Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΥΝΗΣΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ
  • [02] ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΥΠΡΟΥ ΓΑΖΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  • [01] ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΥΝΗΣΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ

    Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Γαλλία Περικλής Νεάρχου επέδωσε, την περασμένη εβδομάδα, στην Τύνιδα τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Τυνησίας Zine El Abidine Ben Ali ως Πρέσβης της Κύπρου και στην Τυνησία με έδρα το Παρίσι.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Νεάρχου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κατ ιδίαν με τον Πρόεδρο της χώρας τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Τυνήσιος Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις σχέσεις των δύο χωρών, δηλώνοντας τη βούλησή του για περαιτέρω ενίσχυση και σύσφιξη τους.

    Ο Πρέσβης της Κύπρου είχε, επίσης, χωριστή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Abdelwahed Abdallah.

    [02] ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΥΠΡΟΥ ΓΑΖΑ

    Για τη Λωρίδα της Γάζας αναχωρεί στις 1700 το απόγευμα της Δευτέρας αντιπροσωπεία της οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί Κύπρος», με επικεφαλής τη βουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους.

    Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Δρ Γιώργος Γεωργίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η διμελής αντιπροσωπεία της οργάνωσης θα αποπλεύσει από το Λιμάνι της Λάρνακας στις 1700 το απόγευμα και αναμένεται να φθάσει στη Γάζα αύριο στις 08.00 το πρωί. Η αντιπροσωπεία μεταφέρει στη Γάζα κυρίως φάρμακα, όπως αντιβιοτικά, παυσίπονα καθώς και είδη χειρουργείου.

    Οπως είπε ο κ. Γεωργίου, η αποστολή θα διαρκέσει δυο μέρες με κύριο στόχο τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και τη δήλωση συμπαράστασης και στήριξης προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλίσει από τα Ηνωμένα Εθνη την επιστολή που φέρεται να έγραψε ο δραπέτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας και είχε παραλάβει δημοσιογράφος στα κατεχόμενα, ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια από τις κατοχικές αρχές, δήλωσε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά. Την ίδια ώρα, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου δήλωνε ότι οι τελευταίες αξιόπιστες πληροφορίες, τοποθετούν τον Κίτα στις ελεύθερες περιοχές.

    Μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης του στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και ερωτηθείς αν η επιστολή που παρέλαβε δημοσιογράφος στα κατεχόμενα είναι αξιόπιστη και τη συνέταξε ο ίδιος ο δραπέτης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι γίνονται προσπάθειες μέσω των ΗΕ να εξασφαλιστεί αυτή η επιστολή.

    «Αν δεν την εξασφαλίσουμε δεν μπορούμε να αναφέρουμε ο,τιδήποτε άλλο στο θέμα αυτό. Πρέπει να την έχουμε για να αξιολογήσουμε το περιεχόμενο της», σημείωσε.

    Ο κ. Λουκά επανέλαβε ότι υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες και αξιολογούνται, που φέρουν τον Κίτα να βρίσκεται στο εξωτερικό, άλλες που τον τοποθετούν στα κατεχόμενα, και άλλες πληροφορίες που τον φέρουν να βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές.

    «Αρα, να μην παρερμηνεύουμε κάποτε και τις δηλώσεις που γίνονται. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο είναι σοβαρό, έχει αρκετές μέρες που δραπέτευσε και είναι ασύλληπτος, αλλά δηλώσεις σε λεπτομέρειες δεν μπορούν να γίνουν όσον αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι έχει γίνει ένα σχέδιο δράσης για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο πιστεύουμε θα φέρει αποτελέσματα», είπε ο κ. Λουκά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 29 December 2008 - 12:29:26 UTC