Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΕΡΟΓΛΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΑΛΑΝΤΑ - ΕΥΧΕΣ
  • [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

  • [01] ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΕΡΟΓΛΟΥ

    Στις 12 Ιανουαρίου, στις 10.00 το πρωί προγραμματίσθηκε η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφιας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου, προσθέτοντας ότι της συνάντησης των δύο ηγετών θα προηγηθεί συνάντηση του ιδίου και του Κουτρέτ Οζερσάι την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί.

    Ερωτηθείς εάν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Τ/κ ηγέτης θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει τη συνάντηση, ο κ. Ιακώβου είπε πως σύμφωνα με τους γιατρούς του ο κ. Ερογλου θα είναι αρκετά καλά ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει τη συνάντηση.

    Ο Προεδρικός Επίτροπος είπε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση του με τον κ. Οζερσάι συζήτησαν θέματα διακυβέρνησης και ανέφερε ότι στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον κ. Οζερσάι θα συζητήσουν θέματα οικονομίας και ΕΕ, προετοιμάζοντας τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον κ. Ερογλου.

    Ερωτηθείς εάν συζήτησε με τον κ. Οζερσάι τη διακοπή της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας στο Ριζοκάρπασο και την Αγία Τριάδα, ο κ. Ιακώβου είπε ότι κατά το χρόνο που πέρασε από τη διακοπή της λειτουργίας μέχρι τη συνάντηση του με τον κ. Οζερσάι έγιναν διαβήματα στα Ηνωμένα Εθνη από το Υπουργείο Εξωτερικών και έκρινε πως δεν θα υποβοηθούσε η έγερση του ζητήματος.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΑΛΑΝΤΑ - ΕΥΧΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν ευχήθηκε όπως το 2011 είναι ``η χρονιά της απελευθέρωσης της πατρίδας μας, η χρονιά για την επανένωση του λαού μας, η χρονιά όπου θα ξαναρχίσει η οικονομική ανάπτυξη και ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ευημερία που την έχει τόσο ανάγκη αυτός ο τόπος``.

    Ο κ. Καρογιάν, ο οποίος άκουσε τα κάλαντα στη Βουλή από την Αστυνομία, την Εθνική Φρουρά και την ΕΛΔΥΚ, είπε ότι ``πολλές θα είναι οι προκλήσεις το 2011 που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ένα τρόπο αποτελεσματικό και αποφασιστικό αλλά ταυτόχρονα πολλές θα είναι οι ευκαιρίες που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε``.

    Πιστεύω, σημείωσε, ότι «ο κυπριακός λαός, η πολιτική ηγεσία, όλοι μας, ενωμένοι ως μια γροθιά θα κάνουμε το παν για να μπορέσουμε ακριβώς να δρομολογήσουμε τέτοιες εξελίξεις που να δώσουμε προοπτική στον τόπο μας». ``Υπάρχουν τα φόντα, υπάρχουν τα μέσα, υπάρχουν οι δυνάμεις. Σε εμάς εναπόκειται να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις προς όφελος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας μας``.

    Θέλω να ευχηθώ στον κυπριακό λαό, συνέχισε, το 2011 να είναι μια χρονιά υγείας, χαράς, δημιουργίας, μια χρονιά όπου οι πόθοι όλων μας να εκπληρωθούν.

    [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

    Το υψηλό επίπεδο της Εθνικής Φρουράς ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ στη Φιλαρμονική Χορωδία της Εθνικής Φρουράς που του έψαλλε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

    Ιδιαίτερες ευχές έδωσε στην ΕΛΔΥΚ που, όπως είπε, για μισό αιώνα φυλάει Θερμοπύλες, ενώ στους καταδρομείς είπε πως εάν υπήρχε Εθνική Φρουρά όταν ήταν σε ηλικία στράτευσης, θα επέλεγε να υπηρετήσει στα ΛΟΚ.

    «Η Εθνική Φρουρά έχει να διαδραματίσει ένα σπουδαίο ρόλο επειδή ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και η Κυβέρνηση με μια Εθνική Φρουρά που έχει ψηλό επίπεδο προσφοράς, νομίζω ότι μπορεί να διεξάγει πιο θετικές διαπραγματεύσεις, γιατί αν η άμυνα μας δεν είναι αποτελεσματική, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτε, δεν είμεθα δυνατοί στις συνομιλίες», πρόσθεσε.

    Η Εκκλησία, σημείωσε, εκτιμά το έργο της Εθνικής Φρουράς και ευχήθηκε «ότι καλό για όλους και για τον καθένα χωριστά».

    Στη Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ ευχήθηκε καλή χρονιά όπως και στο έθνος ολόκληρο.

    Υπενθύμισε ότι πολλές φορές έχει πει ότι από εμάς εξαρτάται εάν η χρονιά θα είναι καλή ή όχι.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 31 December 2010 - 10:29:20 UTC