Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τη δεύτερή τους συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατά την οποία θα αξιολογήσουν την κατάσταση αναφορικά με την εργασία που επιτελείται στις ομάδες εργασίας και τις τεχνικές επιτροπές.

    Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τις προοπτικές για έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα και με την απόφαση της 21 Μαρτίου, όταν αποφάσισαν να συναντηθούν σε τρεις μήνες για να ανασκοπήσουν την εργασία των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματά τους να αρχίσουν πλήρεις διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα των ΗΕ.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11, στην κατοικία του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ταγιέ-Μπρουκ Ζεριχούν, στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    Τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού διαπίστωσε, όπως είπε, ότι υπάρχουν δυσχέρειες και σημαντικές διαφορές απόψεων στις τεχνικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας και για το σκοπό αυτό έκρινε σκόπιμο να ζητήσει από τον Τ/κ ηγέτη να συναντηθούν προκειμένου να συνεκτιμήσουν την κατάσταση.

    Χριστόφιας και Ταλάτ είχαν επίσης μια ανεπίσημη συνομιλία στο πλαίσιο δικοινοτικής δεξίωσης που παρέθεσε η πρεσβεία της Σλοβακίας σε ε/κ και τ/κ κόμματα.

    Σε δηλώσεις του χθες βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως ``στόχος δεν είναι να διακόψουμε την προσπάθεια`` που γίνεται με τις τεχνικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας, αλλά ``να προωθήσουμε προς τα μπρος την προσπάθεια ούτως ώστε να γίνει όσο γίνεται πιο αποτελεσματική, να δώσει αποτέλεσμα και να αρχίσει απευθείας διάλογος μεταξύ των ηγετών των δυο κοινοτήτων. Επιδιώκουμε λύση. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Το συντομότερο δυνατό όπως είπαμε``, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 23 May 2008 - 9:29:20 UTC