Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
  • [02] ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΕΥΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [03] ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ

  • [01] ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

    Κοντά στο να συμφωνήσουν σε θέματα οικονομίας βρίσκονται, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

    Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στα μέλη της κυπριακής κοινότητας της Μελβούρνης, το Οίκημα της οποίας επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελση Χριστόφια, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τα υπόλοιπα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, είπε ότι ``στην Κύπρο δυστυχώς η ενότητα είναι στα ζητούμενα``.

    ``Μας έχουν κυριεύσει και πάλι τα αισθήματα της φιλοδοξίας και της πολυδιάσπασης. Και έρχομαι εδώ και θα μεταφέρω το πάθος σας για την ενότητα, το πάθος σας για μια Κύπρο ενωμένη. Η Κύπρος μας και η υπόθεση της πρέπει να είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, τουλάχιστον όσο υποφέρει από την κατοχή του τουρκικού στρατού και την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, όσο υποφέρει από τον εποικισμό. Και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας είναι αγανακτισμένοι από τον κίνδυνο να χάσουν την κυπριακή τους ταυτότητα διότι Κύπριοι είναι και αυτοί όπως και εμείς``, πρόσθεσε.

    Είναι ώρα, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ``εμείς οι Ελληνοκύπριοι να χωνέψουμε ότι και οι Τουρκοκύπριοι είναι παιδιά της ίδιας μάνας γης, της Κύπρου μας, όπως και οι Τουρκοκύπριοι ηγέτες πρέπει να κατανοήσουν διότι οι απλοί άνθρωποι το κατανοούν αυτό ότι πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, η οποία χωρίζει το λαό μας για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα ξένων``.

    ``Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι ζούσαν μαζί για αιώνες και αλληλοβοηθούνταν. Αυτά πρέπει να αναζωογονηθούν και να μεταφερθούν ως κυπριακές παραδόσεις και προς τις νεότερες γενεές που δεν έχουν τη χαρά και τη δυνατότητα της καθημερινής επαφής και της επίλυσης των προβλημάτων της ζωής. Οι ξένες επεμβάσεις από την ώρα που μπήκαν στη ζωή μας έσπειραν το σπόρο του σοβινισμού, του εθνικισμού και της διχόνοιας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κοινοτήτων της χώρας μας. Οι ξένες επεμβάσεις οδήγησαν στην εισβολή και την κατοχή και τα βάσανα και τα δεινά του λαού μας, ο οποίος εδώ και 37 χρόνια ζει χωρισμένος και αγωνίζεται να επανενωθεί``, συμπλήρωσε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι πέραν από κομματικές και πολιτικές πεποιθήσεις ``πάνω από όλα είναι η Κύπρος μας, είναι ο τόπος μας, η Κύπρος είναι η ιδεολογία μας, είναι το κόμμα μας αυτή τη στιγμή``.

    Πρόσθεσε ότι μαζί με τους συνεργάτες του στην Κυβέρνηση αγωνίζεται ``για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης χωρίς να φορτώνουμε τα βάρη στους ώμους των εργαζομένων``.

    ``Αυτό είναι κάτι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από όλες τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες ως μέλη του Συμβουλίου της ΕΕ επιδεικνύουν απόλυτο σεβασμό στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο που η κ. Μέρκελ ήρθε στην Κύπρο. Είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης και καλλιέργειας καθημερινών σχέσεων με ηγέτες οι οποίοι προέρχονται και από το συντηρητικό κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που με το Νικολά Σαρκοζί διατηρούμε πολύ στενές σχέσεις και η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου με πολλή συνέπεια ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν είναι τυχαίο και γιατί διατηρούμε και πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Καλλιεργούμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες του κόσμου. Και ο Πάπας Βενέδικτος επισκέφθηκε την Κύπρο με πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διότι εμείς τασσόμαστε υπέρ της ενότητας της Χριστιανοσύνης και είμαστε και ενάντια στο θρησκευτικό φανατισμό``, επισήμανε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε, παράλληλα, ότι ``έχουμε καθήκον να εργαστούμε γα την αγάπη και την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα φυλής, θρησκείας, γλώσσας, ηθών και εθίμων``.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι ``από την ώρα που μας ευλόγησε ο κυπριακός λαός να μπούμε σε αυτή την περιπέτεια της άσκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας, διότι περί περιπέτειας πρόκειται όταν είσαι άνθρωπος, ο οποίος δεν τρέχεις για την καρέκλα, δεν διεκδίκησα την Προεδρία της Δημοκρατίας για κανένα άλλο λόγο εκτός από την επανένωση της γλυκείας χώρας Κύπρου``.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι από την αρχή της προεδρίας του, ανέλαβε πρωτοβουλίες ``για να έρθουμε μαζί ξανά με τους Τουρκοκύπριους γύρω από το τραπέζι χωρίς να έχω αυταπάτες ότι συνομιλώ αποκλειστικά με τους Τουρκοκύπριους``.

