Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚAΖΑΚΣΤΑΝ - ΥΠΕΞ - ΟΑΣΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΟΜΙΛΙΑ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΣΕΡΒΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΦΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

  • [01] ΚAΖΑΚΣΤΑΝ - ΥΠΕΞ - ΟΑΣΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΟΜΙΛΙΑ

    Στη σημασία που προσδίδει η Κύπρος στις αρχές και τις δεσμεύσεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αναφέρθηκε, σε ομιλία του ενώπιον της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού, στην Αστάνα του Καζακστάν, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Προσφωνώντας τη Σύνοδο, στην οποία λαμβάνουν μέρος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και υπουργοί εξωτερικών από τις 56 χώρες μέλη του ΟΑΣΕ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι για την Κύπρο είναι σημαντικό να υπάρχει σεβασμός προς τις αρχές και τις δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέσα στα χρόνια ύπαρξης του Οργανισμού αυτού.

    Εξέφρασε τη στήριξη της Κύπρου προς την ιδέα του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για δημιουργία μιας Συνθήκης για την ασφάλεια στην Ευρώπη, λέγοντας ταυτόχρονα ότι το επόμενο λογικό βήμα για τον ΟΑΣΕ θα ήταν η δημιουργία μιας κοινότητας ασφάλειας, με στόχο την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, δίδοντας παράλληλα έμφαση στις γειτνιάζουσες περιοχές.

    Η Κύπρος, συνέχισε, ``ως μια χώρα που εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιπτώσεις της χρήσης βίας εναντίον της, γνωρίζει πολύ καλά ότι η εδραίωση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης είναι μια οδυνηρή, χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία``.

    Συνεχίζοντας την ομιλία του, είπε ότι οι χώρες του ΟΑΣΕ πρέπει να

    εκτιμούν τη συμβολή του Οργανισμού σε ό,τι αφορά στην ασφάλειά τους και να αναλογιστούν ποιο επίπεδο ασφάλειας και συνεργασίας θα

    απολάμβαναν εάν δεν υπήρχε ο Οργανισμός αυτός. Σημείωσε ωστόσο ότι παρά τις σημαντικές επιτυχίες του, ο ΟΑΣΕ έχει ακόμη δρόμο προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

    ``Τριάντα-πέντε χρόνια μετά το Ελσίνκι και ακόμη είμαστε αντιμέτωποι με την έλλειψη εμπιστοσύνης και την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης με τις αρχές του ΟΑΣΕ και πλήρους εφαρμογής των δεσμεύσεών του. Για τούτο, χαιρετίζουμε τη συμβολή της Διαδικασίας της Κέρκυρας στην αναζωογόνηση των προσπαθειών μας για να εκπληρωθούν οι στόχοι μας`` κατέληξε.

    [02] ΥΠΕΞ - ΣΕΡΒΙΑ

    Επίσκεψη στη Σερβία θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο Βελιγράδι ο κ. Κυπριανού θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας Boris Tadic. Θα έχει, επίσης, συνομιλίες με τον Σέρβο ομόλογό του Vuk Jeremic.

    Στη διάρκεια των συνομιλιών θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου- Σερβίας, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και το θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Ο κ. Κυπριανού θα ενημερώσει τον Σέρβο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΦΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης είπε την Πέμπτη ότι «η κυπριακή οικονομία, παρά την κρίση, έχει επιδείξει δυναμισμό και ευελιξία, με υψηλούς δείκτες ανάπτυξης και μια από τις καλύτερες πορείες στην Ευρώπη και αναφορικά με το ρυθμό ανάπτυξης, οι προβλέψεις είναι ότι για το 2010 θα είναι περίπου στο 0,5% και με διακύμανση το 2011 της τάξης του 1,5%».

    Σε χαιρετισμό του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Πάφου Ουκρανίας στο ξενοδοχείο Αμαθούς στην Πάφο, τον οποίο διάβασε ο Χαράλαμπος Ορφανίδης, Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Α, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «η χώρα μας αποτελεί αξιόλογο και αξιόπιστο χρηματοπιστωτικό κέντρο στην περιοχή, ενώ η οικονομία μας προσφέρει στους επενδυτές ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

    Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι «η Κύπρος διαθέτει ένα ευνοϊκό κλίμα για επιχειρήσεις, ένα σύγχρονο και διαφανές νομικό πλαίσιο, μια φιλελεύθερη πολιτική που επιτρέπει 100% συμμετοχή στους περισσότερους τομείς της οικονομίας και ένα χαμηλό εταιρικό φόρο ύψους 10%».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 2 December 2010 - 10:29:20 UTC