Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
  • [02] ΣΑ ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

    Με συνοπτική αναφορά στην έκθεση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2011, από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλα Παπαδόπουλο, αρχίζει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων η τριήμερη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

    Η Ολομέλεια της Βουλής συνεδριάζει και το πρωί προκειμένου να διεκπεραιώσει νομοθετικό έργο, το οποίο κρίνεται επείγον και το οποίο αφορά το πακέτο των κυβερνητικών μέτρων για πάταξη της φοροδιαφυγής και αύξηση των κρατικών εσόδων, καθώς και την έκδοση καλυμμένων αξιογράφων και το Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ.

    Η έναρξη της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2011 θα αρχίσει στις 4:00 το απόγευμα με την έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών και ακολούθως, όπως αποφασίσθηκε στη σύσκεψη αρχηγών ή/ και εκπροσώπων των πολιτικών κομματικών ομάδων και των μονοεδρικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθούν 40λεπτες ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, με εξαίρεση το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, από το οποίο θα ομιλήσει για 20 λεπτά ο Εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Περδίκης.

    Οι ομιλίες θα γίνουν κατά σειρά, λαμβανομένων υπόψη των ποσοστών κάθε κόμματος στις βουλευτικές εκλογές και της αριθμητικής τους δύναμης σε βουλευτές, αρχίζοντας από τους Οικολόγους και με τελευταίο το ΑΚΕΛ.

    Η συνέχιση της συζήτησης θα διεξαχθεί και τις επόμενες δύο ημέρες με ομιλίες βουλευτών και με συγκεκριμένο συνολικό χρόνο για κάθε κόμμα, την Τετάρτη από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 και από τις 15:00 μέχρι τις 20:00, ενώ την Πέμπτη θα συνεχισθούν οι ομιλίες βουλευτών πρωί κα απόγευμα και γύρω στις 18:00 εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

    Αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εορτή της Βουλής, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και το νομοθετικό σώμα θα διακόψει τις εργασίες του κατά την εορταστική περίοδο.

    [02] ΣΑ ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΨΗΦΙΣΜΑ

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Εθνη, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ, συναντήθηκε αργά χθες το βράδυ με την Αμερικανίδα πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρέσβειρα Σούζαν Ράις, και την ενημέρωσε για τη συναίνεση της Κύπρου στην ανανέωση της παρουσίας στη νήσο της Ειρηνευτικής Δύναμης του διεθνούς οργανισμού, για ακόμη έξι μήνες.

    Η υιοθέτηση του ψηφίσματος θα γίνει στη διάρκεια ανοιχτής συνεδρίασης του Σ.Α., η οποία θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. ώρα Κύπρου.

    Το ψήφισμα αναμένεται να υιοθετηθεί με την αρνητική ψήφο της Τουρκίας.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ

    Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, προκειμένου να αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Υπεγράφη στην Αθήνα το πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ``ΑΤΤΙΚΟΝ``.

    Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι Υπουργοί Υγείας των δύο χωρών Χρίστος Πατσαλίδης και Ανδρέας Λοβέρδος.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της Υγείας.

    Σήμερα, οι δύο Υπουργοί θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη εργασίας στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» και στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 14 December 2010 - 10:29:20 UTC