Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] KYΠΡΟΣ - ΘΟΚ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

  • [01] KYΠΡΟΣ - ΘΟΚ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την Ευρώπη που είναι παλλόμενη από πολιτιστική ποικιλομορφία, μια Ευρώπη που γνοιάζεται για τον πολιτισμό και τα ταλέντα που τον δημιουργούν, δήλωσε η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου. Σε σύντομο χαιρετισμό της που διαβάστηκε από τον Γενικό Διευθυντή του ΘΟΚ Βαρνάβα Κυριαζή στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης (ETC), που τελεί υπό την αιγίδα της, η κ. Βασιλείου είπε ότι η πράσινη βίβλος παρουσιάζει μια δημόσια προσφυγή στο πώς να χαλιναγωγήσουμε τον δυναμισμό στον πολιτιστικό τομέα, έτσι ώστε η Ευρώπη να συνεχίσει να ευημερεί στην γνήσια δημιουργικότητα.

    Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου Θεάτρων Ευρώπης κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Στο τελετουργικό μέρος παρέστη επίσης ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου. Ως Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου αλλά και ως Κυπριακό Θέατρο ευρύτερα, είπε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Δημήτρης Καραγιάννης, επιμένουμε και θα επιμένουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη της παιδείας και του πολιτισμού με την έννοια που την προσδιόριζαν οι αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι, ως ουσιαστικό στοιχείο της ζωής του ανθρώπου. Γι αυτό κι εμείς, συνέχισε, είχαμε και έχουμε πάντα στις προτεραιότητες μας την καλλιτεχνική και πνευματική δραστηριότητα γιατί πιστεύουμε βαθιά στον καθοριστικό ρόλο που παίζει το θέατρο ως βασικό συστατικό στοιχείο του πολιτισμού και της παιδείας στην δημιουργία συνειδήσεων.

    Η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανδρούλα Καμιναρά, σε χαιρετισμό της είπε ότι «πρέπει να βρούμε νέες πηγές έξυπνης και διαρκούς ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς κι αυτή είναι η φιλοδοξία της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» που πρότεινε πρόσφατα η Επιτροπή, προκειμένου να προσδιορίσει τις προτεραιότητες της Ευρώπης για την επόμενη δεκαετία». Σημείωσε ότι «οι κλάδοι του πολιτισμού και της δημιουργικότητας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την στρατηγική που έχει στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις και στους δημιουργούς να καινοτομούν». Εξάλλου ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Τάσος Γεωργίου, συγχάρηκε την Ευρωπαϊκή Θεατρική Συνέλευση για την ευγενή της προσπάθεια για την προώθηση και την υποστήριξη της σύγχρονης δραματουργίας και θεατρικής δημιουργίας στην Ευρώπη, για την ενθάρρυνση νέων ταλέντων, για την σύνδεση των επαγγελματιών θεάτρου, με στόχο το θέατρο να εξεύρει νέα ακροατήρια στην ευρωπαϊκή κοινωνία του σήμερα καθώς και την προβολή της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών γλωσσών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 14 May 2010 - 15:29:14 UTC