    ``Γνωρίζαμε όλοι από προηγουμένως πολύ περισσότερο τώρα ότι το κλειδί για τη λύση στο Κυπριακό είναι η Αγκυρα, δεν είναι οι ηγέτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας διότι οι εντολές για τη στάση των Τουρκοκυπρίων έρχονται από την Αγκυρα και αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε πρόσφατα ο κ. Ερντογάν, όταν οι Τουρκοκύπριοι ξεσηκώθηκαν για να διεκδικήσουν την ταυτότητα τους ως Κύπριοι και για να αντιδράσουν κατά των καταπιεστικών οικονομικών μέτρων που η Αγκυρα παίρνει σε βάρος τους``, συμπλήρωσε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ο κ. Ερντογάν ήταν ``κυνικός και τόσο προσβλητικός για την αξιοπρέπεια των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας οι οποίοι αντέδρασαν ακόμη περισσότερο διότι είναι και αυτοί Κύπριοι και οι Κύπριοι παρόλα τα δεινά έχουν την αξιοπρέπεια τους``.

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ``υπολόγισα ότι μαζί με τον κ. Ταλάτ, ο οποίος τότε ήταν ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, θα ήταν λιγότερο δύσκολο αλλά όχι εύκολο να βρούμε κοινή γλώσσα, διότι αγωνιστήκαμε μαζί για την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και κάποτε είχαμε ταυτόσημες θέσεις``.

    ``Το λέω και ας το ακούσει ο κ. Ταλάτ, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική δυστυχώς. Ακουσα ότι θα έρθει στην Αυστραλία. Να τον ακούσετε, να μιλήσετε μαζί του, να ακούσει και εκείνος τις απόψεις τα δικές σας αλλά και των Τουρκοκυπρίων``, πρόσθεσε.

    Είπε, παράλληλα, ότι στο περιθώριο του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρωθυπουργός της Βικτόρια, συνάντησε την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων Μελβούρνης, οι οποίοι παρακάθονταν στο γεύμα προσκεκλημένοι του Πρωθυπουργού, και εξέφρασαν στον Πρόεδρο την περηφάνια τους για την ταυτότητα τους ως Κύπριοι.

    ``Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να θεωρούνται συναγωνιστές μας. Ετσι ήταν ο κ. Ταλάτ λίγα χρόνια πριν ως ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος. Διαμορφώσαμε ταυτόσημες θέσεις για τη λύση στο Κυπριακό και είναι καταγραμμένα σε ντοκουμέντα και κοινά ανακοινωθέντα αυτά. Αλλά φαίνεται ότι και αυτός για να αναδειχθεί σε ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας έπρεπε να φιλήσει το χέρι της Αγκυρας και το φίλησε δυστυχώς. Παρόλα αυτά όταν καθίσαμε μαζί πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Ταλάτ δεν είχα άλλη επιλογή από το να του θυμίσω ποιος πραγματικά ήταν και καταλήξαμε σε ορισμένες κοινές θέσεις οι οποίες προηγουμένως δεν υπήρχαν ότι, δηλαδή, η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που δεν σημαίνει κατ ανάγκην αριθμητική ισότητα στο πλαίσιο της ομοσπονδίας, αλλά συμμετοχή των δύο κοινοτήτων σε τέτοιο βαθμό όπου η μια κοινότητα να μην μπορεί, να μην της επιτρέπεται να επιβάλει τη θέλησή της πάνω στην άλλη κοινότητα``, πρόσθεσε.

    Καταλήξαμε, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και σε μια άλλη πολύ σημαντική θέση, ότι το κράτος θα είναι ένα με μια μόνη και αδιαίρετη κυριαρχία, μια ιθαγένεια, την κυπριακή, και με μια διεθνή προσωπικότητα.

    ``Αυτή είναι μια σταθερή βάση πάνω στην οποίαν μπορούμε να κτίσουμε ένα κράτος που να είναι λειτουργικό και βιώσιμο και να μπορεί να υπηρετεί όλους τους κατοίκους του, όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους. Αυτή η συμφωνία ήταν πολύ σημαντική για να προχωρήσουμε παρακάτω``, πρόσθεσε.

    Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Κεντρικής Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: ``Τις έχουμε διευρύνει κατά δέκα τις αρμοδιότητες - οι οποίες περιλαμβάνονταν στο σχέδιο Ανάν, το οποίο στο τέλος οι Ελληνοκύπριοι είχαν απορρίψει σε τέτοιο βαθμό που να διασφαλίζεται η ενότητα του κράτους, η ενότητα στην οικονομία και η ενότητα του λαού``.

