Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ
  • [02] ΥΠΕΞ ΓΑΖΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • [03] ΛΟΝΔΙΝΟ - ΦΛΙΝΤ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

    Αρχισε στις 10.10 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Στο Προεδρικό Μέγαρο για να συμμετάσχουν στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου μετέβησαν και ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης καθώς και οι Τουμάζος Τσελεπής, Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και Στέφανος Στεφάνου Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Από πλευράς κομμάτων, από το ΑΚΕΛ συμμετέχουν οι Αντρος Κυπριανού και Νίκος Κατσουρίδης, από τον ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, από το ΔΗΚΟ οι Μάριος Καρογιάν και Γιώργος Κολοκασίδης, από το ΚΣ ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από το Ευρωπαϊκό Κόμμα οι Δημήτρης Συλλούρης και Νίκος Κουτσού και από το Κίνημα Οικολόγων οι Γιώργος Περδίκης και Ντίνος Πασπαλλίδης.

    [02] ΥΠΕΞ ΓΑΖΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου για την Αίγυπτο, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη Διεθνή Διάσκεψη για στήριξη της παλαιστινιακής οικονομίας για την ανοικοδόμηση της Γάζας (International Conference to support the Palestinian economy for the reconstruction of Gaza).

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Sharm el-Sheikh υπό την προεδρία της Αιγύπτου και της Νορβηγίας και σε αυτή θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    Στο πλαίσιο της Διάσκεψης ο κ. Κυπριανού θα εξαγγείλει την παροχή οικονομικής βοήθειας από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα αφορά τόσο στην ανοικοδόμηση της Γάζας όσο και στην ανθρωπιστική πτυχή του θέματος.

    [03] ΛΟΝΔΙΝΟ - ΦΛΙΝΤ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Βρετανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Caroline Flint, κάλεσε ξανά , χθες βράδυ, την Τουρκία , μαζί με άλλα εμπλεκόμενα στο Κυπριακό μέρη, να δώσει πρακτική και ορατή μορφή στην υποστήριξη της προς τις συνομιλίες του Προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η υποστήριξη θα εκφρασθεί κατά συγκεκριμένο τρόπο τους προσεχείς μήνες.

    Η κ. Φλιντ που απαντούσε σε ερωτήσεις μετά από ομιλία της σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Κυπριακών, Ελλαδικών και Τουρκικών Υποθέσεων και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics, σε αίθουσα του ιδρύματος , επανέλαβε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να βοηθήσει, στο βαθμό που του είναι δυνατό, στην επιτυχή έκβαση των συνομιλιών. Και αυτό, στα πλαίσια τόσο των διμερών σχέσεων του με την Τουρκία όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

    Έχω τη βεβαιότητα , είπε η Βρετανίδα υφυπουργός, ότι η Τουρκία επιδιώκει την επίτευξη προόδου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την εξομάλυνση των σχέσεων της με την Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 27 February 2009 - 12:29:13 UTC