Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΥΣΩΝΑΣ
  • [03] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΚΟΥΒΕΙΤ - ΚΙΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασσαντ στη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Δαμασκό με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κυπριανού, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Συρία, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Συρίας, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τελευταία πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας που περιλαμβάνει πακέτο προτάσεων για επιτάχυνση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

    Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ασσαντ αναφορικά με την εισήγηση Κύπρου και Ελλάδας για αύξηση της ροής της βοήθειας προς τη Γάζα, μέσω της Κύπρου.

    Ο Σύρος Πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν, επίσης, οι πολύ καλές σχέσεις Κύπρου- Συρίας και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξής τους.

    Στη συνέχεια, ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Βαλίντ Αλ Μουάλεμ. Στη διάρκεια των συνομιλιών έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου Συρίας, καθώς και των σχέσεων ΕΕ Συρίας.

    Εγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Κύπρου. Αντηλλάγησαν, ακόμη, απόψεις για άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα και αποφασίστηκε η ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας.

    Ενημέρωσε, επίσης, τον Σύρο ομόλογό του σχετικά με την εξέλιξη των απευθείας συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, καθώς και για τις θέσεις της Κύπρου όσον αφορά στο περιεχόμενο του τελευταίου ψηφίσματος του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης για την Κύπρο.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΥΣΩΝΑΣ

    Η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφθηκε χθες την Κυριακή ιστορικά η ακραία μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο, 46 βαθμοί Κελσίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αρτεμης Ορφανού, Μετεωρολογικός Λειτουργός στη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, προβλέποντας ότι τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 36 στα νότια και ανατολικά παράλια.

    Σταδιακά η θερμοκρασία αναμένεται να μειωθεί τη Δευτέρα, πρόσθεσε λέγοντας ότι είναι ήδη πέντε βαθμούς χαμηλότερη από τη χτεσινή την ίδια ώρα. Είμαστε εντός ενός κύματος καύσωνα, που είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων, εξήγησε, όπως θερμή αέρια μάζα στην ανώτερη και κατώτερη ατμόσφαιρα, εξασθενημένοι άνεμοι, αυξημένα ποσοστά υγρασίας.

    «Οταν λέμε κύμα καύσωνα δεν εννοούμε απλώς μέγιστες θερμοκρασίας, αλλά για συνεχόμενα δύο, τρία 24ωρα να διατηρούνται οι θερμοκρασίες πέραν κάποιων ορίων. Και οι ελάχιστες θερμοκρασίες μας είναι υψηλές, όπως και τα ποσοστά υγρασίας. Ολες αυτές οι συνθήκες», σημείωσε, «επιφέρουν το κύμα καύσωνα».

    [03] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συναντώνται την Τετάρτη, 4 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία θα γίνει στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, αναμένεται ότι θα συζητηθεί και πάλι το περιουσιακό.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΚΟΥΒΕΙΤ - ΚΙΝΑ

    Στο Κουβέιτ μεταβαίνει σύντομα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής, προκειμένου να συζητήσει με αξιωματούχους του Εμιράτου το ενδεχόμενο επενδύσεων στη Κύπρο.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι ενδιαφέρον επιδεικνύεται και από την Κίνα.

    Οπως δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης στο ΚΥΠΕ, ``υπήρχε η πληροφόρηση ότι έχουν στο Κουβέιτ κάποια επενδυτικά ταμεία και ενδιαφέρονται, ακολούθως υπήρξε ενημέρωση και από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου ότι υπάρχει ενδιαφέρον από εκεί``.

    Ο κ. Πασχαλίδης διευκρίνισε ότι είχε προγραμματιστεί επίσκεψη στο Κουβέιτ το 2011, ωστόσο, υπήρξε επίσπευση και προγραμματίζεται για Οκτώβρη-Νοέμβριο του 2010, προκειμένου, όπως είπε ο Υπουργός, ``να μην χαθεί η συγκεκριμένη ευκαιρία``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 2 August 2010 - 11:29:18 UTC