    ``Εμειναν κάποια ζητήματα για τα οποία χρειαζόταν περισσότερη δουλειά για να είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Καταλήξαμε ότι η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αποστρατιωτικοποιημένη με τη διαφορά ότι ο κ. Ταλάτ με πίεση και καθοδήγηση από την Αγκυρα επέμενε στη διατήρηση των εγγυήσεων οι οποίες δεν μας πρόσφεραν τίποτα το θετικό μέχρι σήμερα. Αντίθετα λειτούργησαν σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι εγγυητές έπρεπε να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς είχαμε το αντίθετο``, συμπλήρωσε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο κ. Ταλάτ ζητούσε να συνεχιστούν οι εγγυήσεις και να παραμείνουν και τα δύο αποσπάσματα, η ΕΛΔΥΚ και η ΤΟΥΡΔΥΚ, κάτι το οποίο έμεινε σε εκκρεμότητα στο τραπέζι.

    ``Αλλά το ότι αποφασίσαμε ότι η Κύπρος θα αποστρατιωτικοποιηθεί έχει το θετικό της στοιχείο διότι αυτό σήμαινε αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Και των όποιων στρατευμάτων πέραν αυτών που περιλαμβάνει η συμφωνία εγγύησης και συμμαχίας. Είναι νευραλγικής σημασίας το λεγόμενο δικαίωμα μονομερούς επέμβασης τάχατες για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία αυτό επικαλέστηκε όταν έβαλε σε λειτουργία την πολεμική της μηχανή και στο τέλος της ημέρας κατέλαβε το 37% του κυπριακού εδάφους. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να εξαλειφθεί. Εμείς υποστηρίζουμε με συνέπεια την κατάργηση των εγγυήσεων``, πρόσθεσε.

    Οι Κύπριοι, είπε, είναι αρκετά ώριμοι πλέον για να μη χρειάζονται εγγυητές.

    ``Πέραν αυτού η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της ΕΕ σε όλη της την επικράτεια και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας μπορούν να νιώθουν ασφάλεια εντός της ΕΕ, ανεξαρτήτως των απόψεων που έχουν αρκετοί και διάφοροι για την ίδια την ΕΕ και για πολιτικές τις οποίες ακολουθεί η ΕΕ. Ομως, θεωρώ ειλικρινά -και αυτό το λέω ενσυνείδητα- ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι ένα πραγματικά θετικό στοιχείο που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε και στα θέματα οικονομίας και πρέπει να πω ότι είναι και η μόνη πρόοδος που κάναμε με τον κ. Ερογλου. Στα θέματα της οικονομίας ουσιαστικά έχουμε συμφωνήσει``, σημείωσε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, επίσης, ότι προχώρησαν και στα θέματα που αφορούν την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλους της ΕΕ, αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά.

    ``Αν δηλαδή η συμφωνία θα θεωρηθεί πρωτογενές δίκαιο, αν δηλαδή η ενωμένη ομοσπονδιακή Δημοκρατία θα θεωρηθεί καινούριο κράτος, το οποίο θα ενταχθεί στην ΕΕ ή αν είναι συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση ένα συγκεκριμένο Πρωτόκολλο που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία με την ΕΕ και που αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και στις σήμερα κατεχόμενες περιοχές, που αύριο θα είναι μέρος, διοικητικά και άλλως πως, της κυρίαρχης ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας``, ανέφερε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι με τον κ. Ερογλου τους χωρίζουν διαφορές φιλοσοφίες σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού και σημείωσε ότι ``εμείς τασσόμαστε υπέρ ενός ενωμένου κράτους με μια κυριαρχία μια ιθαγένεια μια διεθνή προσωπικότητα``.

    ``Δεν έχει την ίδια αντίληψη των πραγμάτων ο κ. Ερογλου και δεν το αποκρύβει κιόλας. Η ηγεσία της τουρκοκυπριακής πλευράς εργάζεται για δύο κράτη τα οποία θα έχουν μια σχέση μεταξύ τους κάτω από μια στέγη, κάτι σαν συνομοσπονδία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι η διαίρεση αυτή είναι αποτέλεσμα παραβίασης όλων των αρχών του διεθνούς δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, των αρχών και των αξιών της ΕΕ. Εφόσον λέει ότι πιστεύει σε αυτές τις αξίες η ΕΕ, αναμένουμε ότι θα λειτουργήσει και η ΕΕ κάποια στιγμή ως καταλύτης για να κατανοήσει και η Τουρκία πρώτα από όλα, αλλά και κάποιοι ηγέτες στην τουρκοκυπριακή κοινότητα ότι η Κύπρος πρέπει να είναι ενωμένο κράτος``, πρόσθεσε.

