Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-04-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ - ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  • [03] ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Σήμερα η συνάντηση θα λεγα ότι ήταν καλή, ανέφερε την Τετάρτη, επιστρέφοντας στο Προεδρικό από τις συνομιλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου απάντησε στην πρόταση της ε/κ πλευράς για την ομοσπονδιακή αστυνομία, τις ομόσπονδες μονάδες της αστυνομίας και την Aρχή διερεύνησης.

    ``Δεν θα πω ότι συμφωνήσαμε αλλά νομίζω ότι δημιουργείται μια όχι άσχημη προοπτική, με περαιτέρω συζήτηση να υπάρξει συμφωνία πάνω σε αυτό το θέμα``, πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς εάν επήλθε συμφωνία σε σχέση με το ποιος έχει τον τελικό λόγο σε σχέση με την ομοσπονδιακή αστυνομία και τις ``τοπικές`` αστυνομίες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι είναι ανάμεσα στα ζητήματα που συνεχίζουν να συζητούν. Δεν ηγέρθη τέτοιο ζήτημα από τον κ. Ερογλου, σημείωσε.

    [02] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ - ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Κύπρος και Νικαράγουα υπέγραψαν μνημόνιο πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών τους, καθώς και συμφωνία για συνεργασία στον τουριστικό τομέα.

    Τις δυο συμφωνίες υπέγραψαν στη Λευκωσία οι Υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Μάρκος Κυπριανού και Σάμουελ Σάντος Λόπεζ, οι οποίοι είχαν προηγουμένως κατ ιδίαν συνάντηση και επίσημες συνομιλίες στην παρουσία αντιπροσωπειών των δυο Υπουργείων.

    Κυπριανού και Λόπεζ συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών καθώς και για το Κυπριακό, ενώ αργότερα επρόκειτο στο πλαίσιο γεύματος εργασίας να ανταλλάξουν απόψεις και για την κατάσταση στις χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Λόπεζ, μιλώντας μέσω διερμηνέα, εξέφρασε τη θέση της χώρας του υπέρ της επανένωσης της Κύπρου μέσω διαλόγου, ενώ ανέφερε πως ιστορικά η Κύπρος και η Νικαράγουα πάντοτε ήταν μαζί και πάντοτε η Κύπρος έχει βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές τη Νικαράγουα.

    [03] ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

    Τα δίκτυα της εμπορίας προσώπων έχουν εξαπλώσει την παράνομη δράση τους και στην Κύπρο, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου σε ό,τι αφορά την πάταξη του φαινομένου αυτού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Σε ομιλία του στο συνέδριο ενάντια στην εμπορία προσώπων που συνδιοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ και η Υπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Λευκωσία, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι τα βήματα που έχουν γίνει για πάταξη του φαινομένου έχουν αναγνωριστεί και σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    ``Παρόλες όμως τις επιτυχίες που σημειώνουμε δεν εφησυχάζουμε, αλλά αντίθετα αναγνωρίζουμε ότι η εμπορία προσώπων παραμένει ένα έγκλημα με πολλά πρόσωπα``, υπογράμμισε ο Υπουργός.

    Ανάμεσα στα βήματα που έχουν γίνει είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, έτσι που να είναι πλήρως εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και σύμφωνη με τις διεθνείς συμβάσεις, η σύσταση της Πολυθεματικής Συντονιστικής Ομάδας κατά της Εμπορίας Προσώπων και η επικύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δράση κατά της Εμπορίας Προσώπων.

    Επίσης, ανέφερε ότι έγινε αναθεώρηση επιμέρους πτυχών της μεταναστευτικής πολιτικής ώστε να συμβάλουν στην πάταξη της εμπορίας προσώπων, με βασικότερη την αναθεώρηση το 2009 της πολιτικής που διέπει την είσοδο και απασχόληση αλλοδαπών καλλιτεχνών στη Δημοκρατία αλλά και την πρόσφατη αναθεώρηση της πολιτικής για την απασχόληση αλλοδαπών οικιακών εργαζομένων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 6 April 2011 - 17:29:15 UTC