Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΓΓ ΟΗΕ - ΓΕΝΕΥΗ
  • [02] ΙΣΡΑΗΛ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
  • [03] ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

  • [01] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΓΓ ΟΗΕ - ΓΕΝΕΥΗ

    Τη διατήρηση της δυναμικής στο Κυπριακό θα επιδιώξει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν στη συνάντηση της 26ης Ιανουαρίου στη Γενεύη, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, ζητώντας από αυτούς να καθορίσουν τα επόμενά τους βήματα στο Κυπριακό.

    Οπως ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, στη συνάντηση της 26ης Ιανουαρίου τα ΗΕ ελπίζουν ότι οι ηγέτες θα είναι σε θέση να αναφερθούν στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις από τη συνάντηση της Νέας Υόρκης στις 18 Νοεμβρίου, καθώς επίσης και στα επόμενα βήματά τους.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης και Κατανομής Εξουσιών, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές κατέθεσαν προτάσεις, τις οποίες θα μελετήσουν.

    Η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα πραγματοποιηθεί την 21η Ιανουαρίου, Παρασκευή, ενώ θα προηγηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, Τετάρτη και Πέμπτη, συναντήσεις των συμβούλων τους, χωρίς να αποκλείεται μια συνάντηση των συμβούλων και αυτή την Παρασκευή.

    [02] ΙΣΡΑΗΛ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

    Στους επόμενους τρεις μήνες το Ισραήλ θα γνωρίζει πότε θα αρχίσει την παραγωγή φυσικού του αερίου, δήλωσε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Μισιέλ Χαράρι.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Διευθυντή και Αρχισυντάκτη του ΚΥΠΕ Γιώργο Πενηνταέξ στα γραφεία του Πρακτορείου, ο κ. Χαράρι ερωτηθείς σχετικά είπε πως ``στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα οριστικοποιήσουμε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κυβέρνησης και των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα``.

    ``Υποθέτω ότι στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες θα γνωρίζουμε καλύτερα. Θα χρειαστούν χρόνια. Πόσα χρόνια, τρία ή δέκα, θα είναι πιο ξεκάθαρο στους επόμενους μήνες``, σημείωσε.

    Ο κ. Χαράρι ανέφερε ότι το φυσικό αέριο είναι ένα πολύ επίκαιρο θέμα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Ισραήλ αφού είναι ``αρκετά υποσχόμενο`` και για τις δύο χώρες.

    [03] ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

    Στους δρόμους με τους γεωργικούς τους ελκυστήρες θα κατέβουν στις 20 Ιανουαρίου οι σιτοπαραγωγοί, αποκλείοντας τα επαρχιακά αλλά και τα κεντρικά γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμα λάβει τις εκταρικές τους επιδοτήσεις, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες οικονομικές τους ανάγκες.

    Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στην έκτακτη συνεδρία της διευρυμένης επιτροπής της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτοπαραγωγών, που συνήλθε στην Αθηένου, ύστερα και από την τελευταία υπόσχεση που έλαβαν από τον ΚΟΑΠ ότι μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου θα είχαν πληρωθεί όλοι οι δικαιούχοι αγρότες.

    Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Σιτοπαραγωγών Κυριάκος Καϊλάς ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί μόνο το 1 - 2% των δικαιούχων και γενικά το 95% των αγροτών παραμένουν απλήρωτοι. Από τα 80 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να είχε δώσει ο ΚΟΑΠ στους αγρότες, μέχρι σήμερα έχει δώσει μόνο τα 3 εκατομμύρια».

    Πρόσθεσε πως «θα μπορούσε με τα 80 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να δοθούν στους αγρότες και στον κόσμο που έχει κάνει αίτηση για εκταρικές επιδοτήσεις, να τονωνόταν και η αγορά και θα ήταν καλό προς την κυπριακή οικονομία. Τι τελικά είναι αυτό που θέλουμε; Να στείλουν τα λεφτά πίσω στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Ας τα στείλουν, εμείς θα βγούμε στους δρόμους», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 12 January 2011 - 12:29:12 UTC