    Σημείωσε ότι ``συνειδητά αναλάβαμε αυτή την ευθύνη και με σταθερότητα πίστη στον τόπο και το λαό μας οι οποίοι ζουν με το νόστο να πάνε στους τόπους τους και να ζήσουν ελεύθεροι``.

    ``Το αγωνιώδες ερώτημα που ακούω συνεχώς στην Κύπρο και στο εξωτερικό είναι αν θα λυθεί το Κυπριακό. Δυσκολεύομαι να απαντήσω το ερώτημα αυτό. Αν εξαρτιόταν από εμάς δεν θα υπήρχε κυπριακό πρόβλημα. Μόνο αν η Τουρκία αλλάξει ρότα, μετά τις εκλογές στη χώρα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι πριν από την ανάληψη της προεδρίας της Δημοκρατίας στην ΕΕ θα μπορέσουμε να λύσουμε το Κυπριακό. Γα μένα είναι στόχος ζωής η Τουρκία να αλλάξει γραμμή και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο ως χώρα που διακηρύσσει ότι είναι σύγχρονη και να προχωρήσουμε σε λύση του Κυπριακού``, επισήμανε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας είναι οδυνηρή λύση.

    ``Υπάρχει άλλος τρόπος να επανενώσουμε την πατρίδα μας; Δεν νομίζω ο Μακάριος να δέχθηκε τυχαία αυτή τη λύση. Τη δέχθηκε για να μη διαιωνιστεί η κατοχή και όσο περνά ο καιρός χωρίς λύση η Τουρκία οργανωμένα και με σχέδιο δημιουργεί νέα τετελεσμένα, κουβαλώντας περισσότερους εποίκους και εκμεταλλεύεται τις ελληνοκυπριακές περιουσίες. Συνεπώς αγωνιζόμαστε με πάθος επανένωση του τόπου και του λαού μας για να τεθεί τέρμα στην κακοδαιμονία του κυπριακού λαού``, συμπλήρωσε.

    Αναφερόμενος στην Αυστραλία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον πολυπολιτισμό της και εξέφρασε ευχαριστίες για την υποστήριξη της προς την Κύπρο σε όλα τα φόρα, στη βάση αρχών.

    Πρόσθεσε, τέλος, ότι η παρουσία του αποσπάσματος Αστυνομίας που διατηρεί η Αυστραλία στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ ανανεώνεται μετά από συνομιλίες που είχε με την Πρωθυπουργό της χώρας.

    [02] ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΕΥΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Την ευγνωμοσύνη και τις θερμές τους ευχαριστίες για την συνεισφορά της ΟΥΚΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, εξέφρασαν οι σύμβουλοι του Προέδρου Χριστόφια, Γιώργος Ιακώβου και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, Κουντρέτ Οζερσάϊ σε ομιλίες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο οδόφραγμα της Οδού Λήδρας, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ειρηνευτών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο τα τελευταία εννέα χρόνια στις 29 Μαΐου.

    Η εκδήλωση περιελάμβανε εγκαίνια φωτογραφίας από τη δράση της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

    Στην ομιλία του, ο κ. Ιακώβου αναφέρθηκε γενικότερα στη δράση των Ειρηνευτών σε περιοχές συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι «ανάμεσα σε αυτούς που αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ειρηνευτές σε όλο τον κόσμο είναι οι Κύπριοι, γιατί ακριβώς η ΟΥΚΦΙΚΥΠ έχει συνεισφέρει σημαντικά στη διατήρηση συνθηκών ειρήνης στη χώρα».

    Περαιτέρω, ο κ. Ιακώβου εξέφρασε την ελπίδα «αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες (των απευθείας συνομιλιών) να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε ειρήνευση στο νησί».

    Ευχαριστίες για την συνεισφορά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο διαβίβασε εκ μέρους της τ/κ κοινότητας ο σύμβουλος του Ντερβίς Ερογλου, Κουντρέτ Οζερσάϊ.

    [03] ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ

    Μείωση 6,7% σημείωσαν οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Απρίλιο του 2011, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Απριλίου σημείωσαν πτώση 22,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Οπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, μεγάλη μείωση παρατηρήθηκε στις πωλήσεις Καθαρού και Ακάθαρτου Πετρελαίου, Υγραερίου, Πετρελαίου Κίνησης, Αμόλυβδης Βενζίνης και στις προμήθειες Πετρελαίου σε πλοία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 27 May 2011 - 17:29:15 UTC