Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΕΛ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • [01] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΕΛ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

    Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επανεξελέγη την Κυριακή χωρίς ανθυποψήφιο ο Αντρος Κυπριανού, ο οποίος έλαβε από τα 105 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, 98 ψήφους υπέρ, τρείς κατά, ενώ υπήρξαν και τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια, στο 21ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ που διεξήχθη στην Λευκωσία.

    Σε ομιλία του αμέσως μετά την εκλογή του και η οποία σηματοδότησε τη λήξη του 21ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «και τώρα και πάντα το ΑΚΕΛ θα είναι η ισχυρή πολιτική δύναμη που θα οδηγεί τον κυπριακό λαό προς το μέλλον» προσθέτοντας ότι «ένα από τα ζητήματα που τίθεται επιτακτικά μπροστά μας είναι εκείνο που έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας στο σύνολό του».

    Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι «επιτακτικά τίθεται μπροστά μας η ανάγκη να στηρίξουμε τον σύντροφο Δημήτρη Χριστόφια στις προσπάθειες που καταβάλλει για να επιλύσει το Κυπριακό» την ώρα που μέλη της ΕΔΟΝ φώναζαν το σύνθημα «Χριστόφια εμπρός, το είπε ο λαός». Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «αυτή είναι ανταπόκριση στις ιστορικές επιταγές του κόμματός μας το οποίο από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του κυπριακού προβλήματος καθόρισε τη θέση αρχής ότι για εμάς είναι επιτακτική η λύση στο Κυπριακό και δεν μπορεί να παραμένει η Κυπριακή Δημοκρατία μοιρασμένη και να βρίσκεται κάτω από την μπότα του κατακτητή».

    «Εχουμε λοιπόν υποχρέωση και καθήκον έναντι του κόμματος και του λαού να αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να επιτύχουμε τη λύση στο Κυπριακό γιατί μόνο με τη λύση θα μπορέσει να επικρατήσει ειρήνη στο νησί, μόνο με τη λύση θα νιώθουμε όλοι ασφάλεια και σταθερότητα και μόνο με τη λύση θα δημιουργηθούν προοπτικές για να αναπτυχθεί ο τόπος και να υπάρξει πρόοδος και ευημερία για το σύνολο του κυπριακού λαού», είπε ο κ. Κυπριανού.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου είπε την Κυριακή ότι «αναμένουμε και ελπίζουμε ότι έφτασε πλέον ο χρόνος για να επιδείξει και η τουρκική πλευρά, και ιδιαίτερα η Αγκυρα, την ανάλογη διάθεση συνδιαλλαγής, ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια διαπραγμάτευσης, για να ανατείλουν επιτέλους καλύτερες ημέρες για τον τόπο μας».

    Σε χαιρετισμό του στο Ετήσιο Μνημόσυνο των πεσόντων Λακατάμιας, στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού, στη Λακατάμια, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «η δική μας πλευρά έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλη την καλή θέληση για τη δημιουργία ενός θετικού κλίματος στις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ώστε να διευκολυνθεί ο διάλογος και να τεθούν, σε συστηματική βάση, οι επαφές και οι συνομιλίες, πάντοτε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

    Ο κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι «εμείς επιθυμούμε διακαώς τον τερματισμό της διαίρεσης του νησιού μας, ώστε όλοι οι κάτοικοι να μπορούν να απολαμβάνουν τα αγαθά της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης». Σημείωσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία, που ανήκει εδώ και έξι χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επανενωμένη και απαλλαγμένη από την κατοχή, έχει όλες τις προϋποθέσεις να προοδεύσει και να αναπτυχθεί, διασφαλίζοντας για όλους τους κατοίκους της ένα ειρηνικό και ευτυχισμένο μέλλον».

    Ο Υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι «στόχος μας αμετάθετος είναι να τερματιστεί η τουρκική κατοχή, να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα και να διασφαλιστούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους κατοίκους της ευρωπαϊκής Κύπρου, χωρίς καμιά διάκριση».

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

    Το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας και είναι αναγκαία η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πρότασης που θα το αντιμετωπίζει συνολικά, ανέφερε σε χαιρετισμό της η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλλα Χαραλάμπους.

    Παράλληλα είπε ότι η Κύπρος, ως μια χώρα που αντιμετωπίζει έντονα το δημογραφικό, καλείται να αναβαθμίσει το σύστημα κοινωνικής προστασίας καθιστώντας πιο αποτελεσματικές τις πολιτικές κοινωνικής φροντίδας και στήριξης της οικογένειας. Ο χαιρετισμός της Υπουργού διαβάστηκε από την Πρώτη Λειτουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χαρά Ταπανίδου σε ημερίδα για το δημογραφικό που διοργάνωσε η Παγκύπρια Οργάνωσης Πολυτέκνων, στη Λευκωσία.

    Επικαλούμενη πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πιο ευάλωτες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στο δημογραφικό πρόβλημα. Είπε επίσης ότι σύμφωνα με δημογραφικούς δείκτες, στην Κύπρο παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες μια σταδιακή αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων και μια παράλληλη μείωση του ποσοστού των παιδιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 28 November 2010 - 14:29:15 UTC