Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΟ
  • [04] ΥΠΕΣ - ΙΜΜΕ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Τρίτη, 23 Νοέμβρη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραστεί και θα μιλήσει σε πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων.

    Στη συνέχεια, θα τιμήσει με την παρουσία του τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Αμμόχωστος, μια ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα», που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, στις 13.30, στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής των Ελλήνων.

    Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ενώ την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενδέχεται, επίσης, να έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου για συζήτηση των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιείται λίγες μόνο μέρες μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στην έδρα των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

    [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Πληροφόρηση, όχι από επίσημα χείλη, έχει ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν σύμφωνα με δηλώσεις του την Παρασκευή στη Βουλή ότι και πριν και κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ήταν δέκτης πιέσεων για την επιβολή τετραμερούς διάσκεψης πράγμα που ο ίδιος δεν αποδέχθηκε.

    «Ολοι γνωρίζαμε ότι η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα ήταν μια δύσκολη συνάντηση», είπε.

    Πρόσθεσε ότι «όλοι από την αρχή είχαμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλόχευαν μέσα από αυτή τη συνάντηση έχοντας υπόψη τις μεθοδεύσεις», αλλά και «τις κινήσεις κάποιων ισχυρών παραγόντων της διεθνούς κοινότητας» και «κάποιων στενών συνεργατών του ΓΓ του ΟΗΕ».

    [03] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΟ

    Εντονα επέκριναν Βρετανοί βουλευτές τις αναφορές του πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας Τζακ Στρο για διχοτόμηση της Κύπρου.

    Κατά τη διάρκεια συζήτησης για το Κυπριακό στη Βουλή των Κοινοτήτων, παρουσία του Βρετανού Υφυπουργού Ευρώπης David Lidington και του Υπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας Αλέξανδρου Ζήνων, βουλευτές τόσο του Εργατικού κόμματος όσο και του Συντηρητικού, επέκριναν έντονα τον κ. Στρο.

    Ο Συντηρητικός Βουλευτής David Burrows είπε ότι οι δηλώσεις Στρο πέτυχαν τα αντίθετα, απ εκείνα που ο πρώην Βρετανός Υπεξ επιδίωξε, αποτελέσματα αφού κατάφερε να συσπειρώσει υποστήριξη για το Κυπριακό και όχι για τη διχοτόμηση της Κύπρου.

    [04] ΥΠΕΣ - ΙΜΜΕ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας οφείλουν να προσφέρουν ουσιαστική επικοινωνία και ενημέρωση και όχι ελεγχόμενη, δήλωσε την Παρασκευή το απόγευμα, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, στη διάρκεια συνεδρίου του Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΙΜΜΕ), με την ευκαιρία των 50 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με θέμα ``Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα: Καινούργιοι μύθοι ή καινούργια κάστρα δημοκρατίας``, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ``είναι πολύ εύστοχο, αλλά συνάμα και πολύ ενθαρρυντικό γεγονός για την ίδια την εξέλιξη του κράτους μας και την ποιότητα των δημοκρατικών μας θεσμών, η διοργάνωση ανάλογων συνεδρίων που εμπλουτίζουν, με την κατάθεση σκέψεων, προβληματισμών και απόψεων, ένα διάλογο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, για το ρόλο που διαδραματίζουν ή που οφείλουν να διαδραματίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις σύγχρονες κοινωνίες``.

    Οπως ανέφερε ο κ. Συλικιώτης, ``η κοινωνία μας έχει ανάγκη από μια δημοσιογραφία που να έχει στην πρώτη γραμμή την επίλυση του Κυπριακού για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 19 November 2010 - 18:29:16 UTC