Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
  • [02] ΥΠΕΞ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΕΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ
  • [03] ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
  • [04] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΤΗΣΕΙΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

    εξελίξεις στο Κυπριακό, ιδιαίτερα ενόψει της ``εκλογικής`` αναμέτρησης στα κατεχόμενα την ερχόμενη Κυριακή, εξέτασε η ομάδα του Κυπριακού που συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Τη συνεδρία επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

    ``Η ομάδα του Κυπριακού συνέρχεται τακτικά, είναι μια από τις ομάδες όπου γίνεται η αξιολόγηση και η συζήτηση διαφόρων ζητημάτων που αφορούν τόσο τη διαπραγμάτευση όσο και γενικότερα τα ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό,``, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου.

    Ερωτηθείς αν στη συνεδρία έχουν γίνει κάποιες ασκήσεις επί χάρτου ενόψει του αποτελέσματος της αναμέτρησης στα κατεχόμενα, ο κ. Στεφάνου υπέδειξε ότι το γεγονός ότι διάφορα πράγματα δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτό δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος δεν αξιολογούν, δεν συζητούν και δεν έχουν υπόψη τους διάφορα ζητήματα που αφορούν το ίδιο το Κυπριακό.

    ``Απλώς προτιμούμε αυτά να τα κάνουμε χωρίς πολλή δημοσιότητα διότι ξέρετε πολλές φορές η δημοσιότητα δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος σε ζητήματα που αφορούν την πολιτική και την τακτική. Αλλά να είστε σίγουροι ότι η Κυβέρνηση αξιολογεί πάρα πολλά πράγματα και δεδομένα και συνθήκες``, πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρουν τον Ντερβίς Ερογλου να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα από τον αντίπαλό του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Στεφάνου περιορίστηκε απλώς να αναφέρει ``θα μπορούμε να πούμε περισσότερα και να κάνουμε τις αξιολογήσεις μας μετά την Κυριακή``.

    Οι δηλώσεις του κ. Στεφάνου έγιναν μετά συνάντηση με αντιπροσωπεία συνέδρων που συμμετέχουν στο 23ο εκλογικό Συνέδριο της DEMYC (Democrat Youth Community of Europe), που πραγματοποιείται στην Κύπρο.

    ``Είχα την ευκαιρία με αυτή τη συνάντηση να αναφερθώ στις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού, αλλά και στην ίδια την ουσία του Κυπριακού, τον στόχο των προσπαθειών μας για επίλυση του Κυπριακού που θα οδηγήσει στον τερματισμό της κατοχής και στην επανένωση της Κύπρου και του λαού στα πλαίσια μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας``, είπε.

    [02] ΥΠΕΞ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΕΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ

    Τις θέσεις της κυπριακής Κυβέρνησης σε σχέση με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο παρέθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Παρασκευή με τους διαπιστευμένους Πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ Κυπριανού ``είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τους διαπιστευμένους Πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο``.

    ``Ο Υπουργός ενημέρωσε τους Ευρωπαίους διπλωμάτες για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κανονισμό για το απευθείας εμπόριο``, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ

    Λέγεται ότι η επιστροφή στο χώρο όπου γράφτηκε ιστορία, μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση νέων δρόμων προς τα μπρος. Πριν από 20 χρόνια, μαζί με μια συνάδελφο, πραγματοποιήσαμε ένα οδοιπορικό στην νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Για μας τότε, νεαρές στο επάγγελμα, η εμπειρία ήταν έντονη. Μετά από 20 χρόνια, ξαναδοκιμάσαμε το ίδιο εγχείρημα, με την ελπίδα ότι κάτι θα έχει αλλάξει αφού το μέλλον παραμένει αβέβαιο. Ωστόσο, η εμπειρία ήταν η ίδια, όπως και η ίδια η αίσθηση της απόγνωσης όταν επισκέπτεσαι μια περιοχή όπου ο χρόνος έχει σταματήσει και οι μόνοι κάτοικοι είναι τα φαντάσματα του παρελθόντος.

    Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών διευθέτησε το οδοιπορικό μαζί με άλλους δύο δημοσιογράφους από το εξωτερικό και συντόνισε την όλη επίσκεψη αφού η περιοχή βρίσκεται κάτω από την διοίκησή τους. Ετσι το οδοιπορικό άρχισε στο Beaver Lodge στην περιοχή του Αγίου Κασιανού, όπου φθάσαμε από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας με μίνι βαν.

    Πρώτη εντύπωση - ησυχία. Πίσω από τα σκουριασμένα συρματοπλέγματα, μέσα στα αγκάθια και τις τσουκνίδες που έχουν φθάσει στα ύψη, κείτονται ερειπωμένα τα Δημοτικά σχολεία του Αγιου Κασσιανού, παρθεναγωγείο κι αρρεναγωγείο, αδιάψευστα μνημεία της τουρκικής βαρβαρότητας των τελευταίων χρόνων του 20οϋ αιώνα.

    Σύμφωνα με τον υπολοχαγό Γκάρεθ Ντίκσον, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο λιγότερο από ένα μήνα, σε αυτήν την περιοχή το 1974 υπήρξαν πολλά θύματα και από τις δύο πλευρές. Αναφέρει ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ πραγματοποιεί τακτικές περιπολίες στην περιοχή αυτή ενώ οι τουρκικές δυνάμεις έχουν στήσει μνημείο για το αριθμό των θυμάτων στην περιοχή, το οποίο τώρα ανακαινίζουν.

    [04] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΤΗΣΕΙΣ

    Εικοσιοκτώ συνολικά πτήσεις από και προς διάφορους προορισμούς της Βόρειας Ευρώπης από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, επηρεάζονται την Παρασκευή από το νέφος της στάχτης που έχει καλύψει το βρετανικό εναέριο χώρο λόγω της έκρηξης ηφαιστείου, που σημειώθηκε στη νότια Ισλανδία.

    Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής ανέφερε πως «σε σχέση με την αναβολή πτήσεων που προκλήθηκε μετά από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία και την απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας στάχτης στην ατμόσφαιρα, η κατάσταση για τις 16 Απριλίου έχει διαμορφωθεί (μέχρι αυτή τη στιγμή), ως εξής: για το Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας επηρεάζεται η εκτέλεση 18 πτήσεων εκ των οποίων οι εννέα είναι αναχωρήσεις και οι άλλες εννέα είναι αφίξεις. Πρόκειται για πτήσεις από ή προς τα αεροδρόμια Heathrow του Λονδίνου, Μάντσεστερ, Παρίσι, Φραγκφούρτη Βρυξέλλες, Βαρσοβία και Αμστερνταμ».

    Οσον αφορά το Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, ο κ. Ασπρής είπε ότι «επηρεάζεται η εκτέλεση 10 πτήσεων εκ των οποίων οι πέντε είναι αναχωρήσεις και οι άλλες πέντε είναι αφίξεις. Πρόκειται για πτήσεις από ή προς τα αεροδρόμια Gatwick και Heathrow του Λονδίνου και Μάντσεστερ», εξήγησε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 April 2010 - 13:29:19 UTC