Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
  • [04] ΒΟΥΛΗ - ΚΟΥΤΣΟΥ - ΥΓΕΙΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων, διά του Προέδρου της Μάριου Καρογιάν, καταδίκασε την Πέμπτη για άλλη μια φορά την παράνομη ανακήρυξη του τουρκικού ψευδοκράτους και επανέλαβε την απαίτηση για ανάκληση εκείνης της παρανομίας, όπως προνοούν τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πλείστες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας.

    ``Παράλληλα``, είπε σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του ο κ. Καρογιάν, ``επαναδιακηρύσσουμε ότι εμμένουμε σε μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, που θα τερματίζει την παρανομία, την κατοχή και τον εποικισμό και θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα της Κύπρου και του λαού της, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων``.

    ``Συμπληρώνονται αύριο Παρασκευή``, είπε ο κ. Καρογιάν, ``είκοσι έξι έτη από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα υπό τουρκική κατοχή εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας``.

    ``Η Τουρκία``, συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής, ``μαζί με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή έννομη τάξη``.

    ``Για αυτό``, πρόσθεσε, ``η ανακήρυξη του ψευδοκράτους ουδέποτε περιεβλήθη με οποιαδήποτε διεθνή αναγνώριση`` και ``αποτελεί απλώς μια έμπρακτη επιβεβαίωση των διχοτομικών σχεδίων της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου``.

    ``Εχουμε τη βούληση``, τόνισε ο κ. Καρογιάν, ``για γρήγορη λύση και σαφής είναι η θέλησή μας να εργασθούμε εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση``. ``Δυστυχώς``, πρόσθεσε, ``η τουρκική πλευρά εμμένει σε συνομοσπονδία και λύση δύο κρατών, εμμένει σε νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής, δηλαδή στη νομιμοποίηση ενός εγκλήματος``. Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, ``ασφαλώς τέτοια λύση ουδέποτε θα αποδεχθούμε, γιατί δεν έχουμε τη διάθεση να αυτοκτονήσουμε``.

    ``Εξάλλου``, δήλωσε ο κ. Καρογιάν, ``η αναφορά, που γίνεται κάθε χρόνο σε αυτή τη θλιβερή επέτειο, έχει σκοπό να υπενθυμίσει και να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε στην κατοχή, να μη δεχθούμε τα τετελεσμένα της εισβολής και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού``.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

    Η Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Γρίπης Α του Υπουργείου Υγείας Χρυστάλλα Χατζηαναστασίου ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας είπε πως από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο ότι έχουν απουσιάσει για λόγους γρίπης γύρω στους 530 μαθητές, αριθμός που θεωρείται χαμηλός σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οσον αφορά τους εκπαιδευτικούς σε παγκύπρια βάση που έχει δηλωθεί ότι είχαν γρίπη γύρω στα 15-20 άτομα.

    Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, είπε πως μέχρι στιγμής έχει νοσήσει με την γρίπη Α, το 1-2% του πληθυσμού.

    ``Απ ΄ ότι φαίνεται μέχρι τώρα, παραμένει η εικόνα της γρίπης αυτής ήπια ως επί το πλείστον. Βεβαίως υπάρχουν και ορισμένα περιστατικά που έχουν σοβαρότερα συμπτώματα. Μόνο τέσσερα από την έναρξη της πανδημίας είχαν σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Δεν είχαμε όμως κανένα θάνατο``, είπε η κ. Χατζηαναστασίου. Ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν γύρω στις 23 Νοεμβρίου αφού έγκαιρα ενημερωθεί το κοινό μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης για το αν ανήκει σε μια από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, πού θα πάει, τι θα κάνει ώστε να υπάρξει ομαλή λειτουργία και διεκπεραίωση των εμβολιασμών.

