Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ακόμα μια απόδειξη ότι η πολιτική, οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού, αναγνωρίζονται και εκτιμούνται στην Ευρώπη και διεθνώς, αποτελεί η επίσκεψη αλλά και οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ.

    Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία είναι ρεαλιστική και στηρίζεται σε αρχές, πείθει τη διεθνή κοινότητα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί λύση και εποικοδομητικά εργάζεται για επίτευξή της».

    Επιπρόσθετα, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, η πολιτική του Προέδρου, εκθέτει την παρελκυστική στάση της τουρκικής πλευράς, η οποία πρέπει να εναρμονιστεί με τη συμφωνημένη βάση λύσης, τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου για να ανοίξει ο δρόμος προς τη λύση.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

    Προς τον καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο γάλα, το νερό και το ψωμί οδεύει η Κυβέρνηση, καθώς το Υπουργείο Εμπορίου έχει λάβει την ``σιωπηρή έγκριση`` από την ΕΕ και την έγκριση για το σχετικό Νομοσχέδιο από τη Γενική Εισαγγελία.

    Οπως δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, «έχουμε λάβει τη σιωπηρή έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΕ αναφορικά με τον καθορισμό ανώτατων τιμών χονδρικής και λιανικής πώλησης βασικών αγαθών. Εχουμε λάβει επίσης, την έγκριση για το σχετικό Νομοσχέδιο που έχουμε ετοιμάσει από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ ετοιμάστηκε ήδη η σχετική πρόταση, την οποία προτίθεμαι να παρουσιάσω στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφερε. «Ετσι», συνέχισε, «όπως έχουμε υποσχεθεί, ακόμα ένα μεγάλο θέμα βρίσκεται πλέον σε πορεία για θετική κατάληξη, προς όφελος πάντοτε των Κύπριων καταναλωτών».

    Ο κ. Πασχαλίδης εξέφρασε την ελπίδα το Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, να τύχει της ανάλογης στήριξης από τα πολιτική κόμματα. Εξηγώντας τι σημαίνει η σιωπηρή έγκριση της ΕΕ, ο κ. Πασχαλίδης είπε πως αφού δοθούν όλα τα στοιχεία από τη ενδιαφερόμενη χώρα μέλος, η αρμόδια Επιτροπή μπορεί να απαντήσει κατευθείαν καταφατικά, ή να θέσει το θέμα ενώπιον των υπολοίπων κρατών μελών, δίδοντας μια χρονική περίοδο για ενστάσεις. Αφού παρέλθει αυτή η χρονική περίοδος και δεν υπάρχουν ενστάσεις, τότε η ενδιαφερόμενη χώρα λαμβάνει την σιωπηρή έγκριση, και αυτή έχουμε πάρει επίσημα, είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 12 January 2011 - 18:29:14 UTC