Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΙΚ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΒ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    O Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε τις τρέχουσες εντατικές συνομιλίες για το Κυπριακό αναφέροντας πως ``σήμερα υπάρχουν πιθανότητες για επιτυχία, έστω και αν πρέπει να γίνει πολλή δουλειά και στο τέλος θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί».

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, ο κ. Westerwelle είπε ότι ``η επίλυση απαιτεί από όλες τις πλευρές θάρρος, πολιτικό όραμα και διάθεση για συμβιβασμούς και η Γερμανία καλεί σαφώς όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν ακριβώς αυτό``.

    Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, επισήμανε ότι τα Ηνωμένα Έθνη διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη διαδικασία στην Κύπρο και τόνισε ότι η λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεννόηση των δύο πλευρών και τη διαπραγμάτευση με εποικοδομητικό πνεύμα όλων των ανοικτών ζητημάτων. Αναφέρθηκε δε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Εξωτερικών Werner Hoyer στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού είπε πως υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στη Γερμανία για το Κυπριακό, επειδή είναι μια χώρα που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν η ίδια μοιρασμένη.

    [02] ΥΠΟΙΚ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΒ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνον μέσω ενός αντικειμενικού διαλόγου με πλήρη συναίνεση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, παρουσιάζοντας τα δεδομένα της οικονομίας της Κύπρου κατά το συνέδριο για την οικονομία που διοργάνωσε σήμερα η ΟΕΒ.

    «Θα πρέπει να στηρίξουμε την ανάπτυξη διότι ισχυρή ανάπτυξη βοηθά τα δημόσια οικονομικά και με τη σειρά τους τα υγιή δημόσια οικονομικά είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάπτυξη», είπε.

    Ο κ. Σταυράκης δήλωσε ότι έχει γίνει ό,τι είναι δυνατό για να στηριχθεί η ανάπτυξη, καθώς στην Κύπρο, όπως ανέφερε, «έχουμε τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη και όσον αφορά άμεσους και όσον αφορά έμμεσους φόρους. «Οι χαμηλοί φόροι μαζί με το μεγάλο δίκτυο συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, είναι και εκείνα τα όπλα τα οποία βοηθούν να διατηρήσουμε και να φέρουμε και άλλες ξένες επενδύσεις και καταθέσεις στην Κύπρο. Παράλληλα, η Κυβέρνηση βοηθά την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα με το να δίνει κίνητρα, με τα δύο πακέτα μέτρων στήριξης τα οποία ανήλθαν σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Κλειδί στην ανάπτυξη είναι ο ιδιωτικός τομέας», είπε.

    Η Κυβέρνηση, συνέχισε, «κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αυξήσει το ποσοστό του αναπτυξιακού προϋπολογισμού στο σύνολο του διαθέσιμου προϋπολογισμού», ενώ πρόσθεσε πως οι συνολικές δαπάνες του 2009 ήταν 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με 7,3 δις του 2008. «Οι αναπτυξιακές δαπάνες ως ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού το 2009 αυξήθηκαν από 9,6% στο 11,5%», είπε και εξήγησε πως επειδή είναι ο κεφαλαιουχικός τομέας εκείνο το κομμάτι του αναπτυξιακού προϋπολογισμού που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην απασχόληση και στην ανάπτυξη, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αυξήθηκαν από το 6,2% το 2008 στο 8,3% το 2009. «Η Κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό της ενσυνείδητα βοήθησε την ανάπτυξη και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί», σημείωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 2 March 2010 - 20:29:11 UTC