Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [02] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ

  • [01] ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ

    Tην επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης σε ψήφισμα που εγκρίθηκε ύστερα από ανοικτή ευρεία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια, με αφορμή την 35η επέτειο από την κατάληψη της πόλης της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα.

    Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί πως «ένα πρώτο βήμα προς την επιστροφή της Αμμοχώστου, είναι η άμεση επιστροφή της περίκλειστης περιοχής, που κατέχεται σήμερα από τα τουρκικά στρατεύματα και η επανεγκατάσταση των νομίμων κατοίκων της. Θεωρούμε ότι το θέμα της Αμμοχώστου θα πρέπει άμεσα να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών σαν ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά το κλίμα για την προώθηση των συνομιλιών και θα αποβεί προς όφελος και των δύο κοινοτήτων της Κύπρου» προστίθεται.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου καλεί την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αξιοποιήσει την εκστρατεία συλλογής υπογραφών που διοργάνωσε ο Δήμος Αμμοχώστου το 2007, κατά την οποία 30 χιλιάδες περίπου συμπολίτες μας εξέφρασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία τους για επιστροφή καθώς και άλλες πρωτοβουλίες και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Δήμου μας.

    Στο ψήφισμα αναφέρεται ακόμα ότι «η κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου από τον τουρκικό στρατό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου έναντι του κυπριακού λαού. Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή μιας ευρωπαϊκής πόλης όπως η Αμμόχωστος παραβιάζει ξεκάθαρα όχι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το δεσμευτικό ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καθώς και τις συμφωνίες Υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο κοινοτήτων» προστίθεται ενώ χαιρετίζει «τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας που αφορούν την έναρξη των συνομιλιών και την προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου και επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος».

    [02] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ

    Με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας των αγώνων του σκητ στο Μάριμπορ (75 δίσκοι), ο Κύπριος πρωταθλητής και κάτοχος του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή, Γιώργος Αχιλλέως βρίσκεται μέσα στο στόχο του που είναι η υπεράσπιση των κεκτημένων.

    Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Ανδρέας Λαζανίτης, ο Γιώργος ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα, χωρίς απώλειες στις δυο πρώτες πούλες (50/50), όμως στην τελευταία πούλα της πρώτης μέρας έχασε δυο δίσκους (23/25) κι έκλεισε τη μέρα με 73/75, αποτέλεσμα που τον φέρνει ισόβαθμο στην τέταρτη θέση με άλλους 12 αθλητές. Πρώτος χωρίς απώλειες (75/75), βρίσκεται ο Ρώσος Βαλερί Σιομίν, ενώ με 74/75 ακολουθούν ο Αμερικανός ολυμπιονίκης του Πεκίνου Βίνσεντ Χάνκοκ και ο Νάσερ Αλ Ατίγια από το Κατάρ. Ο δεύτερος διεθνής μας Αντώνης Ανδρέου, μακριά από τον καλό εαυτό του είχε 10 απώλειες (22+22+21) και με 65/75 βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και πολύ μακριά από τους στόχους του.

    Στο σκητ εφήβων και οι τρεις διεθνείς μας «κλώτσησαν» την ευκαιρία για διάκριση, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Ο Μάρκος Παύλου με 68/75 βρίσκεται στην 24η θέση, ο Γιάννης Τοουλιάς με 63/75 είναι 40ος και Ανδρέας Αντωνίου 43ος με 60/75. O νεαρός Αντωνίου, αγωνίζεται με αιμάτωμα στο σημείο όπου επωμίζει το όπλο (δεξιό ώμο).

    Το αγώνισμα του σκητ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη διεξαγωγή του τελικού των ανδρών και την απονομή των μεταλλίων στους νικητές (άνδρες και έφηβους).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 17 August 2009 - 17:26:24 UTC