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

    Τη σύσταση της Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων (ΔΕΠ), η οποία θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να αξιολογεί πληροφορίες και να επιλαμβάνεται υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Αστυνομικής Δύναμης και δεν αφορούν τα αστυνομικά τους καθήκοντα, ανακοίνωσαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Λουκάς Λουκά και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου. Μιλώντας στην διάσκεψη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι μετά από μελέτη και πληροφορίες που πήραν και από άλλες χώρες πώς λειτουργούν αυτές τις μικρές μονάδες, προχώρησαν στη σύσταση της Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων, μιας Υπηρεσίας η οποία, όπως ανέφερε, ``πιστεύουμε θα έχει πραγματικά αποτελέσματα, θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την καταπολέμηση διαφθοράς που υπάρχει στην Αστυνομία, σε όποιο βαθμό και αν είναι αυτή``.

    ``Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στις Αστυνομίες, υπάρχει παρόμοια Υπηρεσία, όπως αυτή την οποία έχουμε συστήσει. Δεν θα υποκαταστήσει οποιεσδήποτε εξουσίες έχει η Ανεξάρτητη Αρχή εξέτασης παραπόνων εναντίον Αστυνομικών και πιστεύω πως όλα τα Σώματα όχι μόνο η Αστυνομία αλλά και άλλες Υπηρεσίες του κράτους, διαθέτουν παρόμοιες υπηρεσίες ελέγχου``, πρόσθεσε. Ο Αρχηγός Αστυνομίας, μιλώντας στη διάσκεψη, είπε ότι η κύρια αποστολή της ΔΕΠ είναι τόσο η βελτίωση ή αναβάθμιση των ακολουθούμενων εσωτερικών διαδικασιών και πρακτικών, αλλά και η πρόληψη και η πάταξη της αποκλίνουσας ή και παραβατικής συμπεριφοράς του οποιουδήποτε μέλους της Αστυνομίας από τον τελευταίο Αστυφύλακα μέχρι και τον Αρχηγό Αστυνομίας.

    Ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως πέραν της διερεύνησης των οποιονδήποτε πληροφοριών ανάμεσα στα καθήκοντα της ΔΕΠ είναι η στενή συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων. Ενα άλλο καθήκον της ΔΕΠ, συνέχισε, είναι η διεξαγωγή επιστημονικών μελετών ή ακόμα και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων έτσι ώστε να επιτύχει την αποστολή της. ``Η διεύθυνση αυτή θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό Αστυνομίας και θα ενημερώνεται ο Αρχηγός για την εξασφάλιση μιας πληροφορίας, αφού αξιολογηθεί και κριθεί ότι έχει κάποια βάση``, σημείωσε.

    [04] ΒΟΥΛΗ - ΚΟΥΤΣΟΥ - ΥΓΕΙΑ

    Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασε τις ευχές της το απόγευμα της Πέμπτης για ταχεία ανάρρωση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ, Νίκου Κουτσού, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά το προχθεσινό εγκεφαλικό αιμορραγικό επεισόδιο που υπέστη. ``Η σκέψη μας``, είπε σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν, ``βρίσκεται σήμερα με τον αγαπητό μας Νίκο Κουτσού, ο οποίος ταλαιπωρείται με το πρόβλημα της υγείας του``.

    ``Ολα τα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων``, δήλωσε ο κ. Καρογιάν, ``συμπαρίστανται στη δοκιμασία του και του εύχονται ταχεία ανάρρωση και σύντομη επάνοδό του στα κοινοβουλευτικά δρώμενα``. Στο μεταξύ, σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του αναπληρωτή Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Νίκου Κουτσού, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα μετά την πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Πέτρος Πετρίδης.

    ``Σιγά σιγά γίνεται προσπάθεια αποσύνδεσής του από τον αναπνευστήρα και όλα βαίνουν καλώς``, είπε ο κ. Πετρίδης. Ο κ. Κουτσού εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Χθες υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, για παροχέτευση του ενδοκρανιακού αιματώματος, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είχε εισαχθεί προχθές το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 12 November 2009 - 18:29:18 UTC