχισε, «και υπάρχουν και αντίθετες απόψεις για το πώς εφαρμόζονται τα μέτρα αυτά, δηλώνω ξεκάθαρα το εξής: η απόφαση που αφορά τη μείωση της ποσότητας νερού που προκύπτει από τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του υδατικού εφαρμόζεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας, όπως επίσης και στο Δήμο Πάφου, δηλαδή η μείωση κατά 30% της παροχής προς τα Συμβούλια και το Δήμο Πάφου είναι δεδομένη».

    Από εκεί και πέρα, εξήγησε, το θέμα των περικοπών αφορά αποκλειστικά τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και στην Πάφο επειδή δεν υπάρχει Συμβούλιο το χειρίζεται ο Δήμος. Διευκρίνισε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν οι ποσότητες που διατίθενται σε κάθε Συμβούλιο ή και στο Δήμο Πάφου για να υπάρξει μια ισότιμη κατανομή στα πλαίσια αυτών των περικοπών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 31 March 2008 - 10:29:19 UTC