Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
  • [02] ΥΠΕΞ ΣΕΡΒΙΑ ΕΠΑΦΕΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Επιχειρούν ήδη το πυροσβεστικό αεροπλανάκι του Τμήματος Δασών και το ελικόπτερο της Αστυνομίας στη δασική έκταση κοντά στην πόλη Χάιφα του Ισραήλ, όπου μαίνεται τεράστια πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

    Οπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, , η ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα του Ισραήλ για βοήθεια ήταν άμεση. Πέρα από την επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, πρόσθεσε, και ο ίδιος είχε επικοινωνία με Ισραηλινούς αξιωματούχους ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία του Διευθυντή της Πυροσβεστικής και του Αναπληρωτή Διοικητή της Πολιτικής Αμυνας με τις αντίστοιχες υπηρεσίες στο Ισραήλ.

    ``Ηδη το αεροπλανάκι του Τμήματος Δασών όπως και το ελικόπτερο της Αστυνομίας που αποστάληκαν το πρωί, επιχειρούν``. Εξέφρασε, πρόσθεσε, την πρόθεση να στείλουμε ακόμα και επίγειες δυνάμεις, αλλά και υλικό για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Ζήτησαν, είπε, τη συνδρομή της Κύπρου με πτητικά μέσα, όπως και από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά και από τη Ρωσία.

    [02] ΥΠΕΞ ΣΕΡΒΙΑ ΕΠΑΦΕΣ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Σερβία, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Μπόρις Τάτιτς, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Επίσης, ο κ. Τάτιτς εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του προς την κυπριακή Κυβέρνηση για τη θέση και την ενεργό υποστήριξή της στο πλαίσιο της ΕΕ αναφορικά με το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

    Σύμφωνα κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η Κύπρος τηρεί θέση αρχής στο ζήτημα και τάσσεται υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, που περιλαμβάνει την επαρχία Κοσσυφοπεδίου και Μετόχιας, και πρόσθεσε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση θεωρεί παράνομη τη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑ

    Στα 25.021 πρόσωπα ανήλθε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Νοεμβρίου του 2010, σημειώνοντας αύξηση 20% (4.175 άτομα) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 19,8% (4.129 άτομα) σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2009.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Νοέμβριο του 2010 συνέχισε την ανοδική του πορεία και σημείωσε αύξηση 1,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τα 24.700 πρόσωπα.

    Σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2009 σημειώθηκε αύξηση 4.129 προσώπων ή 19,8% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου (αύξηση 774 ανέργων), των ξενοδοχείων και εστιατορίων (αύξηση 564), της μεταποίησης (αύξηση 426), των κατασκευών (αύξηση 422), της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (αύξηση 277), των άλλων δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών (αύξηση 241), καθώς επίσης και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας όπου σημειώθηκε αύξηση 991 ανέργων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 3 December 2010 - 18:29:16 UTC