Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ - ΙΣΡΑΗΛ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ανασκόπησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση την εργασία των αντιπροσώπων τους κατά τις συναντήσεις τους την προηγουμένη εβδομάδα, ενώ καθόρισαν και τις συναντήσεις τους για το Δεκέμβριο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 13, 21 και 28 του μήνα.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σήμερα για κάτι παραπάνω από μια ώρα σε μια φιλική ατμόσφαιρα.

    «Ανασκόπησαν το τι συζήτησαν οι δύο ειδικοί αντιπρόσωποι τους στις δύο τους συναντήσεις την περασμένη εβδομάδα, και αποφάσισαν να συναντηθούν στο επίπεδο τους το επίπεδο των ηγετών την 13η, 21η και 28η Δεκεμβρίου», είπε, προσθέτοντας ότι οι αντιπρόσωποι τους, Γιώργος Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάι, θα συναντηθούν αυτή την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 10 του μήνα.

    Οι δύο αντιπρόσωποι, σημείωσε η κ. Μπάτενχαϊμ, θα αποφασίσουν την Παρασκευή και τις επόμενες συναντήσεις τους, αναφέροντας παράλληλα ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα συνέλθει για πρώτη φορά και η Επιτροπή για τη Διάνοιξη Οδοφραγμάτων.

    Ερωτηθείσα σχετικά με τις συναντήσεις των δύο ηγετών τον Ιανουάριο και κατά πόσον θα πραγματοποιηθούν ολοήμερες συναντήσεις, η κ. Μπάτενχαϊμ είπε πως οι συναντήσεις του Ιανουαρίου δεν έχουν καθοριστεί ακόμη. «Ωστόσο, νομίζω μπορείτε να δείτε ότι εντατικοποιούν τις συναντήσεις τους με το να συναντώνται κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών», είπε, και επεσήμανε ότι οι δύο αντιπρόσωποι των ηγετών αποφάσισαν ότι θα συναντώνται δύο φορές την εβδομάδα.

    Κληθείσα να απαντήσει κατά πόσον η διάρκεια των καθορισμένων συναντήσεων του Δεκεμβρίου θα είναι μεγαλύτερη των συνηθισμένων συναντήσεων, η Ειδική Εκπρόσωπος του ΓΓ ανέφερε ότι αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

    Σε ερώτηση αναφορικά με τα κεφάλαια που θα τεθούν υπό συζήτηση, η κ. Μπάτενχαϊμ αναφέρθηκε σε αυτό που ζήτησε ο ΓΓ του ΟΗΕ από τους δύο ηγέτες στη Νέα Υόρκη, για επικέντρωση στα σημαντικά θέματα, και για προσπάθεια από πλευράς τους να καθορίσουν ένα πρακτικό σχέδιο για υπερπήδηση των εναπομεινάντων σημείων διαφωνίας. «Συνεπώς», κατέληξε, «αυτό θα γίνει για όλα τα κεφάλαια».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα συνάντηση μιάμιση ώρας με τον Τoυροκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο και ερωτηθείς αν η συνάντηση ήταν διαδικαστική, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε καταφατικά.

    [03] ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ - ΙΣΡΑΗΛ

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που μαινόταν ανατολικά της Χάιφας, στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η κυπριακή Αστυνομία από τους Κυβερνήτες του κυπριακού ελικοπτέρου που συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ``μαίνονται μόνο κάποιες μικρές εστίες φωτιάς``. Πρόσθεσε πως ``όλα τα πτητικά μέσα έχουν επιστρέψει στην αεροπορική βάση και βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν αναζωπυρώσεις``.

    Ανέφερε επίσης ότι τα πτητικά μέσα θα παραμείνουν μέχρι και τη Δευτέρα σε ετοιμότητα για τυχόν αναζωπυρώσεις λόγω του ότι η ένταση των ανέμων συνήθως αυξάνεται τη νύκτα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 6 December 2010 - 12:29:20 UTC