Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
  • [02] ΜΟΛΕΣΚΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • [01] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

    Στη μάχη για την κατάσβεση της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς που μαίνεται στις πλαγιές του λόφου Κάρμελ, ανατολικώς της Χάιφα, ρίχθηκε εκ νέου σήμερα το πρωί, στις 6.30, το ελικόπτερο της Αστυνομίας της Κύπρου που συνδράμει από χθες στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός είπε ότι η προσπάθεια πυρόσβεσης ενισχύθηκε σήμερα και με άλλα πτητικά μέσα που απέστειλαν διάφορες χώρες και ``έτσι η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από χθες``.

    ``Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι οι σφοδροί άνεμοι, όμως, αισιοδοξούν ότι με την ενίσχυση της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς με τα νέα πτητικά μέσα που έφθασαν σήμερα το πρωί στο Ισραήλ από διάφορες χώρες η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο``, είπε ο κ. Κατσουνωτός.

    Ανέφερε επίσης πως ``κάποια μέτωπα της πυρκαγιάς τέθηκαν χθες βράδυ υπό έλεγχο``, αλλά λόγω των σφοδρών ανέμων που μαίνονται στην περιοχή υπήρχε φόβος για αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σε διάφορα μέτωπα.

    Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι η κυπριακή αποστολή θα παραμείνει στο Ισραήλ για όσο χρειάζονται βοήθεια οι ισραηλινές αρχές, ενώ σημείωσε πως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου βρίσκονται σε ετοιμότητα για αποστολή επίγειων δυνάμεων, σε περίπτωση που ζητηθεί από την ισραηλινή Κυβέρνηση.

    Το ελικόπτερο της κυπριακής Αστυνομίας ήταν το πρώτο πτητικό μέσο που έφτασε ως εξωτερική βοήθεια στο Ισραήλ, λίγο πριν τις 8 χθες το πρωί.

    Στην αποστολή συμμετέχουν οι δύο Κυβερνήτες του ελικοπτέρου, Μιχάλης Ιωαννίδης και Ηλίας Σάββα, ο μηχανικός της Αστυνομίας Κώστας Γεωργίου και ο αστυνομικός της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Πέτρος Πέτρου. Συμμετέχουν επίσης δύο λειτουργοί του Τμήματος Δασών.

    [02] ΜΟΛΕΣΚΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    Η Κύπρος πρέπει να αποδείξει μέσω της επιτυχούς διοργάνωσης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ότι είναι ένα ικανό, ισότιμο και αξιόπιστο μέλος της ΕΕ, αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ Ανδρέας Μολέσκης.

    Ο κ. Μολέσκης λέει ότι αντλεί κουράγιο από τις πρόσφατες θετικές αναφορές αξιωματούχων του Συμβουλίου της ΕΕ για την ποιότητα της συνεισφοράς της Κύπρου στο 18μηνο κοινό πρόγραμμα και το επίπεδο συνεργασίας του Τρίο Προεδρίας.

    Αναφέρεται στη συνέντευξή του για πρώτη φορά στα θέματα κοινωνικής συνοχής, στα οποία προσανατολίζεται να δώσει έμφαση η Κυπριακή Προεδρία, συμπληρώνει όμως ότι η θεματολογία αυτή πρέπει να αποκτήσει περιεχόμενο. Αυτό, αναφέρει, μπορεί να γίνει με την παράλληλη προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμπληρώνει ότι η συνεργασία της Κύπρου με το αρμόδιο Ευρωπαϊκό όργανο έχει ήδη ξεκινήσει.

    Ο κ. Μολέσκης εκφράζει τη βεβαιότητα του για την ικανότητα της Κύπρου να ανταπεξέλθει στο χειρισμό θεμάτων μεγάλης πολιτικής σημασίας για την Ενωση, όπως είναι η διαπραγμάτευση για τις δημοσιονομικές προοπτικές της περιόδου 2014-2020.

    Ιδιαίτερα για τα θέματα της Ευρωζώνης, αναφέρει ότι η ευθύνη της Κύπρου θα είναι πολύ μεγάλη, καθώς θα προηγηθούν τρεις προεδρίες κρατών μελών, τα οποία δεν ανήκουν στη ζώνη του ευρώ.

    Πιστεύει ότι η Κυπριακή Προεδρία θα διεξαχθεί κανονικά, όποιες και αν είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ αναφέρει πως θα ήταν «ευτυχής συγκυρία» η επίλυση του πολιτικού προβλήματος και η ένταξη Τ/κ συναδέλφων στις δομές της Προεδρίας


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 4 December 2010 - 10:29:14 UTC