Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΕ
  • [03] ΥΠΑΜ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ
  • [04] ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟ ΧΑΣΑΠΙΚΟ - ΓΚΙΝΕΣ

  • [01] ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ

    Αναστολή των απεργιακών μέτρων θα προτείνουν οι ηγεσίες της ΠΕΟ, της ΣΕΚ και της ΠΑΣΥΔΥ στην Πανσυνδικαλιστική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στα γραφεία της ΠΕΟ, μετά από τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη.

    Ο Υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση, τον ΓΓ της ΣΕΚ Νίκο Μωϋσέως και τον ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου, κατά την οποία συζήτησαν το πακέτο των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σταυράκης μετά τη συνάντηση, δοθήκαν κάποιες διευκρινήσεις για το πακέτο μέτρων και για τις περαιτέρω ενέργειες, κάτι που άφησε ικανοποιημένους τους ηγέτες των Συντεχνιών.

    Τρία σημεία-διαβεβαιώσεις από πλευράς Υπουργού Οικονομικών, ήταν αυτά που άφησαν ικανοποιημένες τις ηγεσίες των Συντεχνιών.

    Το πρώτον, αφορούσε τη διαβεβαίωση από πλευράς Κυβέρνησης ότι θέματα που επηρεάζουν ωφελήματα και κεκτημένα των εργαζομένων θα επιλυθούν μόνο μέσω ενός διαλόγου σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις και τα θέσμια τα οποία επικρατούν στην Κύπρο.

    Το δεύτερο σημείο ήταν η δέσμευση του Υπουργού ότι σε διάλογο με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους η Κυβέρνηση θα επαναφέρει το συντομότερο δυνατό, συγκεκριμένα μέτρα με τα οποία και ο πλούτος θα συνεισφέρει ένα μεγαλύτερο μέρος για ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

    Το τρίτο σημείο αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα στα οποία θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, μέσα και από τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα ταμεία από τη φορολόγηση του πλούτου, για να βοηθήσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που επηρεάζονται περισσότερο από το πακέτο των οικονομικών μέτρων και από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

    [02] ΥΠΕΞ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΕ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού συμμετέχει στη Σύνοδο των Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και την Τρίτη.

    Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αναμένεται να ασχοληθεί με την προετοιμασία των επικείμενων Συνόδων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Δεκεμβρίου του 2010 και του Φεβρουαρίου του 2011, και θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την έκθεση αξιολόγησης για την πολιτική συνοχής, τις εξελίξεις στην εφαρμογή της Στρατηγικής ``Ευρώπη 2020`` και την ενισχυμένη ικανότητα αντίδρασης της ΕΕ σε περίπτωση καταστροφής.

    Θα γίνει, επίσης, συζήτηση επί των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου αναφορικά με τη Διεύρυνση, με βάση τις εκθέσεις προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι εκθέσεις για την πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Κροατίας και Τουρκίας

    [03] ΥΠΑΜ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ

    Ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας επανήλθε από τη Δευτέρα στα καθήκοντά του μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

    Oπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Αμυνας Αλίκη Στυλιανού, ο κ. Παπακώστας βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του στο Υπουργείο.

    Ο κ. Παπακώστας είχε εισαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 8 Νοεμβρίου ύστερα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε και πόνο στην πλάτη. Υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων οι οποίες έδειξαν θρομβοθέν διαχωριστικό ανεύρυσμα κατιούσης αορτής. Από το νοσοκομείο έλαβε εξιτήριο στις 26 Νοεμβρίου.

    [04] ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟ ΧΑΣΑΠΙΚΟ - ΓΚΙΝΕΣ

    Με στόχο μία θέση στο Βιβλίο Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, διοργανώθηκε την Κυριακή στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) της Λάρνακας, το πολυπληθέστερο χορευτικό χασάπικου ``Φραγκοσυριανή``, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

    Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λάρνακας και ο ΚΟΤ.

    Για πέντε συνεχή λεπτά, 749 άτομα φορώντας την ενδεικνυόμενη στολή του χορού που είναι μαύρο παντελόνι, άσπρο πουκάμισο και κόκκινα ζωνάρια, χόρεψαν τη ``Φραγκοσυριανή`` άψογα, βάζοντας τα θεμέλια για την κατάρριψη του ρεκόρ.

    Η έναρξη του χορού δόθηκε από το Δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Μωυσέως.

    Ο Δήμος Λάρνακας θα στείλει όλο το υλικό από την εκδήλωση και όλα όσα ζητούν οι αρμόδιοι του βιβλίου παγκοσμίων ρεκόρ Γκίνες για αξιολόγηση και για την αναμενόμενη επίδοση του επίσημου πιστοποιητικού ένταξης στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 13 December 2010 - 12:29:17 UTC