Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΠΑΡΟΖΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, τοπική ώρα Βελγίου (1300 ώρα Κύπρου).

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί, επίσης, το πρωί με την Ομάδα Φιλίας Βελγίου - Κύπρου της Βελγικής Γερουσίας και τον Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκράχαμ Γουάτσον.

    Το απόγευμα θα συμμετάσχει μαζί με τους ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία θα απασχολήσει κυρίως η οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισής της.

    Επίσης, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα ασχοληθεί με θέματα μετανάστευσης, και με το πακέτο προτάσεων της Κομισιόν που στόχο έχει την περαιτέρω μείωση κατά 20% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Κοινότητα.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΠΑΡΟΖΟ

    Την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, είπε ότι συμφώνησαν με τον κ. Μπαρόζο πως προτού οι συνομιλίες για το Κυπριακό αγγίξουν τις πτυχές που αφορούν την ΕΕ, να ζητηθεί η εμπειρογνωμοσύνη της ίδιας της Ενωσης σε διάφορα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στην περιοχή που, με τη λύση του Κυπριακού, θα είναι υπό τ/κ διοίκηση.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του ίδιου του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος ζήτησε να ενημερώσει τον κ. Μπαρόζο για την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων. ``Εχω συμφωνήσει με τον κ. Μπαρόζο πως όταν φθάσουμε στο σημείο οι συνομιλίες να προχωρήσουν, και πριν αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε για τις υποθέσεις της ΕΕ, και για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στην περιοχή που σήμερα κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα, θα ζητήσουμε εμπειρογνωμοσύνη``, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Πρόσθεσε ότι για το θέμα αυτό παρέχεται ήδη η βάση, η οποία είναι το Πρωτόκολλο 10 της Συνθήκης Προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ. ``Εδώ υπάρχει βάση, είναι το Πρωτόκολλο 10. Η Κύπρος είναι με όλη της την επικράτεια μέλος της ΕΕ, και το θέμα είναι πώς εφαρμόζουμε το κεκτημένο και στην περιοχή που θα είναι υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση στα πλαίσια της ομοσπονδίας``, συνέχισε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 15 October 2008 - 9:29:20 UTC