Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΕΜΒΟΛΙΑ
  • [03] ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΥΜΑΤΑ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

  • [01] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Για ένα εξάμηνο γεμάτο προκλήσεις στον τομέα των εξωτερικών θεμάτων το οποίο περιλαμβάνει τη συνέχιση «μιας πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης» στο Κυπριακό αλλά και την αξιολόγηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, έκανε λόγο η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά από συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι συζήτησε με τον Πρωθυπουργό τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής κάνοντας λόγο για ένα εξάμηνο που έρχεται «γεμάτο προκλήσεις στον τομέα των εξωτερικών θεμάτων».

    «Στο Κυπριακό συνεχίζεται μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας παράλληλα πως στο θέμα των Σκοπίων η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί καθ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. «Ταυτόχρονα» πρόσθεσε, «ξεκινάει η αξιολόγηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΕΜΒΟΛΙΑ

    Ο εμβολισμός του 25% του πληθυσμού της Κύπρου με αντιικά για τη νέα γρίπη εμβόλια θα αρχίσει όταν το Υπουργείο Υγείας «έχει εκείνα τα στοιχεία και τα εχέγγυα ασφαλούς χρήσης των εμβολίων», δήλωσε η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Στέλλα Μιχαηλίδου. Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προβεί σε παραγγελία εμβολίων με στόχο να καλύψει το 25% του πληθυσμού και αυτό έχει κριθεί ότι είναι ένας πολύ καλός αριθμός και βαθμός κάλυψης βάσει της παρούσας δεδομένης κατάστασης και των στοιχειών τα οποία έχουμε».

    Πρόσθεσε ότι «τα εμβόλια αναμένονται να αρχίσουν να έρχονται στην Κύπρο από τον Οκτώβρη ή το φθινόπωρο γενικά, και η παραλαβή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2010». Η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι «η παράδοση των εμβολίων από τις εταιρείες θα γίνεται σταδιακά και αυτό γίνεται για όλες τις χώρες, δηλαδή ανάλογα με το ποσοστό παραγωγής των εργοστασίων, θα προμηθεύονται το ανάλογο ποσοστό της παραγγελίας τους οι διάφορες χώρες».

    Για το πότε θα αρχίσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι δεν μπορεί αυτό να καθοριστεί από τώρα με ακρίβεια, αλλά θα αρχίσει «με προτεραιότητες τις ευάλωτες ομάδες και άλλα κριτήρια, τα οποία διαρκώς αναθεωρούνται στο επίπεδο της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)». Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «τόσο οι έλεγχοι ποιότητας όσο και οι έλεγχοι ασφάλειας και απόδοσης των εμβολίων είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και για αυτό με βάση αυτή την εξέλιξη των αποτελεσμάτων και βεβαίως και την εξέλιξη της γρίπης της ίδιας, πόσο βίαιη θα είναι ή πόσο ήπια θα είναι, ανάλογα θα κρίνεται και θα αξιολογείται η έναρξη του εμβολιασμού».

    [03] ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΥΜΑΤΑ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

    Με νέο παγκύπριο ρεκόρ και χρόνο 2264 η Κύπρια πρωταθλήτρια Ελένη Αρτυματά προκρίθηκε στον τελικό των 200μ γυναικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

    Η Αρτυματά κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ 2283 που η ίδια πέτυχε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια των προκριματικών.

    Η Ελένη Αρτυματά έτρεξε στην πρώτη σειρά των ημιτελικών του αγωνίσματος όπου και κατετάγη τέταρτη και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό σημειώνοντας τον όγδοο καλύτερο χρόνο από τις τρεις σειρές των ημιτελικών.

    Ο τελικός των 200μ γυναικών είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή στις 22:00 περίπου ώρα Κύπρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 20 August 2009 - 19:29:11 UTC