Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-04-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΕ - ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΕΓΚΛΗΜΑ - ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

    Το παράνομο τουρκικό εμπάργκο στα υπό κυπριακή σημαία πλοία επηρεάζει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και η άρση του θα έχει θετικό οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο, τόνισε η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, χαιρετίζοντας την 22η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

    Στην ομιλία της, η Υπουργός Συγκοινωνιών υπέδειξε πως ``η ελεύθερη διακίνηση προϊόντων είναι ζωτική για την οικονομική ανάπτυξη του ανθρώπου και με αυτό το δεδομένο, η άρση του τουρκικού εμπάργκο στα υπό κυπριακή σημαία πλοία, σίγουρα θα έχει θετικό οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο``, ενώ επεσήμανε προς τους ξένους σύνεδρους ότι ``το εμπάργκο επηρεάζει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα``.

    Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως η προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο προς αυτό το στόχο και οι πιέσεις που ασκούνται σε διάφορα ευρωπαϊκά επίπεδα καρποφορήσουν.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΕ - ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ

    Συνεχή προσπάθεια να αποφευχθούν οι μεγάλες προκλήσεις και παγίδες που μπορούν να προέλθουν από την ΕΕ όσον αφορά πιέσεις για αύξηση του εταιρικού φόρου στην Κύπρο, καταβάλλουν Υπουργείο Οικονομικών και Κυβέρνηση, σε στενή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη, ο οποίος διαβεβαίωσε, παράλληλα, πως η Κυβέρνηση θα πολεμήσει για τη θέση της αυτή ``με όλες της τις δυνάμεις``.

    Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι είναι καθήκον όλων συναινετικά, Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ``να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βελτιώσουμε και τα δημόσια οικονομικά και να επιλύσουμε τις διαρθρωτικές αδυναμίες της κυπριακής οικονομίας``.

    Σε δηλώσεις στο περιθώριο ημερίδας για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), που διοργανώθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών από την επιτροπή ΦΠΑ του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) σε συνεργασία με την κλαδική των Λειτουργών ΦΠΑ, στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Σταυράκης είπε ότι ενδεχόμενη αύξηση του εταιρικού φόρου στην Κύπρο ``θα είναι καταστροφική για την οικονομία μας``, καθώς ``έχουμε πάρα πολλές ξένες εταιρείες που εγγράφονται και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εκμεταλλευόμενοι και τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές``

    Είναι μια θέση για την οποία η Κυβέρνηση θα πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις και ο ΣΕΛΚ μας δίνει συνεχή συμπαράσταση και τεχνική βοήθεια``.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΕΓΚΛΗΜΑ - ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένει την ποσοτική και ποιοτική αξιολόγηση του υφιστάμενου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πάταξη της εγκληματικότητας προκειμένου να προχωρήσει στον καταρτισμό του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης που θα εφαρμοστεί από το 2012 μέχρι το 2017.

    Η αξιολόγηση του σχεδίου έχει ανατεθεί σε εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αναμένεται να υποβάλουν την επιστημονική αξιολόγηση καθώς και τις εισηγήσεις τους μέχρι τις αρχές Μαΐου. Το Συμβούλιο Εγκληματικότητας θα συνέλθει σε συνεδρία στις αρχές Ιουνίου για να καθορίσει το νέο Σχέδιο.

    Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρία του Συμβουλίου Εγκληματικότητας υπό την προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 15 April 2011 - 19:29:15 UTC