Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ ΑΙΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
  • [03] ΓΓ ΟΗΕ - ΣΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΟΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα ενημερώσει την Παρασκευή ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και θα συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις επί των εξελίξεων που αφορούν το Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο «Πρόεδρος Χριστόφιας θα ενημερώσει πλήρως και θα συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις επί των εξελίξεων που αφορούν το Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις».

    «Οι συγκλίσεις είναι εκεί, θα ενημερωθούν αύριο οι πολιτικές δυνάμεις ενδελεχώς», είπε.

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάνει μια συνοπτική ενημέρωση στους ηγέτες που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο, μέσω τηλεφώνου, και αύριο ενδελεχώς και εν εκτάσει, θα ενημερώσει τα μέλη του ΕΣ.

    Σε παρατήρηση ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Συμβούλιου Ασφαλείας για την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κύπρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τού υποσχέθηκε ένα είδος σχεδίου για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, παρά τις προγραμματισμένες εκλογές, και τι εννοεί με αυτό, ο κ. Στεφάνου είπε «για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, εννοεί για το ζήτημα που αφορά τις επόμενες συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων».

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ταλάτ ότι έχει δήθεν υπάρξει αρκετή προσέγγιση στις προτάσεις της τουρκικής πλευράς και δεν ανακοινώθηκαν τα σημεία συμφωνίας για να μην προκληθεί θόρυβος στην ε/κ πλευρά, ο κ. Στεφάνου είπε «η απάντησή μου είναι ότι ο κ. Ταλάτ δεν λέει την αλήθεια. Και θα ήταν καλά, όταν κάνουμε δηλώσεις, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν γίνονται αυτές οι δηλώσεις».

    [02] ΚΥΠΡΟΣ ΑΙΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Την αποστολή βοήθειας ύψους 122 χιλιάδων ευρώ προς τη σεισμόπληκτη Αϊτή, αποφάσισε την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Oπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η Kυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει οικονομική βοήθεια προς τη χώρα ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.

    Τώρα όμως, επιπρόσθετα της βοήθειας αυτής, «προγραμματίζουμε την αποστολή βοήθειας σε διάφορα είδη όπως σκηνές, ξηρά τροφή, ορούς, κονσερβοποιημένο κρέας, ύψους 122 χιλιάδων ευρώ», ανακοίνωσε ο κ. Στεφάνου.

    [03] ΓΓ ΟΗΕ - ΣΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη διαπίστωσή του ότι υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό, αλλά χρειάζεται συνέχιση και επιτάχυνση της διαδικασίας, μετέφερε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, ενημερώνοντας τα μέλη για τις πρόσφατες επισκέψεις του στο Λονδίνο, την Αιθιοπία και την Κύπρο.

    Τη διαπίστωση αυτή επανέλαβε και στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της κλειστής συνεδρίασης του Συμβουλίου, όπου ανέφερε ότι είναι ενθαρρυμένος από όσα είδε και άκουσε.

    «Οι ηγέτες σημείωσαν καλή πρόοδο, αλλά οι συνομιλίες χρειάζεται να πάνε παραπέρα και ταχύτερα. Ο ειδικός μου σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ θα εργαστεί για να διατηρήσει το μομέντουμ της διαδικασίας αυτής που ηγούνται οι Κύπριοι. Πιστεύω ότι η λύση είναι εφικτή, αλλά θα απαιτηθεί ακόμη μεγαλύτερο θάρρος, συμβιβασμός και δέσμευση», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Μπαν.

    [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΟΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ

    Η Αστυνομία, κατόπιν συγκατάθεσης του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, θα ζητήσει την Παρασκευή από το Δικαστήριο την παραπομπή των υπόπτων σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Μιχάλης Κατσουνωτός.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι σε συνάντηση του ανακριτή της υπόθεσης και του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων της Αστυνομίας με τον Γενικό Εισαγγελέα έχει εξασφαλιστεί η γραπτή του συγκατάθεση για τη μη αναγκαιότητα διεξαγωγής προανάκρισης.

    ``Αύριο αναμένεται οι ύποπτοι να οδηγηθούν στο Δικαστήριο για να ζητηθεί η παραπομπή τους σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου``, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 4 February 2010 - 16:29:14 UTC