Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ
  • [02] ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΑΓΟΡΑ - OIKONOMIKH ΚΡΙΣΗ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΤΩΣΗ
  • [04] ΚΥΠΕ - ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

  • [01] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ

    Νέα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    [02] ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΑΓΟΡΑ - OIKONOMIKH ΚΡΙΣΗ

    Ο κυπριακός λαός έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία μεγαλύτερα προβλήματα και θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση, γρηγορότερα από ό,τι ίσως νομίζουν κάποιοι, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο της Λεμεσού, στην οδό Ανεξαρτησίας.

    Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε πως η αγορά κινήθηκε τις τελευταίες ημέρες των εορτών, ωστόσο, σημείωσε, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά δεν βοήθησε ούτε ο καλοκαιρινός καιρός, καθώς οι καταναλωτές άργησαν να προβούν σε αγορές χειμερινών ρούχων.

    ``Οι τιμές όλοι μας λένε ότι είναι ευνοϊκά συγκρίσιμες με τις περσινές και να τους ευχηθούμε όλους Καλά Χριστούγεννα και να ξεπεράσουμε αυτό το μούδιασμα και αυτήν την αρνητική ψυχολογία, διότι προβλήματα υπάρχουν, αλλά η Κύπρος, ο κυπριακός λαός, έχει αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα με μεγάλη επιτυχία, έτσι και τώρα θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και θα προχωρήσει η ανάκαμψη και η πρόοδος, πολύ γρηγορότερα από ότι ίσως νομίζουν κάποιοι`` συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς σχετικά, ο Αντώνης Πασχαλίδης είπε πως δεν τίθεται θέμα να αρχίσει η περίοδος των εκπτώσεων νωρίτερα, αφού ``οι τιμές είναι καλές, ο κόσμος να ψωνίσει, να κάνει τα ψώνια του, πάντα όπως είπαμε να συγκρίνουν τις τιμές, να κάνουν τις δικές τους επιλογές, υπάρχει αφθονία προϊόντων, ποικιλία, όλα τα αγαθά, οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει κάποιος μπορεί να το βρει, έτσι δεν υπάρχει θέμα ξεπουλημάτων τώρα``.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΤΩΣΗ

    Στο 5,8% του εργατικού δυναμικού ή 23.590 άτομα ήταν το ποσοστό ανεργίας στο γ΄ τρίμηνο του 2010, σε σύγκριση με ποσοστό ανεργίας 6,4% στο β΄τρίμηνο του έτους και 5,8% στο γ΄ τρίμηνο του 2009.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου, με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Εργατικού Δυναμικού, που διενεργείται σύμφωνα με ευρωπαϊκό κανονισμό, για το γ` τρίμηνο του 2010, ο αριθμός των εργαζομένων ανερχόταν στις 386.000 άτομα (άνδρες 212,4 χιλιάδες και γυναίκες 173,6 χιλιάδες) και ο αριθμός των ανέργων στις 23,6 χιλιάδες άτομα (άνδρες 12,8 χιλιάδες και γυναίκες 10,8 χιλιάδες).

    Το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών ήταν 75,7% (άνδρες 83,1% και γυναίκες 68,3%) παραμένοντας στα ίδια επίπεδα από το προηγούμενο τρίμηνο και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

    Μείωση σημειώθηκε στο ποσοστό ανεργίας για τους νέους 15-24 ετών όπου στο γ΄ τρίμηνο του 2010 ανερχόταν στο 13% του εργατικού δυναμικού των ηλικιών αυτών, σε σύγκριση με 18,6% το προηγούμενο τρίμηνο και 15,8% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

    [04] ΚΥΠΕ - ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    Το ΚΥΠΕ εύχεται στους συνδρομητές και συνεργάτες του Καλά Χριστούγεννα.

    Το Πρακτορείο θα είναι κλειστό την ημέρα και την επομένη των Χριστουγέννων (25, 26 Δεκεμβρίου).

    Θα επαναλειτουργήσει κανονικά την Δευτέρα, 27 του μηνός.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 24 December 2010 - 14:29:14 UTC