Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Δεν έχουν παρθεί αποφάσεις για τα οικονομικά μέτρα, αλλά γίνεται διάλογος μεταξύ της Κυβέρνησης, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, είπε το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος για την οικονομία μεταξύ της Κυβέρνησης και των κομμάτων της συγκυβέρνησης βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του 21ου Παγκυπρίου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου ερωτηθείς αν τα μέτρα για την οικονομία που αφορούν σε μείωση μισθών και φορολογιών του ενεργητικού των τραπεζών και κατά πόσο αυτά τα μέτρα είναι ικανά για να βγάλουν την Κύπρο από το διαφαινόμενο οικονομικό αδιέξοδο, είπε ότι «για να μην υπάρχει σύγχυση στον κόσμο, διότι ο κόσμος καθημερινά ακούει και διαβάζει ότι θα ληφθούν μέτρα που θα αφορά το ένα ή το άλλο, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αποφάσεις δεν υπάρχουν ακόμη».

    Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει ένας εντατικός διάλογος μεταξύ της Κυβέρνησης και των κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, και αυτά που σήμερα υπάρχουν στη δημοσιότητα είναι κάποιες επιπρόσθετες σκέψεις που έχουν σταλεί από τον Υπουργό Οικονομικών στα δύο κόμματα ενόψει της συνέχισης της συζήτησης μεταξύ των δύο κομμάτων και της Κυβέρνησης για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων».

    Οι αποφάσεις αυτές είπε ότι αποσκοπούν στην «οριστική διαμόρφωση του πακέτου μέτρων που θα ληφθούν με στόχο την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας και την ενίσχυση των οικονομικών του κράτους ενόψει και των υποχρεώσεων που υπάρχουν έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

    Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, θα ακολουθήσει ένας διάλογος με τους εμπλεκόμενους, είτε αυτοί είναι οι κοινωνικοί εταίροι και ειδικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά ακόμα και με τα υπόλοιπα κόμματα.

    «Αρα, δεν υπάρχουν αποφάσεις και αυτό το τονίζω για να μη δημιουργούνται αχρείαστες επεμβάσεις, αντιπαραθέσεις και αχρείαστη δημόσια συζήτηση, τη στιγμή που ακόμη δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις» είπε.

    Σε ερώτηση αν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με το ΔΗΚΟ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ακριβώς, κάνουμε διάλογο έτσι ώστε μέσα από αυτόν να υπάρχει διαμόρφωση εκείνου του πακέτου που να τυγχάνει της στήριξης και του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ και αν είναι δυνατόν να τυγχάνει της στήριξης, ευρύτερα, των υπολοίπων κομμάτων, αλλά και των κοινωνικών εταίρων».

    Συμπλήρωσε ότι, όπως έχει τονίσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έναρξη του συνεδρίου του ΑΚΕΛ, στόχος είναι να ληφθούν εκείνα τα μέτρα, που δεν χρειάζεται να είναι πολλά, με ένα δίκαιο κοινωνικά τρόπο, για να μπορέσει ο καθένας να συμβάλει στο βαθμό που του είναι δυνατόν στην προσπάθεια τόσο για να υλοποιήσουμε τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση,

    Είπε επίσης ότι τα μέτρα αποσκοπούν και στο «να επιλύσουμε προβλήματα που για δεκαετίες ολόκληρες ταλανίζουν την κυπριακή οικονομία και έχει εμφανίσει με ιδιαίτερη ένταση, αυτά τα προβλήματα, η ίδια η οικονομική κρίση».

    Καταλήγοντας, ο κ. Στεφάνου είπε πως «πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο με τη συζήτηση που κάνουμε με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα και ειδικά να φτάσουμε σε μια οριστική συνεννόηση αναφορικά με αυτό το πακέτο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 27 November 2010 - 14:29:12 UTC