Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ
  • [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [03] ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
  • [04] ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ

    Το εσωτερικό μέτωπο χρειάζεται ηρεμία και ενότητα, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του μετά το τέλος του τρισάγιου και της κατάθεσης στεφάνων στο τάφο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή», ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο κ. Μπαγίς για μια ακόμη φορά, όπως κάνουν και Τούρκοι αξιωματούχοι, αναποδογυρίζουν την όλη εικόνα.

    «Δεν είναι η ΕΕ που έχει υποχρεώσεις έναντι της Τουρκίας, είναι η Τουρκία που έχει αναλάβει κιόλας υποχρεώσεις με τη δική της υπογραφή έναντι της ΕΕ και αυτές τις υποχρεώσεις δεν τις έχει εκπληρώσει και ειδικά δεν έχει εκπληρώσει τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της και γι αυτό ακριβώς το λόγο η ΕΕ έχει παγώσει οκτώ κεφάλαια το 2006, ζητώντας από την Τουρκία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της. Η Τουρκία συνεχίζει να μην τις εκπληρώνει γι αυτό και η Κυπριακή Δημοκρατία πέρσι πάγωσε ακόμα έξι κεφάλια . Η Τουρκία συνεχώς παραπονιέται ότι δεν έχει κεφάλαια να κινηθεί. Είναι στο δικό της χέρι και είναι από τη δική της συμπεριφορά που εξαρτάται πρώτα απ όλα για να μπορέσει να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία. Δεν έχει ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της στην Κυπριακή Δημοκρατία και δεν υπάρχει καμία υποχρέωση, ούτε της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε της ΕΕ για να γίνει το ανάποδο. Επαναλαμβάνω ότι η Τουρκία αναποδογυρίζει, προσπαθεί, την όλη εικόνα», πρόσθεσε.

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Μπαγίς ότι η Τουρκία πάντα έχει ένα σχέδιο Β, Γ, Δ και εάν αναμένονται οποιεσδήποτε εκπλήξεις από πλευράς Τουρκίας στη Γενεύη, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτά περί εκπλήξεων της Τουρκίας λέγονται εδώ και καιρό.

    «Θα κάνει κίνηση η Τουρκία, θα κάνει έκπληξη η Τουρκία. Μέχρι τώρα ούτε κίνηση έχει κάνει η Τουρκία ούτε έκπληξη έχει κάνει η Τουρκία και αυτό που δεν κάνει, επαναλαμβάνω, είναι να μην υλοποιεί τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις που έχει μπροστά της και σε ό,τι αφορά στην ενταξιακή της πορεία και σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, γιατί να μην ξεχνούμε ότι υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία η Τουρκία δεν έχει υλοποιήσει. Αρα, αντί να προσπαθεί να θολώσει τα νερά η Τουρκία, θα ήταν καλύτερα να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της για να ανοίξει και ο δρόμος προς την επίλυση του Κυπριακού», συμπλήρωσε.

    [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, είναι πολύ σημαντικές οι στιγμές σε ό,τι αφορά την οικονομία μας, υπάρχουν ανάγκες για την οικονομία, υπάρχουν προκλήσεις έναντι της κυπριακής οικονομίας και η Κυβέρνηση θα συνεχίσει υπεύθυνα, πολύ προσεκτικά και με αποφασιστικότητα για να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες, να κάνει ό,τι χρειάζεται να κάνει, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Σε ερώτηση ότι η Κυβέρνηση δέχεται βολές για την οικονομία ότι οδήγησε με την απραξία της ή την καθυστέρηση της σε μια κοινωνική αναταραχή και εάν έχει να δώσει απάντηση στο λαό η Κυβέρνηση γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε «πού φτάσαμε δηλαδή;»

    «Θα ήθελα να ξέρω πού φτάσαμε. Οταν η κυπριακή οικονομία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες της ΕΕ, όταν κέρδισε δύο στοιχήματα η κυπριακή οικονομία με την πολιτική της Κυβέρνησης. Το πρώτο στοίχημα να βγούμε από την κρίση και το δεύτερο στοίχημα να βγούμε από την ύφεση και, τώρα, το τρίτο στοίχημα είναι να βάλουμε ξανά την Κύπρο στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, σε ομολογουμένως δύσκολες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες. Αλλά, θα ήθελα να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη και αλλού. Είχαμε όλες αυτές τις περικοπές, τις αφαιρέσεις κεκτημένων, τους διάφορους φόρους που μπήκαν και μπαίνουν, όλες αυτές τις απεργίες, τις μαζικές διαδηλώσεις που συμβαίνουν στην Ευρώπη και αλλού, στην Κύπρο; Οχι, δεν τα είχαμε. Γιατί; Διότι η Κυβέρνηση με συναίνεση, αλλά και με αποφασιστικότητα πήρε μέτρα», συμπλήρωσε.

    [03] ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

    Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά, το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Του μνημόσυνου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β.

    Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο πρώην Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος πέτυχε τομές στις ιστορικές εξελίξεις.

    [04] ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη διαβεβαίωση ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται η Ελλάδα, η Κύπρος και η λύση του Κυπριακού παραμένουν προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ και την ελληνική Κυβέρνηση, έδωσε την Κυριακή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Βαγγέλης Αργύρης.

    Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στο προγραμματικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για μια ειρηνική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, δηλώνοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί με τη διχοτόμηση της Κύπρου.

    Διότι, όπως είπε, «η Κύπρος και η λύση του προβλήματος της είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πρόοδο του ελληνισμού γενικότερα».

    Δήλωσε παράλληλα την ετοιμότητα τόσο του κόμματος του όσο και της ελληνικής Κυβέρνησης να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια, «έτσι ώστε να επιτευχθεί μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, στη βάση των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 12 December 2010 - 14:29:18 UTC