Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
  • [02] ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ - ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [03] ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

    Εχουμε αφήσει μπροστά μας όλες τις επιλογές, ενόψει του οροσήμου του Δεκεμβρίου, και θα τις αξιολογήσουμε ανάλογα την κατάλληλη στιγμή που θα πάρουμε και τις αποφάσεις στο επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου σε συνεννόηση και με την Ελλάδα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφερόταν στον Ελληνα Πρωθυπουργό όταν δήλωσε πως «δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια στα περί οδικού χάρτη», ο Εκπρόσωπος απάντησε: Οχι. Επειδή γίνεται πολύς λόγος, πάει και έρχεται ο οδικός χάρτης, γράφεται, ρωτούν, δίνουν απαντήσεις κλπ. Δημιουργεί σύγχυση ο Πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει, έχει πει να επικεντρωθούμε στο Δεκέμβριο. Εδώ είναι ο στόχος και εδώ επικεντρωνόμαστε».

    «Αυτό που είπε ο Πρόεδρος είναι ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο Δεκέμβριο και όπως και ο Ελληνας Πρωθυπουργός έχει πει σε δυο τουλάχιστον ομιλίες του, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, η Τουρκία το Δεκέμβρη θα αξιολογηθεί και στη βάση αυτού του γεγονότος έχουμε συμφωνήσει, ουσιαστικά έχουμε επαναβεβαιώσει Κύπρος και Ελλάδα ότι θα συνεχίσουμε και θα αναβαθμίσουμε τη δράση μας και τη δραστηριότητά μας με στόχο να αξιοποιηθεί το χρονικό ορόσημο του Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να προωθηθεί ο στρατηγικός στόχος που είναι η λύση του Κυπριακού, έχοντας και τη θέση, που είναι κοινή και της Κύπρου και της Ελλάδας, ότι εάν η Τουρκία δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, που δεν το έχει πράξει μέχρι τώρα, δεν θα μπορεί να συνεχίσει αλώβητη και χωρίς κυρώσεις την ενταξιακή της πορεία», είπε ο κ. Στεφάνου.

    [02] ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ - ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο, Αννα Τουρενίκοβα, ανακοίνωσε τη διοργάνωση μιας δικοινοτικής εκδήλωσης στο μεικτό χωριό της Πύλας την ερχόμενη Κυριακή, 25 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα.

    Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση ε/κ και τ/κ κομμάτων στο Λήδρα Πάλας, η κ. Τουρενίκοβα είπε ότι πρόκειται για μια δικοινοτική μουσική εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τις δύο κοινότητες στην Πύλα και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Η συναυλία θα έχει τίτλο ``Αγάπη και ειρήνη για την πατρίδα μας`` και θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ελση Χριστόφια και της συζύγου του Τ/κ ηγέτη, Ογια Ταλάτ.

    [03] ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Τα πρότυπα που προβάλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι σύγχρονες κοινωνικές συνήθειες φαγητού αλλά ακόμα και γενετικοί παράγοντες είναι τα κύρια αίτια που συμβάλουν στην ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών, σύμφωνα με την καθηγήτρια του Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Janet Treasure, μια από τις κορυφαίες θεωρητικούς διεθνώς σε θέματα διατροφικών διαταραχών.

    Σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ, η κ. Treasure εξηγεί τα αίτια και τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις στο θέμα των διατροφικών διαταραχών, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας στην Κύπρο μιας «ομάδας ειδικών» διαφορετικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Η κ. Treasure εξηγεί πώς μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τις διατροφικές διαταραχές στα αρχικά τους στάδια και πώς μπορεί να τις προλάβει. Εξηγεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διαταραχών της νευρικής ανορεξίας και της βουλιμίας και εξηγεί τη νεοφανή «αδηφαγική διαταραχή». Αναφερόμενη στα αίτια των διατροφικών διαταραχών, μιλά για τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά αίτια, όπως η προβολή διαστρεβλωμένων και αφύσικα λεπτών προτύπων για το ανθρώπινο σώμα από τα ΜΜΕ, η αποκοπή της διαδικασίας του φαγητού από την κοινωνική της διάσταση και το γρήγορο φαγητό. Αναφέρεται επίσης σε μια πρόσφατη θεωρητική προσέγγιση η οποία υποστηρίζει ότι κάποιοι άνθρωποι με βάση γενετικά χαρακτηριστικά είναι πιο επιρρεπείς στις διατροφικές διαταραχές απ ότι άλλοι.

    Επισημαίνει επίσης τη μεγαλύτερη εξάπλωση των διαταραχών στις δυτικές κοινωνίες ή στις κοινωνίες όπου υπάρχουν έντονες δυτικές επιρροές, αλλά και το μεγαλύτερο κίνδυνο που διατρέχουν συγκεκριμένες φυλές έναντι άλλων. Μιλά επίσης για την έκταση του φαινομένου παγκοσμίως και για την αυξητική τάση που σημειώνουν κάποιες από αυτές τις διαταραχές.

    Η Βρετανίδα ειδικός αναφέρεται επίσης στις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για κάθε διατροφική διαταραχή ξεχωριστά και στα ποσοστά επιτυχίας της. Εκφράζει ανησυχία για το ενδεχόμενο παροχής θεραπευτικής αγωγής από άτομο μιας μόνο ειδικότητας και τονίζει τη σημασία δημιουργίας αμάδας ειδικών για την αντιμετώπιση των περιστατικών διατροφικών διαταραχών. Σημειώνει ότι μια τέτοια «συγκέντρωση εμπειρογνωμοσύνης», θα ήταν μια καλή αρχή και για την Κύπρο η οποία στοχεύει στη δημιουργία μια εξειδικευμένης μονάδας για τις διατροφικές διαταραχές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 21 October 2009 - 15:29:13 UTC