Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΑΠΑΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΑΠΑΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Κύπρος έχει την πρόθεση να επεκτείνει περαιτέρω τη συνεργασία της με την Αγία Εδρα σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στην αναπτυξιακή βοήθεια, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, αποχαιρετώντας τον Πάπα Βενέδικτο, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τη σταθερή στήριξη που παρέχει στον αγώνα του κυπριακού λαού για επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που θα επανενώνει τον τόπο και σημείωσε ότι Κύπρος και Βατικανό είναι μέτοχοι του ιδίου οράματος για ένα κόσμο πιο ειρηνικό, πιο δίκαιο και πιο ελεύθερο.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο ``ιστορικό γεγονός ανεπανάληπτης αξίας, που έρχεται επιπλέον να χαρίσει ιδιαίτερο κύρος στους εορτασμούς της πεντηκοστής επετείου της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας». «Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι μας, ο καθένας στον τομέα του, οφείλουμε να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας, όπως προτρέπετε και στην εγκύκλιο για την κοινωνική αλληλεγγύη Deus Caritas Est», τόνισε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του κατά την αναχώρηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ από την Κύπρο, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Είμαστε μέτοχοι του ιδίου οράματος, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «για ένα κόσμο πιο ειρηνικό, πιο ελεύθερο και πιο δίκαιο χωρίς πεινασμένους και φτωχούς που δεν έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά, όπως το πόσιμο νερό και η ιατρική φροντίδα». «Θέλω, για μια ακόμα φορά, να σας ευχαριστήσω για τη σταθερή στήριξη που παρέχετε στον αγώνα μας για επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που θα επανενώνει τον τόπο μας, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Θέλω, επίσης, να σας ευχαριστήσω «για την ευαισθησία την οποία επιδεικνύετε όσον αφορά στο θέμα της συνεχιζόμενης καταστροφής της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, στις κατεχόμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές». «Ο αγώνας που διεξάγουμε είναι για την επανένωση του τόπου μας και για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ακόμα ότι «για μας τους Κύπριους το ταξίδι αυτό αποτελεί ιστορικό γεγονός ανεπανάληπτης αξίας, που έρχεται επιπλέον να χαρίσει ιδιαίτερο κύρος στους εορτασμούς της πεντηκοστής επετείου της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 6 June 2010 - 17:29:13 UTC