Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
  • [02] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • [03] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΟΤ

  • [01] ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, που στοχεύουν στην επανάληψη των απευθείας διαπραγματεύσεων.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως η Κύπρος αποδίδει μεγάλη σημασία στη διεξαγωγή σοβαρών και ουσιαστικών συζητήσεων κατά τη διάρκεια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών επί όλων των ζητημάτων τελικού καθεστώτος και καλεί τα μέρη όπως αποφύγουν ενέργειες που δύνανται να επηρεάσουν αρνητικά τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

    Με βάση τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Δεκεμβρίου 2009, η Κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τις διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε λύση δύο κρατών, με το κράτος του Ισραήλ και ένα ανεξάρτητο, δημοκρατικό και βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος να ζουν δίπλα-δίπλα σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    [02] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    Κοινή έκκληση προς τους εργοδότες για τήρηση των προνοιών του νόμου περί ασφάλειας και υγείας στο χώρο εργασίας και για εκτίμηση των κινδύνων σε σχέση με τις εργασίες που εκτελούνται, απεύθυναν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και οι κοινωνικοί εταίροι, με αφορμή τα τρία νέα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν από την 1η Μαΐου.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος (ΕΣΣ), στην οποία συμμετείχαν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι ``με αφορμή ότι από την 1η Μαΐου μέχρι σήμερα είχαμε τρία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, το Υπουργείο Εργασίας έθεσε ενώπιων των κοινωνικών εταίρων και έγινε αποδεκτό, εισήγηση για να απευθύνουμε για ακόμη μια φορά κοινή έκκληση έτσι που οι πρόνοιες του νόμου περί ασφάλειας και υγείας να τηρούνται``.

    ``Ειδικότερα, υπογραμμίζουμε την ανάγκη να γίνεται από τους εργοδότες η εκτίμηση κινδύνου για τις εργασίες τις οποίες εκτελούνται και έχοντας υπόψη ότι τα θανατηφόρα ατυχήματα που είχαμε έγιναν σε εργασίες σε ύψος να δίνονται και να λαμβάνονται και τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα όταν εκτελούνται εργασίες σε ύψος``, είπε η Υπουργός Εργασίας.

    [03] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΟΤ

    O Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, δήλωσε ότι ο ρόλος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) «αλλάζει και προχωρούμε με συγκεκριμένες ενέργειες, εκσυγχρονίζουμε τον Οργανισμό, τον αναδιοργανώνουμε και προχωρούμε σε τομές ώστε να καταστεί πιο ευέλικτος, πιο φιλικός προς το κοινό και πιο αποτελεσματικός».

    Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «θα γίνουν συγκεκριμένες τομές ώστε να φέρουμε και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μιας και στόχος του ΚΟΤ είναι η προβολή της Κύπρου, η δημιουργία ταυτότητας, η ενίσχυση της σχέσης ποιότητας και αξίας».

    Πρόσθεσε ότι για όλα αυτά «ενημερώσαμε την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, για τους στόχους μας, τις ενέργειές μας, ως επίσης τις ενέργειές μας για την εισήγηση και την πρόταση για την δημιουργία μαρίνας στο Παραλίμνι».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 11 May 2010 - 11:29:13 UTC