Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΚΘΕΣΗ DOING BUSINESS

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση για το περιουσιακό κατά τη διάρκεια νέας συνάντησης στις 10 το πρωί των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα έχουν νέα συνάντηση στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ελεγχόμενη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    Οπως δήλωσε στη τελευταία συνάντηση στις 6 Νοεμβρίου ο κ. Ντάουνερ, οι δύο ηγέτες είχαν μια διευρυμένη συζήτηση για το περιουσιακό ζήτημα και διευθετήθηκε οι εκπρόσωποι των ηγετών των δύο κοινοτήτων να έχουν συναντήσεις την Δευτέρα και την Πέμπτη για να συζητήσουν το περιουσιακό.

    Πρόσθεσε ότι η επόμενη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη προγραμματίστηκε για σήμερα, 13 Νοεμβρίου όπου θα συνεχιστεί η συζήτηση για το ίδιο θέμα.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΚΘΕΣΗ DOING BUSINESS

    Τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τίτλο ``Doing Business Report 2010`` όσον αφορά την Κύπρο, συζήτησαν το απόγευμα οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, και Εσωτερικών, και O Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων.

    Η έκθεση, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές αναφοράς για τους επενδυτές ανά το παγκόσμιο, κατατάσσει την Κύπρο στη 40ή θέση αξιολόγησης ανάμεσα σε 183 χώρες.

    Η έκθεση, στην οποία η Κύπρος περιλαμβάνεται για πρώτη φορά, ύστερα από πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), αξιολογεί δέκα τομείς της οικονομίας που έχουν σχέση με τον κύκλο ζωής μιας επιχείρησης, από την ίδρυση της μέχρι και το κλείσιμο της, και κατατάσσει γενικά την Κύπρο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επτά από τους δέκα τομείς.

    Κατά τη συζήτηση των αποτελεσμάτων, ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης είπε ότι η 40ή θέση στην οποία κατετάγη η Κύπρος είναι μια «αξιοπρεπής θέση», εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτήν την αξιολόγηση.

    Οπως είπε, «τα πλείστα από τα θέματα της έκθεσης έχουν σχέση με τη μικροοικονομική διαχείριση θεμάτων επενδύσεων και επενδυτικής δραστηριότητας, όντως εξαιρετικά σημαντικά», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν καταπιάνεται με τα ευρύτερα θέματα της οικονομικής σταθερότητας, της οικονομίας της φορολογίας, των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 November 2009 - 10:29:17 UTC